AK Parti Sözcüsü Çelik, saldýrýya iliþkin 24'e konuþtu: Hiç kimse Türkiye'nin güvenliðine gölge düþüremez
ABONE OL

Ýstanbul Küçükçekmece'de belediye baþkan adayý Aziz Yeniay'ýn silahlý saldýrýya uðradýðý olaya iliþkin 24 TV ekranýnda AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik canlý yayýnda önemli açýklamalarda bulundu.

Seçim sürecinde en önemli konulardan birinin seçim güvenliði olduðunu vurgulayan Çelik, bu tür olaylarýn gerçekleþtirilebildiðini geçmiþ seçim dönemlerinde de gördüklerini ifade etti. Çelik, "Türkiye'de seçim süreçlerine gölge düþürecek bir eyleme izin verilmez. Her ne olursa olsun hiç kimse Türkiye'de bir güvensizlik ortamý oluþturamaz. Sandýða doðru giderken Türkiye'de seçim güvenliði konusunda bir algý oluþturmaya çalýþanlar olabilir. Vatandaþýmýzla sandýk arasýna geçmiþte bir takým eylemlerle girmeye çalýþanlar oldu, Türkiye bunlarý da bertaraf etme konusunda tecrübelidir" dedi.

Yaralý vatandaþa geçmiþ olsun dileðini ileterek, saldýrýyý lanetleyen Çelik, sözlerini þöyle sürdürdü:

"Emniyetimiz iþinin baþýndadýr. Çok kýsa zaman içerisinde bu olayýn aydýnlýða kavuþturulacaðýndan, bu eylemi gerçekleþtirenlerin yakalanacaðýndan hiçbir þüphe yoktur. Bu çerçevede þunu açýkça ifade etmek gerekir; bu tip dönemlerde özellikle bütün partiler sokaklarda seçim çalýþmalarý yaparken, bu tip eylemlerin hem güvenlik açýsýndan hem de seçime dönük olarak oluþan bu pozitif atmosferi baltalamak açýsýndan birtakým hedefleri olabiliyor. Ama bunlar þimdiye kadar hiçbir zaman amacýna ulaþamadý, bundan sonra da hiçbir þekilde amacýna ulaþamayacaktýr. Türkiye, her zaman olduðu gibi sokaklarý güvenli bir þekilde, sandýklarý güvenli bir þekilde bu seçim sürecini de baþarýyla tamamlayacaktýr. Bundan hiçbir þüphe yoktur."

Çelik, güvenlik güçlerinin ve adliye mensuplarýnýn iþinin baþýnda olduðunu belirterek, "Türkiye'nin demokrasisi saðlamdýr. Vatandaþýmýzýn demokrasiye sahip çýkma iradesi son derece yüksektir. Bütün siyasi partilerin çalýþmalarýný yaparken tam bir güvenlik içinde yapmasý için herkes iþinin baþýndadýr. Türkiye, bu konuda her zaman büyük bir kapasite üretmiþtir. Bu açýdan son derece güvenli bir ülkedir." diye konuþtu.

Vatandaþýn yaralanmasýndan dolayý son derece üzüntülü olduklarýný dile getiren Çelik, AK Parti Küçükçekmece Belediye Baþkan adayý Aziz Yeniay ve çalýþma arkadaþlarýna da geçmiþ olsun dileklerini iletti.

Çelik, tüm siyasi partiler açýsýndan seçim çalýþmalarýnýn sokaklarda, meydanlarda en güvenli þekilde yapýlmaya devam edileceðinin altýný çizerek, seçim sürecinin, Türkiye demokrasisinin yüksek standartlarýyla tamamlanacaðýný kaydetti.

AK Parti Sözcüsü Çelik, saldýrýnýn terör eylemi olup olmadýðýyla ilgili soru üzerine de "Emniyet güçlerinin çalýþmasýný bekleyelim, çok kýsa zaman içerisinde aydýnlanmasýný bekliyoruz." deðerlendirmesinde bulundu.