AK Parti'de yerel seçim mesaisi... Sözcü Çelik: Güçlü bir þekilde hazýrlanýyoruz
ABONE OL

Çelik, Cumhurbaþkaný ve AK Parti Genel Baþkaný Recep Tayyip Erdoðan'ýn katýlýmýyla partisinin Ýstanbul Ýl Baþkanlýðýnda gerçekleþtirilen temayül yoklamasýnýn ardýndan basýn açýklamasý yaptý.

Yerel seçimleri bütün seçimlerde olduðu gibi "demokrasi bayramý" gören bir siyasi hareket olduklarýný belirten Çelik, millet iradesine baþvurulmasýný, milletin iradesiyle hem merkezi idarenin hem yerel yönetimlerin þekillenmesini, Türkiye'nin en büyük kazanýmý olarak gördüklerini söyledi.

Çelik, genel seçimlerdeki büyük baþarýlarýndan sonra bütün teþkilatlarla birlikte yerel seçimlere güçlü bir þekilde hazýrlandýklarýný anlatarak, þunlarý kaydetti:

"Sayýn Cumhurbaþkanýmýz, Genel Baþkanýmýz bütün bu süreçlerde bir AK Parti geleneði olan, her türlü demokratik temayülün gerçekleþmesi hem vatandaþlarýmýzýn hem de teþkilatlarýmýzýn demokratik iradesinin tam tecelli etmesi için çeþitli mekanizmalarýn çalýþtýrýlmasý talimatýný vermiþtir. Bu çerçevede, hem vatandaþýmýzýn iradesinin Türkiye'nin her tarafýnda sorulmasý hem de vatandaþýmýzýn iradesini yansýtma bakýmýndan Türkiye'nin en büyük siyasi hareketi olan teþkilatlarýmýzýn iradesinin tam olarak görülmesi için çeþitli çalýþmalar yapýyoruz."

Bugünkü çalýþmalarýnýn Ýstanbul Ýl Baþkaný Osman Nuri Kabaktepe'nin ev sahipliðinde ana kademe, gençlik kollarý, kadýn kollarý ve bütün ilçe baþkanlarýnýn katýlýmýyla gerçekleþtiðini aktaran Çelik, sözlerini þöyle sürdürdü:

"Toplantýyý Sayýn Genel Baþkanýmýz, Cumhurbaþkanýmýz bizzat yönetmiþlerdir. Genel Baþkanýmýzýn, Cumhurbaþkanýmýzýn konuþmasýnda ortaya koyduðu irade þudur: 'Burada ortak bir aklý tecelli ettirmek üzere toplanmýþ bulunuyoruz. En derin ve en kapsamlý istiþareleri yaparak ortak aklý hep beraber üreteceðiz.' O yüzden arkadaþlarýmýz hiçbir etki altýnda kalmadan, tam olarak hür iradeleriyle ilçelerde ve büyük þehirlerde hangi adayý görmek istiyorlarsa mevcut belediye baþkanlarýmýzýn olduðu yerlerde mevcut belediye baþkanlarýmýzý deðerlendirerek, belediye baþkanlarýmýzýn olmadýðý yerde önerdikleri isimleri söyleyerek, mevcut belediye baþkanlarýmýzýn olduðu yerde yine varsa her bir teþkilat mensubumuzun bu çerçevede ilçe baþkanlarýmýzýn iradelerini ortaya koymalarý için alternatif isimler de dahil olmak üzere bütün bu süreçlerin yansýtýldýðý bir mekanizma güçlü bir þekilde çalýþtýrýlmaktadýr. Bu aslýnda bizim demokratik anlayýþýmýzýn en aþaðýdan en yukarýya kadar siyasi kararlarý þekillendirme þeklindeki siyasi tarzýmýzýn Türkiye'deki bütün demokratik hayata, bütün siyasi partilere örnek olacak bir modelidir."

'TEÞKÝLATIMIZIN ÝRADESÝNÝN TAM OLARAK ORTAYA ÇIKMASI ÝÇÝN BU ÇALIÞMALARA YÖNLENDÝRMEKTEDÝR'

AK Parti Sözcüsü Çelik, bütün illerde teþkilat temayül yoklamalarýnýn yapýldýðýný anýmsatarak, "Bunun ötesinde de Sayýn Cumhurbaþkanýmýz þimdiye kadar Ankara, Adana, Ýzmir ve bugün de Ýstanbul'la birlikte 3 kademe ilçe baþkanlarýmýzýn katýlýmý, teþkilatýmýzýn katýlýmý, MKYK üyelerimizin katýlýmýyla birlikte arkadaþlarýmýza 'hür iradelerini yansýtmalarý' þeklinde bir çaðrýda bulunarak, hepsinin görüþlerini, kapalý zarflarda ifade ettiði, kapalý zarflara gerekirse alternatif isimleri parti içinden ve parti dýþýndan yazdýklarý tam demokratik bir sürecin iþletilmesi þeklinde bir tutum ortaya koyarak, vatandaþýmýzýn, teþkilatýmýzýn iradesinin tam olarak ortaya çýkmasý için bu çalýþmalara yönlendirmektedir." diye konuþtu.

Siyasi partilerin kendi profesyonel gündemlerine kapanmamalarý ve haklýn gündemiyle meþgul olmalarý gerektiðini söyleyen Çelik, "Cumhurbaþkanýmýzýn, genel baþkanýmýzýn bize her zaman verdiði talimat sürekli olarak seçimlere giderken de, seçimlerden sonra da iktidar süreçlerimizde, Türkiye'yi yönetirken de Türkiye'nin en büyük partisi ve ittifaký olarak sürekli olarak vatandaþýmýzýn sesine kulak verme þeklindedir. Ýþte bütün bu mekanizmalar çok boyutlu bir þekilde bu iradenin ortak aklýnýn tecelli etmesi bakýmýndan güçlü bir þekilde çalýþtýrýlmaktadýr." ifadesini kullandý.

Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan'ýn saatlerce bu çalýþmalarýn baþýnda durduðunu ve iradenin özgür bir þekilde tecelli etmesi bakýmýndan hassasiyet gösterdiðini vurgulayan Çelik, oylama bittikten ve kapalý zarflar teslim edildikten sonra Erdoðan'ýn teþkilat mensuplarýnýn görüþlerini dinlediðini ifade etti.

Çelik, Ak Parti Genel Merkezinde yapýlan çalýþmalarýn bütün Türkiye'de oluþturulan çalýþmalarýn bir özeti olduðunu belirterek, þunlarý kaydetti:

"Bu da AK Parti'nin ve Cumhur Ýttifaký'nýn demokratik iradeyi yansýtma bakýmýndan ne kadar yüksek bir hassasiyete ve ne kadar güçlü mekanizmalara sahip olduðunun bir iþaretidir. Sadece bugün 30'dan fazla arkadaþýmýza Sayýn Cumhurbaþkanýmýz söz vermiþtir, onlarýn görüþlerini dinlemiþtir. Seçime dönük olarak farklý ilçelerdeki deðerlendirmelerini almýþtýr. Bütün bunlar kayda geçirilerek bizim seçim çalýþmalarýmýz için bir pusula, bir yol gösterici olacaktýr. Dolayýsýyla AK Parti ve Cumhur Ýttifaký, Cumhuriyet'in deðerlerine ve demokrasinin bütün kýlcal damarlarýna kadar çalýþtýrýlmasý iradesine sahip olarak hem adaylarýn belirlenmesi hem de seçime gidilmesi sürecini bu þekilde yönetmektedir."

'BU SÜREÇLER DEVAM EDECEK'

Ýstanbul Ýl Baþkanlýðýnýn ev sahipliðinde Ýstanbul teþkilatlarýný dinlediklerini, notlarýný aldýklarýný ve çalýþmalarýn bu þekilde devam edeceðini vurgulayan Çelik, ilk gün olduðu gibi bugün de milletin sesine kulak vermeye devam edeceklerini belirterek, þöyle devam etti:

"Teþkilatlarýmýz bizim için çok kýymetlidir. Ana kademedeki arkadaþlarýmýzla görüþlerini ifade ettiler. Özellikle gençlik kollarýmýzýn ve kadýn kollarýmýzýn görüþlerini kapsamlý bir þekilde ifade etmesi ve 'Yeniden Ýstanbul' doðrultusunda heyecanlarýný ortaya koymalarý hepimizde büyük bir memnuniyet yaratmýþtýr. Dolayýsýyla bugün büyük demokrasi mücadelemizin bir istiþaresine daha imza atmýþ olduk. Bundan sonra da bizzat sayýn Cumhurbaþkanýmýzýn, Genel Baþkanýmýzýn yönetiminde bu süreçler devam edecektir. Ýstanbul'umuza hayýrlý olsun. Teþkilatlarýmýza hayýrlý olsun."

Seçim takvimine iliþkin soruya ise Çelik, þöyle yanýt verdi:

"Sayýn Cumhurbaþkanýmýz belirttiði gibi ifade ettiler. Bu çalýþmalar aralýk ayýnýn sonuna kadar inþallah yetiþecektir. Adaylarýn ortaya çýkarýlmasý konusunda tabii ki titiz çalýþmalarý yapacaðýz. Esas olan bu çalýþmalarla iradenin ortaya çýkmasýdýr. Ama onun ötesinde de herhangi bir þekilde geciktirmek gibi bir yaklaþýmýmýz yok. Olgunlaþtýðý anda açýklayarak bir an evvel seçimler için teþkilatlarýmýzý ve adaylarýmýzý meydana çýkaracaðýz. Çünkü AK Parti teþkilatlarý ve Cumhur Ýttifaký topyekun milletimizle yeniden buluþmak için sabýrsýzlanýyor."

  • AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik
  • AK Parti Sözcüsü Çelik
  • yerel seçim