AK Parti Sözcüsü Çelik: CHP'de kendi adaylarýnýn kim olduðunu bilmeyen bir genel baþkan var
ABONE OL

Çelik, Cumhur Ýttifaký tarafýndan merkez Seyhan ilçesi Sucuzade Mahallesi'nde düzenlenen "Þehir Buluþmasý" programýna katýldý.

Buradaki konuþmasýnda 31 Mart'taki yerel seçime az süre kaldýðýný belirten Çelik, Cumhur Ýttifaký'ný sandýklarda zaferle buluþturacaklarýný söyledi.

Çelik, gençliðin, demokrasi ve özgürlükle anýlmasý gerektiðini iþaret ederek, "CHP Genel Baþkaný Özgür Özel, 'Türkiye'de gençler bir darbe yapsa ben o darbeye teslim olurum' diyor. Gençliði anmak için aklýna gelen tek þey, gençlerle darbeyi yan yana anmak. Ýþte bizim mücadele ettiðimiz, karþýmýza aldýðýmýz zihniyet budur." diye konuþtu.

Darbe zihniyetinin karþýsýnda olmayý sürdüreceklerini dile getiren Çelik, "Vesayetle Türkiye'nin demokrasisini ve özgürlük düzenini bozmak isteyenlere, birlik ve beraberliðimize göz dikenlere her seçimde ders verdik, vermeye devam edeceðiz." ifadesini kullandý.

- "BUNLARIN DEMOKRASÝYLE ARASINDA DOKU UYUÞMAZLIÐI VAR"

Çelik, Gazze'nin insani bir mesele olduðunu vurgulayarak, þöyle devam etti:

"Kendi topraklarýný, evlatlarýný korumak için mücadele edenler Cumhurbaþkaný'mýzýn dediði gibi asla terörist olarak yaftalanamazlar. Onlar vatanlarýný koruyor. Türk siyasetinde terör örgütü diyen bir kiþi çýktý o da yine CHP Genel Baþkaný Özgür Özel. Gazze'de çocuklarý ve kadýnlarý öldürenlere söyleyecekleri sözü Filistinlilere söylüyorlar çünkü bunlarýn siyasi pusulasý, demokratik istikameti yok. Bunlarýn demokrasiyle arasýnda doku uyuþmazlýðý var. Demokrasiyi gördükleri zaman bunlarýn baðýþýklýk sistemi çöker."

CHP Genel Baþkaný Özgür Özel'in, bir tanýtým toplantýsýnda belediye baþkan adaylarýný karýþtýrdýðýný anlatan Çelik, "CHP'de kendi adaylarýnýn kim olduðunu bilmeyen bir genel baþkan var. Muhtemelen o adaylarý da belediye baþkan adayý olduklarý illere koysanýz yollarýný bulamazlar. Þimdi daha vahim bir aþamaya geçtiler. Kampanyanýn baþlangýcýnda 'A adayýný tanýtýyorum' diyerek 'B adayýný' tanýyordu. Þimdi anons ederken 'A adayýmýzý tanýtýyorum' diyor, sahnede kimse yok. Baðýrýyor, 'Ýlçe baþkanýmýz, adayýmýz nerede? diyor. Baðýrdýðý yerde kendi adayýný, teþkilatýný bulamayan bir genel baþkan ve CHP yönetimi var. Bunlarýn eline fýrsat geçse Türkiye'yi karanlýða boðarlar. Gençlerle darbeyi yan yana anan cümleler kuranlar Türkiye'nin demokrasisine, kazanýmlarýna kötülük yaparlar." deðerlendirmesinde bulundu.

Çelik, seçimlerin, ülkedeki demokrasiyi büyütmek ve eser siyasetine ivme kazandýrmak için fýrsat olduðunu söyledi.

Seçim sürecinde muhalefette umut olmadýðýnýn görüldüðünü belirten AK Parti Genel Baþkan Yardýmcýsý ve Parti Sözcüsü Çelik, "Muhalefette siyaset, ülkeye kazandýracaklarý bir þey yok. Vahim olan þudur; yollarý ayrýlabilir, ayrý yerlere gidebilirler. 'Altýlý, yedili masa' diye yola çýkanlar, bugün birbirlerine 'hain' deme aþamasýna geldiler." diye konuþtu.

Çelik, belediye baþkan adaylarýnýn seçilmeleri halinde vatandaþlarla bir arada olacaðýný kaydetti.

Programa, Cumhur Ýttifaký'nýn Adana Büyükþehir Belediye Baþkan adayý Fatih Mehmet Kocaispir, Seyhan Belediye Baþkan adayý Erdal Hatipoðlu, Yüreðir Belediye Baþkan adayý Halil Nacar ve Sarýçam Belediye Baþkan adayý Bilal Uludað da katýldý.

  • AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik
  • AK Parti Sözcüsü Çelik
  • Ömer Çelik