AK Parti Sözcüsü Çelik: Postmodern darbecilerin bu zihniyetlerini yürürlükten kaldýran Cumhurbaþkaný'mýzdýr
ABONE OL

Çelik, partisinin Adana Ýl Baþkanlýðý'nda düzenlenen üye katýlým töreninde yaptýðý konuþmada, seçim sürecinde Türkiye'deki çeþitli tartýþmalarý bir kere daha yakýndan izleme fýrsatý bulduklarýný söyledi.

Dün 28 Þubat "postmodern darbesi"nin yýl dönümü olduðunu hatýrlatan Çelik, þöyle devam etti:

"Dün gece özellikle bazý programlara baktým. Ne konuþuluyor? 'Bazýlarý acaba bunca zaman geçtikten, onca acý yaþandýktan sonra o günleri nasýl anlatacak' diye. Kuþkusuz, ahlaki tutarlýlýða sahip, demokrat insanlar, o günlerin ne kadar büyük kötülük günleri olduðunu hatýrlayarak ve bir daha Türkiye'nin o günleri yaþamamasý gerektiðine dair analizlerini güçlü bir þekilde yaparak tespitlerini ortaya koydular. Fakat az da olsa bir zihniyet, halen o günlerde yapýlanlarýn doðru olduðunu, bunun arkasýnda birtakým gerekçeler olduðunu izah etmekle meþguller."

- "ESAS MESELEMÝZ, DEMOKRASÝYÝ GÜÇLENDÝREN MÜCADELEYÝ SÜRDÜRMEKTÝR"

Çelik, Türk siyasi tarihinde 27 Mayýs darbesinin bütün darbelerin ve kötülüklerin "anasý" olduðunu vurgulayarak, þöyle konuþtu:

"O darbeyi de meþrulaþtýrýrken 'Ýþte, evet darbe yapýldý ama mutlaka þu siyasetçiler, þu yanlýþlarý yaptýlar. Parlamento þu yanlýþý yaptý, hükümet þu yanlýþý yaptý' falan diyerekten, gerekçeler dizerek bu yanlýþlarý savunmaya çalýþtýlar. Dün de baktým; 'Ýþte devlette þöyle oluþumlar vardý. Böyle þeyler vardý, þunlar vardý, bunlar vardý. O sebeple 28 Þubat bunun sonucu olarak ortaya çýktý' gibisinden bu kötülük günlerini yine savunan bir zihniyet, halen diri ve fýrsat kolluyor. Hiç utanmadan bir yorumcunun bir tanesiyse 'Ona iþte darbe bile dememek lazým. Bu darbe deðil çünkü parlamento açýktý' diyebiliyor. Elinde silah olan birileri, hiçbir þekilde yetki sahibi olmadýklarý halde hükümeti kuþatma altýna alýyorlar. Hükümeti silah çekmekle tehdit ediyorlar. Hatta alenen 'Gerekirse güç kullanarak meseleleri çözeriz' diye milli iradeyi, milleti tehdit ediyorlar. Ondan sonra da 'Efendim buna (28 Þubat) darbe diyemezsiniz çünkü parlamento açýktý' diyebiliyorlar. Bu zihniyet halen diridir. O sebeple Türkiye'deki demokrasi mücadelemiz sona ermemiþtir. Genel seçimlerde de olsa, yerel seçimlerde de olsa esas meselemiz, Türkiye'de hak ve hürriyetleri teminat altýna alan, demokrasiyi güçlendiren bir mücadeleyi sürdürmektir."

- "POSTMODERN DARBECÝLERÝN BU ZÝHNÝYETLERÝNÝ YÜRÜRLÜKTEN KALDIRAN CUMHURBAÞKANI'MIZDIR"

Çelik, darbelere karþý mücadele edildiðine iþaret ederek, "Türkiye'de bu kötülükleri, darbeleri, postmodern darbecilerin bu zihniyetlerini yürürlükten kaldýran, bugün bunlarýn devlette egemen olmasýný engelleyen, demokrasi mücadelesinin lideri Cumhurbaþkaný'mýz, Genel Baþkaný'mýz Sayýn Recep Tayyip Erdoðan'dýr. Dolayýsýyla Cumhurbaþkaný'mýzýn liderliðinde bu çatýnýn altýnda olmak aslýnda baþlý baþýna bu demokrasi mücadelesine destek vermektir. Bu kötülüklere karþý mücadele etme sözümüzü, ahdimizi tazelemektir." diye konuþtu.

Bir süre önce Yeniden Refah Partisi Yüreðir Ýlçe Baþkanlýðý görevinden istifa ederek AK Parti'ye katýlan Atilla Baruð ve arkadaþlarýný, demokrasi mücadelesine verdikleri destekten dolayý tebrik ettiklerini dile getiren Çelik, bundan sonra beraber çalýþacaklarýný söyledi.

Türkiye'yi büyütme, kalkýndýrma, yeni ufuklara ulaþtýrma çabalarýný sürdüreceklerini belirten Çelik, bu vesayeti yeniden diriltmek isteyen odaklara geçit vermeyeceklerini dile getirdi.

- "KAZANIMLARIMIZIN HÝÇBÝR ÞEKÝLDE GÖLGELENMESÝNE MÜSAADE ETMEYECEÐÝZ"

Uzun yýllardýr siyasetin içinde olduðunu anýmsatan Çelik, þunlarý kaydetti:

"Bunca zamandýr Cumhurbaþkaný'mýzla yol yürüyorum. Dün özellikle 28 Þubat'ý savunanlarýn neler söyleyeceklerini dinledim. Akþam gittim bu yayýnlara tekrar baktým. Kötülük halen diridir. Bu millete kötülük etmek isteyenler halen bu kötülük gerekçelerini, mühimmatlarýný taze tutuyorlar. Dolayýsýyla halen birtakým varsayýmsal, afaki iddialarla eski günlerin özlemi içerisindeler. Onlar eskiyi özleye dursunlar, biz de bu kazanýmlarýmýzýn hiçbir þekilde gölgelenmesine müsaade etmeyeceðiz. Bu mücadelemizi güçlü bir þekilde bitireceðiz. Önümüzde yerel seçim var. Yerel seçimlerde, bu vesayet odaklarýna vereceðimiz en güzel cevaplardan bir tanesi belediyelerde arkadaþlarýmýzýn belediye baþkaný olmasýný saðlamaktýr."

Çelik, konuþmasýnýn ardýndan bir süre önce istifa eden Yeniden Refah Partisi Yüreðir Ýlçe Baþkaný Atilla Baruð ve parti üyelerinin de aralarýnda bulunduðu 40 kiþiye rozet taktý.

Baruð da tehlikeli ve kirli oyunlarý görünce istifa ettiklerini belirterek, Cumhurbaþkaný Erdoðan ve Cumhur Ýttifaký adaylarýnýn yanýnda olma gereðini hissettiklerini kaydetti.