AK Parti Genel Baþkanvekili Kurtulmuþ: Özdað bizden bakanlýk talep etti
ABONE OL

Habertürk TV'de katýldýðý canlý yayýnda gazeteciler Sena Alkan ve Mehmet Akif Ersoy'un gündeme iliþkin sorularýný yanýtladý.

ATA Ýttifaký'nýn Cumhurbaþkaný adayý Sinan Oðan'ýn 14 Mayýs'ta aldýðý oylarýn analizinin iyi yapýlmasý gerektiðini belirten Kurtulmuþ, bunlarýn biraz "protest oy" olduðunu ifade etti.

Kurtulmuþ, oy verenlerin özellikle Türkiye'nin bölünmez bütünlüðü, teröre karþý mücadele, siyasette terörün gölgesinin olmamasý konusunda ortak bir eðilim gösterdiðini anlattý.

Terör örgütü PKK/PYD karþýtlýðýnýn yüzde 5,2'nin ana damarýný oluþturduðunu dile getiren Kurtulmuþ, "Bu oylarýn, Tayyip Erdoðan'a kayýþ göstereceðini söyleyebiliriz. O kitlenin bir numaralý tercihinin terörle mücadele olduðunu, PKK/PYD karþýtlýðý olduðunu biliyoruz. Bazý HDP'li aktörlerden þunu bile söyleyenler oldu, 'Biz de Suriye'dekiler, Rojava bölgesindekiler gibi büyük kazanýmlar elde edeceðiz'. Orada ne kazaným var? Þehirler yýkýlmýþ. Yerel yönetim özerkliðinin, Kýlýçdaroðlu tarafýndan açýkça dile getirilmesi. Bazý mitinglerde 'Apo'ya özgürlük' sloganlarý atýlmasý. Bütün bunlar vatandaþta tedirginlik oluþturdu." dedi.

- "O destekten medet uman bir aday olduðunu da unutmayýn"

Kurtulmuþ, emperyalistlerin, "vekalet savaþý" adý altýnda terör örgütlerini kullanarak bölgeyi parçalamak istediklerinin aþikar olduðunu söyledi.

Bunlarýn içlerindeki kini artýk gizleyemediklerini dile getiren Kurtulmuþ, "Bunlar, 'Fýrsat bu fýrsat Erdoðan'ý bir þekilde indirip Kýlýçdaroðlu'na destek verelim.' dediler. Birtakým FETÖ'cü hesaplar tarafýndan da ayný durum geçerlidir. Bütün güçleriyle 'Kýlýçdaroðlu seçilsin.' noktasýnda bu seçime asýldýlar. Erdoðan'ýn karþýsýnda konumlanmýþ bir baþka politik aktör var, Kýlýçdaroðlu. Dünyanýn sayýlý dergileri, manþet attýlar. Hazýrladýklarý kapaklar, yazdýklarý yazýlarýn hepsi psikolojik harekattý. 'Tayyip Erdoðan'ý devirin, sandýða gidin, demokrasiye sahip çýkýn, 2023'ün en önemli seçimdir.' diye yayýn yaptýlar. Kýlýçdaroðlu þunu açýk söyleyebilirdi, 'Ey HDP, kalkýn Kandil'e dönün, PKK/PYD'ye dönün, ey terör örgütleri, biz PKK'nýn Kürt halký üzerindeki baskýsýný kabul etmiyoruz'. Bir kere HDP'ye çaðrýsý oldu mu? Oradan gelen desteðe eyvallah diyen, o destekten medet uman bir aday olduðunu da unutmayýn." diye konuþtu.

- "Sayýn Özdað bizden bakanlýk talep etti"

Numan Kurtulmuþ, Zafer Partisi Genel Baþkaný Ümit Özdað ile yaptýklarý görüþmeye iliþkin þunlarý kaydetti:

"Bunu söylemek istemezdim ama sayýn Özdað, göçmenlerin gönderilmesiyle ilgili bir bakanlýk talebinde bulundu. Bir bakanlýðýn verilmesi ve göç meselesinin o bakanlýk üzerinden düzenlenmesi, tercihen Ýçiþleri Bakanlýðý üzerinden düþünülüyordu. Ben de verdiðim cevabý söyleyeyim, Cumhur Ýttifaký baþýndan itibaren hiçbir þekilde al ver pazarlýðý içerisinde olmadýk. Cumhur Ýttifaký'na katýlan hiçbir partinin böyle bir pazarlýðý olmamýþtýr. Biz de açýk pazarlýk deðil ilkesel duruþumuz olduðunu söyledik. Temelde 'terör' ve 'göç' gibi iki konuyu konuþtuk."

Özdað'ýn "Biz gönüllü deðil gerekirse zorunlu olarak göndermek isteriz." sözlerini hatýrlatan Kurtulmuþ, "Orada bir farklýlýðýn olduðu açýk. Bu konularý konuþtuk. Göçmen meselesinin çok titiz ve detaylý þekilde hükûmet tarafýndan çalýþýldýðýný kendisine ifade ettik. Hiç konuþulmamýþ gibi açýklama yapmasý doðru deðildi." deðerlendirmesinde bulundu.

- "Vatandaþ 'Erdoðan'ý býrakmayacaðýz' dedi"

Vatandaþýn birinci turda "Biz Erdoðan'ý býrakmayacaðýz." dediðini belirten Kurtulmuþ, Meclis'te çoðunluðu almalarýnýn "muhteþem bir baþarý" olduðunu söyledi.

28 Mayýs'ta gerçekleþtirilecek Cumhurbaþkaný Seçimi ikinci turunu iþaret eden Kurtulmuþ, "Bunun üstüne ne alabilirsek alacaðýz. Çok daha yüksek bir oyla kimsenin gýk çýkaramayacaðý, mazeret uyduramayacaðý þekilde Cumhurbaþkanýmýzý seçeceðiz. Bu çift maçlý kupa finali. Birinci maçý biz kazandýk ama daha kupayý almadýk." dedi.

- "Esas mesele terör baronlarýnýn açýk desteði"

Siyasetteki montaj tartýþmalarýna deðinen Kurtulmuþ, "Nerede yapýldý? Bence içeriðine bakmak lazým. Sayýn Kýlýçdaroðlu þunu söyleyebiliyor mu, 'PKK'lýlar Kýlýçdaroðlu'na oy verin demediler'. Burada esas mesele terör baronlarýnýn açýk desteði. Burada belki kolaj yapýlmýþtýr. Ýçeriði yanlýþ mý? Evet bu içerik doðru. Bu içerikle ilgili baþka görüntülerin olduðu cümle alem biliyor." ifadesini kullandý.

Kurtulmuþ, seçimden sonra gündemlerinde enflasyonla mücadele olacaðýný dile getirerek üretim, istihdam ve ihracat eksenli zeminde ilerleyeceklerini aktardý.

Gerektiðinde Türkiye'nin reformlarý yapabilecek imkana sahip olduðuna dikkati çeken Kurtulmuþ, "AK Parti'nin en büyük meziyeti de reformlardaki dinamizmidir. Realitelere ve ihtiyaçlara göre reformlarý yapar. Yatýrým ortamýnýn iyileþtirilmesi tabii ki öncelikli hedeftir. Ýhracatý artýrarak döviz gelirlerini artýrmak bir baþka hedefimizdir." diye konuþtu.

- "Cumhurbaþkanýmýz dünyanýn en tecrübeli siyasetçilerinden biri"

Kurtulmuþ, bakanlarýn milletvekili olmasýnýn Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan'ýn iradesini olduðunu belirterek þöyle devam etti:

"Cumhurbaþkaný hangi bakanla ne þekilde yürüyeceðine karar verecek. Cumhurbaþkanýmýz dünyanýn en tecrübeli siyasetçilerinden biridir. Kime ihtiyacý varsa bunlarý tercih edecek, kamuoyuyla paylaþacaktýr. Gidiþata baktýðýmýzda parlamento dýþýndaki bakanlara yoðunlaþacaðýný görüyorum. Sonuçta karar verecek olan Cumhurbaþkanýmýz."

Türkiye'de yabancýya konut satýþý meselesinde ilkeler çerçevesinde, kimin ne þekilde vatandaþlýk alacaðýnýn belli olduðunu aktaran Kurtulmuþ, "Bu, 'Ev aldým, dükkan aldým vatandaþlýða geçeceðim.' þeklinde bir prosedür deðil. Vakti zamaný gelir, bu uygulamanýn beklenen faydayý saðlamadýðý görülürse bu da gözden geçirilebilir." dedi.

HÜDA PAR'ýn, Cumhur Ýttifaký'na katýlmasýna deðinen Kurtulmuþ, "HÜDA PAR bizim listelerimizden seçime girdi ve 4 milletvekili aldý. Mutlaka katkýsý olmuþtur. Batman'da AK Parti'nin 1 milletvekili vardý. Bu seçimde ikinci milletvekili HÜDA PAR'ýn çalýþmasýyla geldi." þeklinde konuþtu.

  • AK Parti Genel Baþkanvekili Numan Kurtulmuþ
  • ümit özdað
  • AK Parti Genel Baþkanvekili Kurtulmuþ