AK Parti Genel Baþkan Yardýmcýsý Yalçýn: Kendimizi deðerlendiriyoruz, öz eleþtirilerimizi yapýyoruz
ABONE OL

Yalçýn, Selçuklu Kongre Merkezi'nde il ve ilçe teþkilat baþkanlarý ile meclis üyelerinin katýlýmýyla düzenlenen 78. Geniþletilmiþ Ýl Danýþma Meclisi toplantýsýnda yaptýðý konuþmada, Konya'da bulunmaktan duyduðu memnuniyeti dile getirdi.

31 Mart sonrasý seçimlerin sebep ve sonuçlarýný ayrýntýlarýyla deðerlendirdiklerini belirten Yalçýn, "31 Mart seçimlerinde hangi þartlar vatandaþlarýn bu tercihlerine neden oldu, bunlarý kavramaya çalýþýyoruz." ifadesini kullandý.

"KENDÝMÝZÝ DEÐERLENDÝRÝYORUZ"

AK Parti'nin hiçbir partiye benzemeden yoluna devam edeceðini vurgulayan Yalçýn, þöyle konuþtu:

"Biz AK Parti'yiz. 22 yýllýk bir iktidar, 20'ye yakýn seçim kazanmýþ ve Türkiye'yi yeniden inþa etmiþ bir siyasi partiyiz. Baþarýlarýmýzý küçümseyecek deðiliz ama eksiklerimizi de görmezden gelecek halimiz yok. Bu seçimde yaþadýðýmýz sorunlarýmýz neyse, iyileriyle kötüleriyle hepsini tek tek masaya yatýrýyoruz. 31 Mart akþamýndan bu yana Cumhurbaþkanýmýz o akþam balkonda yaptýðý konuþmada halkýn mesajýnýn alýndýðýný bu mesaja uygun biçimde AK Parti'nin kendisini tekrar ve tekrar yenileyeceðini güçlendireceðini açýkça dile getirmiþ bulunmaktadýr. Biz de bu tür toplantýlarda kendimizi deðerlendiriyoruz, öz eleþtirilerimizi yapýyoruz."

"SEÇMENÝ TEKRAR KAZANMAMIZ AN MESELESÝ"

Yalçýn, AK Parti'yi yeni baþarýlara kavuþturacaklarýný belirterek, þöyle devam etti:

"Özellikle çok güçlü olduðumuz þehirlerde sandýða götüremediðimiz seçmen sayýmýzýn yoðun olduðunu görüyoruz. Seçmen bize bir mesaj verdi. O mesajda þuydu 'Evet, bu seçim için senin için sandýkta oy kullanmýyorum ama baþka adrese de gitmiyorum. Evet, küskün olabilirim, kýrgýn olabilirim veya seni bu sandýkta bu kez uyarmak istiyor olabilirim ama ben baþka bir yere de gitmiyorum'. Verilen mesaj bu. Eðer bu mesajý doðru deðerlendirirsek seçmenimizi tekrar kazanmamýz an meselesi."

"GECE GÜNDÜZ ÇALIÞMAK ZORUNDAYIZ"

AK Parti Konya Ýl Baþkaný Hasan Angý da dünyanýn güçlü liderlik ihtiyacýna her zamankinden daha fazla muhtaç olduðunu ifade ederek, "Sayýn Cumhurbaþkanýmýza olan desteðimizi daha da artýrmak zorundayýz. Bu ülkenin geleceðini, insanlýðýn geleceðini düþünüyorsak o güçlü destek için gece gündüz çalýþmak zorundayýz." diye konuþtu.

Programa AK Parti Konya milletvekilleri Meryem Göka, Mehmet Baykan, Ziya Altunyaldýz, Latif Selvi ve Mustafa Hakan Özer, Konya Büyükþehir Belediye Baþkan Vekili Mustafa Uzbaþ, ilçe belediye baþkanlarý ile teþkilat mensuplarý katýldý.