AK Parti Sözcüsü Çelik: Gazze konusunda Srebrenitsa kadar geç kalýnmasýn
ABONE OL

AK Parti Genel Baþkan Yardýmcýsý ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Kýzýlcahamam ilçesinde düzenlenen '31'inci Ýstiþare ve Deðerlendirme Toplantýsý' devam ederken gazetecilere açýklama yaptý. Çelik, Kýzýlcahamam'da geniþ bir istiþarenin 31'incisini gerçekleþtirdiklerini kaydederek, "Bu seferki temamýz; 'Türkiye'nin Ortak Aklý' çerçevesinde gerçekleþiyor. Birinci konumuz Gazze'de gerçekleþen bu katliamlar konusundaki deðerlendirmelerimizi ve Türkiye'nin duruþu konusunda Cumhurbaþkanýmýzýn açýþ konuþmasýnda belirttiði çerçevedeki siyasetimizin bundan sonra da sürdürüleceðidir. Bu vesileyle genel merkez çalýþmalarýyla ilgili bir özel oturum yapýldý" dedi.

Çelik, yarýn sabah adalet, güvenlik ve dýþ politika oturumu ile baþlayacaklarýný belirterek, "Adalet, iç güvenlik ve dýþ politikada bakanlarýmýzýn sunumlarý olacak. Daha sonra yine bir istiþare kampý geleneði olarak Cumhurbaþkanýmýz baþkanlýðýnda bütün heyetimizin katýlýmýyla soru- cevap þeklinde bir istiþare toplantýsý gerçekleþtiriyoruz. Hatta AK Parti'nin mekanizmalarý açýsýndan da katýlýmcýlar açýsýndan ve süre açýsýndan en kapsamlý mekanizmalarýn baþýnda geldiðini ifade etmek isterim. Arkasýndan küçük bir ara vereceðiz ve daha sonra da yine geleneðimizde olduðu gibi Genel Baþkanýmýzýn, Cumhurbaþkanýmýzýn bütün bu kamp sürecindeki tartýþmalarý da içeren deðerlendirmesi ve diðer politik alanlarla ilgili mesajlarý temelinde kapanýþ konuþmasýyla birlikte kampýmýzý tamamlayacaðýz" diye konuþtu.

'FÝLÝSTÝN'ÝN TANINMASINDA CÝDDÝ ÝLERLEME KAYDEDÝLÝYOR'

Bütün bu politik süreci takip ederken, birinci gündemlerinin Gazze'deki bu katliam siyaseti olduðunu ifade eden Çelik, "Biliyorsunuz 1995 Srebrenitsa katliamý ile ilgili 11 Temmuz'un bir anma günü olarak gerçekleþmesi konusunda bir karar aldý Birleþmiþ Milletler Genel Kurulu. Bu son derece kýymetlidir. Ve bu günlerde de bunun daha büyük bir anlamý vardýr. Miloseviçlerin sembol olduðu o katliam siyaseti cezalandýrýldý. Ve çok geç de olsa 1995 Srebrenitsa katliamýndaki kurbanlarýn anýlarýnýn taze tutulmasý, onlarýn iade edilmesi için bu karar alýnmýþ oldu. 'Bu kadar geç kalýnmasýn Gazze konusunda ve bunun daha fazlasýna müsaade edilmesin.' Bütün dileðimiz odur. Bugün Miloseviçlerin yaptýðýnýn kat ve kat fazlasýný Netanyahu gerçekleþtirmektedir. O sebeple dünyanýn buna 'dur' demesinin zamaný gelmiþtir" dedi.

'TASARRUF VE SÝYASET MEMLEKET ÝÇÝN YAPILIYOR'

'Kampta bir tasarruf tedbiri gerçekleþiyor mu?' sorusuna, Çelik, "Tasarruf tedbirleri her alanda geçerli. Bu kamp geleneksel olarak bir istiþare kampý olduðu için gerçekleþiyor; ama tabii bunu minimum düzeyde bu bahsettiðiniz tedbirlere uyarak minimum düzeydeki bir þeyle, imkanla gerçekleþtirmiþ oluyoruz. Ama tabii siyaset memleketin meselelerinin konuþulmasý meselesidir. Tasarruf da memleket için yapýlýyor. Siyaset de onun için bu çerçevede gerçekleþiyor" yanýtýný verdi.