AK Parti Sözcüsü Çelik'ten Kýlýçdaroðlu'na tepki: Bu ülkeyi diktatörlük heveslilerine býrakmayacaðýz
ABONE OL

Ömer Çelik, AK Parti Ýzmir Ýl Baþkanlýðýnca Bornova Kültür Merkezi'nde düzenlenen 2023 Þehir Buluþmalarý'nda gençlerle bir araya geldi.

Çelik, programda yaptýðý konuþmada, AK Parti'li gençlerin, Türkiye'yi ve bölgesini geliþtiren, dünyanýn en büyük siyasi hareketlerinden birinin mensuplarý olduðunu belirterek, gençlerden AK Parti çatýsý altýndaki günlerini verimli geçirmelerini istedi.

Bugün, Ýzmir'in düþman iþgalinden kurtuluþunun 101. yýl dönümünü kutlamanýn mutluluðunu yaþadýklarýný ifade eden Çelik, Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan'ýn, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluþundan 100 yýl sonra "Türkiye Yüzyýlý" vizyonunu ortaya koyduðunu ifade etti.

Çelik, AK Parti olarak, her zaman "egemenliðin kayýtsýz þartsýz millete ait olduðunun", altýný çizdiklerini de vurguladý.

CHP ELEÞTÝRÝSÝ

CHP'nin de kuruluþunun 101. yýlýný kutladýðýný hatýrlatan Çelik, "Bugünkü CHP'nin Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile ne ilgisi varmýþ? Çok partili hayata geçtiðimizden beri nerede meþru iktidarý engellemeye çalýþan bir giriþim olduysa bunun siyasi ayaðý hep CHP olmuþ. Çýkýp onunla yüzleþecekleri yerde, hak etmedikleri halde Atatürk'ün mirasýný sahiplenerek Gazi Mustafa Kemal Atatürk hatýrýna CHP'ye oy verenleri de istismar ediyorlar." dedi.

Çelik, en önemli meselenin milletin karþýsýnda tutarlý siyaset yürütmek olduðunu söyleyerek, CHP'nin ise seçim zamanýnda "yalan ittifaklar kurduðunu" ve "gizli pazarlýklar yürüttüðünü" anlattý.

"BOL BOL DEMOKRASÝ DEDÝLER"

CHP'lilerin seçimlerde "özgürlüklerden" söz ettiðini hatýrlatan Çelik, þöyle konuþtu:

"Bol bol 'Demokrasi' dediler. Sayýn Cumhurbaþkanýmýza çýkýp hiç utanmadan 'Diktatör' diyorlar. Þimdi seçim kaybetmesine ve aðýr bir yenilgi almasýna raðmen Kemal Kýlýçdaroðlu'nun koltuðunu korumak için yaptýðý þeyleri görünce diktatör nasýl olurmuþ hep beraber gözümüzün önünde bir seyrediyoruz ama ona bir þey hatýrlatayým ben, siyaset tarihinde diktatörlerin bir özelliði vardýr. Diktatörler halklarýna karþý tankýn topu arkasýna saklanmaktadýr. Halkla iç içe giremezler. Halký gördükleri zaman kaçarlar. Bütün siyaset tarihinde böyledir. 15 Temmuz'da Sayýn Cumhurbaþkanýmýzsa milletiyle beraber tankýn, topun tüfeðin üzerine yürüdü."

ÝZMÝR VE YEREL SEÇÝMLER

Ömer Çelik, yerel seçimlerde yeniden zaferi hedeflediklerini dile getirerek, "Hizmet alamamýþ deyince ilk akla gelen yerlerden biri zaten Ýzmir. Bu güzel Ýzmir'imiz, bu belediyenin beceriksizliði ve vizyonsuzluðu yüzünden bütün Ýzmirli vatandaþlarýmýzýn her birinin hak ettiði hizmetlere bir türlü kavuþamýyor. Ýnþallah önümüzdeki günlerde çalýþmalarýmýzý daha da büyüterek bu sefer Ýzmir'imizi Cumhur Ýttifaký'nýn, AK Parti'nin belediyecilik anlayýþýyla buluþturacaðýz. Onlarýn bunlarýn demokrasi demesine, özgürlük demesine, hizmet demesine bakmayýn. Bunlarýn demokrasisi, bunlarýn özgürlüðü sadece kendilerine çalýþýr. Bu millete çalýþmaz." diye konuþtu.

CHP'nin "özgürlük anlayýþýnýn", La Fontaine'nin "Karganýn aðzýndaki peyniri düþürmeye çalýþan tilkiyi" anlattýðý hikayeyi anýmsattýðýný ifade eden Çelik, þu deðerlendirmede bulundu:

"Demokrasi dedi, özgürlük dedi, demokrasiyi kaldýrýyorsun, altýndan Kandil çýkýyor. Özgürlüðü kalkýyorsun, altýndan PKK çýkýyor. Biz ülkemize sahip çýkmaya devam edeceðiz. Geleceðimizi inþa etmeye devam edeceðiz. Bu güzel ülkeyi, Kýlýçdaroðlu gibi diktatörlük heveslilerine asla býrakmayacaðýz. Ülkemizin önüne çýkanlara terör örgütlerinden destek alanlara, PKK'sýna, FETÖ'cülere, bunlara destek verenlere diyorum hepiniz gelin. Bu ülkeyi ne bu diktatörlerine ne de diðerlerine teslim etmeyeceðiz. Büyüteceðiz, cumhuriyetimizi güçlendireceðiz. Bir 9 Eylül günü Ýzmir'den bir kere daha söz veriyoruz ki bu ülkeye tek gözle bakanlara asla fýrsat vermeyeceðiz."

ÝNAN: "AK GENÇLÝK ÇALIÞTI"

AK Parti Gençlik Kollarý Genel Baþkaný ve Ýzmir Milletvekili Eyyüp Kadir Ýnan, seçimde bir zafer elde ettiklerini söyleyerek, "AK Parti'nin gençlerin partisi, Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan'ýn gençlerin lideri olduðunu ispat ettik. Bu kampanyada en çok AK gençlik çalýþtý." ifadelerini kullandý.

CHP Genel Baþkaný Kemal Kýlýçdaroðlu'nun Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün deðerleriyle uzaktan yakýndan ilgisi olmadýðýný savunan Ýnan, þöyle konuþtu:

"Mustafa Kemal Atatürk'e husumet besleyenleri birinci sýrada aday gösterdiklerini gördük. Bugün Cumhuriyetin yüzüncü yýlýný kutluyorlar ama içlerinde bir tane milletvekili Türk Silahlý Kuvvetlerimize hakaret ediyor. Bir yandan þehir merkezlerine Mustafa Kemal Atatürk'ün afiþlerini asacaksýnýz diðer yandan onun baþkomutanlýðýný yaptýðý þanlý Türk ordumuzun üzerine aðýr iftiralar atan bir tane milletvekilini barýndýracaksýnýz. Bugün bilinmesi gerekir ki Türk Silahlý Kuvvetlerimize, þanlý ordumuza, ecdadýmýza, her türlü deðerlerimize, yapýlan saldýrýlarýn karþýsýnda ilk göreceðiniz gençlik AK gençliktir."

AK Parti Ýzmir Ýl Baþkaný Bilal Saygýlý, Ýzmir'in düþman iþgalinden kurtuluþunun 101. yýl dönümünde gençlerle buluþmanýn büyük önem taþýdýðýný söyledi.

Toplantýya, AK Parti Ýzmir milletvekilleri ve gençler katýldý.

Öte yandan Ömer Çelik'in, Gaziemir ilçesindeki orman yangýný nedeniyle hava trafiðinin aksamasý nedeniyle, AK Parti Ýl Baþkanlýðýndaki ilk programý iptal edildi. Çelik, durumu sosyal medya hesabýndan, "Ýzmir havaalaný yakýnýnda yangýn çýktýðý için planlanan vakitte Ýzmir'e inemedik. Uçaðýmýz, Ýzmir Havaalaný'nýn yangýn sebebiyle geçici olarak kapanmasýndan dolayý havada yön deðiþtirip Bodrum'a indi. Yakýt aldýktan sonra tekrar Ýzmir'e uçtuk." þeklindeki açýklamasýyla duyurdu.