Ak Parti o ismi aday gösterdi
ABONE OL
Van'da 2 Temmuz 2012'de evine gittiği sırada terör örgütü PKK üyelerince kaçırılan AK Parti eski ilçe başkanı Tanış, kaçırıldıktan 52 gün sonra İHD ve Mazlum-Der Van şube temsilcileri tarafından Irak'ın kuzeyindeki terör örgütü kampından teslim alınmıştı. İlçeye döndükten sonra yaklaşık bir yıl daha görevine devam eden Tanış, geçen yıl ilçe başkanlığı görevinden istifa etmişti.

AK Parti Genel Merkezi tarafından önceki gün adaylığının açıklanmasının ardından ilçe başkanlığında partililerin tebriklerini kabul eden Tanış, AA muhabirine yaptığı açıklamada, AK Parti Genel Merkezince kendisine verilen görevi en iyi şekilde yürütmek için elinden gelen çabayı göstereceğini söyledi.

Çözüm sürecinin zedelnemeden sonuna kadar ilerlemesi için her türlü desteği sunmaya hazır olduğunu belirten Tanış, demokrasilerin gereği olarak kişilerin özgür iradeleriyle sandığa gidip oylarını kullanmasını, seçimlerin barış içinde yürütülen bir yarış olması temennisinde bulundu.

Tanış, akan kanın durması ve insanların huzur ortamına kavuşması için seçimlerin de barış içinde geçmesi gerektiğini bildirerek, tek bir oyun bile çok önemli olduğu seçimlerde herkesi oy kullanmaya davet etti.

Türkiye'nin yüzölçümü bakımından en büyük ilçesi

Gürpınar'ın, 4 bin kilometrekarelik yüz ölçümü ile Türkiye'nin en büyük ilçesi olduğunu, böyle bir yerde belediye başkanlığı yapmanın da büyük bir sorumluluk olduğunu belirterek, "Seçimler için önümüzde 60 günlük bir süre var, bu da parti çalışmaları için yeterli bir süredir. Hazırlanan listelerin ve alınan sonuçların ilçemiz, partimiz için hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

AK Parti'ye gönül veren ve teşkilat ruhundan gelen biri olarak aday olmaya karar verdiğini, genel merkez ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın teveccühü ile aday gösterildiğini anlatan Tanış, şöyle konuştu:

"Kalan süre içinde ilçemizde çalmadık kapı, sıkılmadık el kalmayıncaya kadar çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Biz halka rağmen ilerleyen bir parti değil, halkla beraber, halka gönül vererek ve halkın da gönlünü alarak hareket eden bir partiyiz. Türkiye'deki icraatlara baktığımızda 80 yılda yapılmayan işler AK Parti döneminde yapılmıştır. 10 Şubat'ta Van için hazırladığımız altın projelerimizi halkımıza açıklayacağız. Gürpınar'ın hangi köyünde ne sorunu var biliyoruz. İnşallah sorunların bertaraf edilmesi için elimizden geleni yapacağız." Tanış, Gürpınar ilçesinin muhafazakar bir ilçe olduğunu, ideolojiye ve kimlik siyasetine bel bağlayan bir seçmen kitlesi olmadığını ifade ederek, Gürpınarlıların, hizmeti gören ve takdir eden kadirşinas bir halk olduğunu kaydetti.