AK Parti Sözcüsü Çelik: Altýlý masa bir araya gelse çay bile demleyemez
ABONE OL

AK Parti Genel Baþkan Yardýmcýsý ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Prof. Dr. Alaeddin Yavaþca Kültür Merkezi'nde düzenlenen ilçe belediye baþkanlarý aday tanýtým toplantýsýnda, Türkiye'nin vesayetlerle sarsýldýðý, demokrasisinin bu kadar güçlü olmadýðý, her türlü þer þebekesinin ülkenin baþýna karanlýk planlar kurduðu dönemde kendileriyle yol yürüyen arkadaþlarýnýn olduðunu, bugün salondaki "ak saçlýlar"ýn o günden bugüne bu davayý terk etmediklerini anlattý.

Her türlü karanlýk þebekeyle mücadele ederken ayný zamanda Türkiye'nin ekonomisini, dýþ politikadaki gücünü, demokrasisini, kardeþliðini büyüttüklerini dile getiren Çelik, "Bütün bunlarý yaparken iþte en büyük güç hem büyük kuvvet Cumhurbaþkaný'mýzýn liderliðinde bu yolu yürürken sizlerin bu salonlarý doldurmasý, omuz omuza, kol kola bu meydanlarý, mahalleleri doldurmasý sayesinde bunlar gerçekleþti." dedi.

Türk siyasi tarihinde "6 kere gittim 7 kere geldim" mottosunun büyük bir baþarý olarak anlatýldýðýný dile getiren Çelik, "Bütün siyasi hayatýmýz boyunca vesayet odaklarýnýn göndermesine karþý '6 kere gittim 7 kere geldim' gibisinden bir yanlýþlýða düþmeden 'beni millet getirdi ancak millet götürür' diyen tek lider Recep Tayyip Erdoðan'dýr. Þimdi çýkmýþlar AK Parti'ye, Cumhur Ýttifaký'na 'haddini bildireceðiz' diyor bazý muhalefet temsilcileri. Þimdi bunlar defalarca böyle konuþtular, en son 14 Mayýs'ta, 28 Mayýs'ta da kendi genel baþkanlarýný Cumhurbaþkaný ilan etmiþlerdi ama þimdi gördünüz bütün günahlarý onun üzerine yýkarak CHP içerisinde komitacýlýðýn, iç savaþlarýn, hizip mücadelelerinin ne dereceye getirildiðini vatandaþýmýz ibretle izliyor." dedi.

Altýlý masanýn bir araya gelse çay bile demleyemeyeceðini ifade eden Çelik, þöyle konuþtu:

"Bir tanesi ocaðýn altýný yakacak, ötekisi suyu dolduracak, öbürü ateþi yakacak, diðeri demliði koyacak, öbürü demleyecek bir baþkasý da servis edecek, etti 6. Bir tanesi de oradan kömürü taþýyacak etti 7. Bir tanesi de dese ki masadan kalkanlar olduðu gibi 'ben bugün sizinle uzlaþmýyorum ve masadan kalkýyorum' dese memlekette çay bile içilmez. Onun için 14 Mayýs'ta iradenizle Cumhurbaþkaný'mýzý yeniden Cumhurbaþkaný seçerek 28 Mayýs'ta son noktayý koyarak Cumhur Ýttifaký'na en güçlü bir biçimde sandýklardan çýkararak hem memleketi kurtardýnýz hem de çayý kurtardýnýz.

Onlar ne derse desin, onlar her zaman Türkiye'nin kötüye gittiðini, Türkiye'nin karanlýklarla boðuþtuðunu söylerler ama onlar aydýnlýðý tanýmadýklarý için Türkiye'de yapýlan iyi iþleri görmezler. Onlar Türkiye'de her türlü vesayetin arkasýnda dolanýrken seçilmiþ partilerin birtakým vesayet odaklarý tarafýndan kuþatýlmasýný saðlamaya çalýþýrken biz Türkiye'de en zor zamanlarda demokrasi mücadelesi vermiþ bir kadroyuz. O günden bugüne demokrasi mücadelesini verirken hiçbir zaman yorulmadýk ve burada ak saçlý kardeþlerimiz onlar sadece yaþ aldýlar ama demokrasi mücadelesinde yaþlanmadýlar."

- "BÝZÝM YEDEK LÝDERÝMÝZ YOKTUR, YEDEK PARTÝMÝZ YOKTUR"

Dün Adana'da ilçe adaylarýný tanýttýklarýný, aday gösterilmeyenlerden bazýlarýna farklý partilerden telefon geldiðini ve muhalefet partilerine davet edildiklerini belirten Çelik, " Arkadaþlarýmýz ne dedi biliyor musunuz? Hemen tweet attýlar 'bizim yedek liderimiz yoktur, yedek partimiz yoktur, tek liderimiz Recep Tayyip Erdoðan, tek partimiz de AK Parti'dir' dediler." diye konuþtu.

- "BÝZ SANDIK GÖRDÜKLERÝ ZAMAN KAÇANLARDAN DEÐÝLÝZ"

Çelik, adaylarýnýn hepsinin sandýklardan güçlü bir þekilde çýkacaðýna iþaret ederek, þöyle devam etti:

"Baþkalarý seçimden korkar. Biz sandýk gördükleri zaman kaçanlardan deðiliz, biz sandýðý gördüðümüz zaman demokrasi bayramýný kutlarýz, demokrasi þölenini kutlarýz. Baþkalarý koltuk elde etmek için daha çok oy elde etmek için yanlýþ ittifaklar içerisine girebilir. Terör örgütlerine yanaþýk düzende durabilirler, terör örgütleri onlarý destekledikleri zaman sus pus olup görmezden gelebilirler. Hatta bunlar öyle bir gaflet içerisindekiler ki terör örgütlerine karþý söylemedikleri sözleri Cumhurbaþkaný'mýza söylemek gibisinden bir cehaletle yol yürürler. Ancak cevabýný her zaman kimden alýrlar, sizden alýrlar, cevabýný her zaman nerede alýrlar, sandýkta alýrlar. Kilis'imiz baþta olmak üzere memleketimizin her yerinde sandýklarýmýza güçlü bir þekilde imzamýzý atacaðýz, adaylarýmýzýn hepsini sandýklarýn hepsinden güçlü bir þekilde çýkaracaðýz. Bir kere daha demokrasi mücadelemizin yeni bir duraðýný þanla, þerefle, baþarýyla demokrasi mücadelemize yeni yýldýzlar ve baþarýlar ekleyerek geçeceðiz. Yapmamýz gereken iþ çok sade bir iþtir, basit bir iþtir. Ýþte bu salonlarda gösterdiðimiz birlik ve beraberliðin, dirliðin, tek vatan, tek millet, tek devlet, tek bayrak ilkesinin arkasýnda yürüyerek siyasetimizi büyüteceðiz, demokrasimizi büyüteceðiz, Cumhuriyetimizi güçlendireceðiz."

Türkiye'nin dirayetli bir liderin ve yetenekli kadrolarýn elinde ufka doðru büyük umutlara yelken açtýðýna dikkati çeken Çelik, "Þundan emin olunuz ve bu konuda müsterih olunuz. Kim hangi karanlýk senaryodan bahsederse bahsetsin onu darmadaðýn edecek gücümüz vardýr." dedi.

-"ÜLKEMÝZÝN GÜVENLÝÐÝNÝ KORUMA KONUSUNDA BÜYÜK BÝR DÝRAYETE SAHÝBÝZ"

Ömer Çelik, terör örgütleri ve sýnýr güvenliði konusunda þu deðerlendirmede bulundu:

"Saðdan soldan atýlan laflar, ayaðýmýza takýlmaya çalýþan çelmeler bütün bunlarý siyaset yoluyla aþarýz. Ama birileri Kilis'imize yakýn yerlerde olduðu gibi etrafýmýzda terör devletleri kurmaya kalkarsa, terör örgütlerini destekleyerek, terör devletçikleri kurmaya kalkarsa onlara da deriz ki bir gece ansýzýn gelebiliriz. Onlara da cevabýmýzý Fýrat Kalkaný ile Zeytin Dalý Harekatý ile verdik. Eðer Fýrat Kalkaný Harekatý, Zeytin Dalý Harekatý benzeri mücadelelerimiz olmasaydý bugün sýnýrlarýmýzýn yakýnýnda bir takým emperyalist projeler vasýtasýyla terör devletçikleri kurulmuþtu. Ne yaptýk bunlarý, darmadaðýn ettik. Demokrasimizi koruduðumuz gibi ülkemizin bütünlüðünü, ayný þekilde sýnýrlarýmýzý, ülkemizin güvenliðini koruma konusunda büyük bir dirayete sahibiz. Onun için her seçimde tabi ki Türkiye'yi kim yönetecek onu seçiyoruz. Tabi ki bu seçimlerde de belediye baþkanlarýmýzý seçeceðiz ama bilin ki bütün dünya takip edecek. Bir kere daha demokrasimizin gücüyle övünmek, Türkiye'deki vatandaþýmýzýn demokrasiye baðlýlýðý ile övünmek için büyük sonuçlarýn ortaya çýktýðýný hep beraber göreceðiz."

Cumhurbaþkaný seçimlerinde Millet Ýttifaký'nýn kurduðu Altýlý Masa'nýn son durumuna iþaret eden Çelik, þunlarý kaydetti:

"Þimdi bunlar altýlý, yedili masaydýlar. Masanýn altýnda biri vardý, üstünde biri vardý, arkasýnda öbürü vardý, ön tarafýnda baþkasý vardý. Türkiye'yi yönetmek için çýktýklarýnda biz bunlarla mücadele ederken dedik ki eðer Allah göstermesin bunlarýn eline bir fýrsat geçerse Türkiye'nin baþýna büyük belalar örülür, büyük sýkýntýlar çýkar. Nitekim þimdi gördünüz birbirlerini idare edemeyenler, birbirlerine bugün en aðýr laflarý söyleyenler o gün Türkiye'yi idare etme iddiasýndaydýlar. Bütün o denklem bozuldu. Artýk kimin kimle iþbirliði yaptýðý belli deðil. Yeni ittifaklar arýyorlar ama birbirlerine en aðýr sözleri de söylemekten geri durmuyorlar. En basit ifadeyle daha bir kaç ay öncesine kadar milletin önünü baþka bir formülle çýkmýþken, bugün yaptýklarý þeyler milletten özür dilenmesi gereken þeyler. Siz milletin önüne 'biz böyle bir topluluk olarak çýkýyoruz' dediniz, seçimler geçtikten sonra birbirlerine en aðýr laflarý söyleyen Türk siyasetinde utanýlmasý gereken sözleri ifade eden bir topluluða dönüþtünüz. Bunun karþýsýnda millete vermeniz gereken bir hesap var. Milletin önünde özür dilemeniz gereken konular var. Onlar bunlarla uðraþýrken biz inþallah þehirlerimizin Türkiye Yüzyýlý'ný kucaklayacak þekilde daha büyük ufuklara ulaþmasý için belediye baþkanlarýmýzý seçeceðiz ve yolumuza yürüyeceðiz."

Her þehri Türkiye Yüzyýlý'nýn parlayan bir yýldýzý yapacaklarýna dikkati çeken Çelik, konuþmasýný þöyle tamamladý:

"28 Ekim 1923'te Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 'Efendiler yarýn Cumhuriyeti ilan edeceðiz' demiþti. 28 Ekim 1923 günü söylenen bu sözden bir gün sonra 29 Ekim 1923'de gözbebeðimiz Cumhuriyetimiz ilan edildi. 28 Ekim 1923'de 'Efendiler yarýn Cumhuriyeti ilan edeceðiz' sözünden tam 100 yýl sonra 28 Ekim 2023'de Cumhurbaþkanýmýz Türkiye Yüzyýlý'ný ilan etti. Ýþte Cumhuriyetimizin ilanýndan Türkiye Yüzyýlý'na her beraber yürüdük, hep beraber geldik, bu büyük ufuklarý hep beraber kucaklayacaðýz. Þimdi genel seçimlerde elde ettiðimiz baþarýyý yerel seçimlerde taçlandýrmak için gün sayýyoruz. Çünkü sandýk bizim için bir demokrasi þölenidir. Sandýk bizim için bir demokrasi bayramýdýr. Buraya geldiðim andan itibaren gördüm ki Kilis bu demokrasi bayramýný, demokrasi þölenini en görkemli þekilde kutlamaya hazýr. Hazýrýz kararlýyýz, Türkiye Yüzyýlý'ný kucaklayacaðýz Kilis'e damgamýzý vuracaðýz. Ýnþallah 31 Mart gecesi Sayýn Cumhurbaþkaný'mýza 'Kilis'te seçimlerde elde ettiðimiz büyük baþarýyý size hediye ediyoruz' dedikten sonra hep beraber Kilis'in sokaklarýnda, mahallelerinde demokrasi þölenimizi, demokrasi bayramýmýzý kutlayacaðýz. Evet bizim adaylarýmýz kazanacak ama Kilis'te hiç kimse kaybetmeyecek, herkes kazanacak. Onun için þimdiden hayýrlý uðurlu olsun, demokrasi bayramýnýz kutlu olsun, demokrasi þöleniniz kutlu olsun."