AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: Rakip olabiliriz ama hasým deðiliz
ABONE OL

Adana'nýn merkez Seyhan ilçesindeki Namýk Kemal Mahallesi'nde 5 yýl okuduðu Lütfiye Kýsacak Ýlkokulu'na gelen Çelik, önce seçmenler ve sandýk görevlileriyle tokalaþtý. Okuldaki 1072 nolu sandýkta oyunu kullanan Ömer Çelik, çýkýþta gazetecilere açýklama yaptý.

"BÜTÜN SÝYASETÇÝLERÝN SÝCÝL AMÝRÝ AZÝZ MÝLLETÝMÝZDÝR"

Çelik, "Bu seçim milletimize hayýrlý olsun. Bir kere daha demokrasimizin gücünü göstereceðimiz yüksek katýlýmlý olmasýný umduðumuz bir seçime gidiyoruz. Türkiye etrafýndaki bütün istikrarsýzlýklara raðmen, dünyadaki bütün problemlere raðmen, demokrasinin gücünü koruyan, istikrarýný koruyan bir ülke olarak sandýk yoluyla hem genel yönetimi, hem yerel yönetimleri belirleme kabiliyetine yüksek bir þekilde sahip. Yine bu seçim boyunca da ufak tefek meseleler haricinde yüksek bir güvenlik içerisinde bütün demokratik usullere uygun olarak bütün siyasi partilerin kampanyalarýný rahatça yaptýðý demokratik bir biçimde kendisini ifade ettiði bir kampanya dönemi geçirdik. Tabi bütün siyasi partiler giderler, bütün adaylar giderler millete görüþlerini arz ederler. Milletin taleplerine uygun olarak bir siyasi temsil üretme konusundaki kabiliyetlerini sergilerler ama sonuç olarak kararda, sözde milletimizindir. Bütün siyaset kurumunun ve bütün siyasetçilerin sicil amiri aziz milletimizdir" ifadelerini kullandý.

"BÜYÜK BÝR DEMOKRASÝ ÞÖLENÝ VAR"

Sandýk yoluyla yönetimi seçmenin Türkiye'nin en büyük gücü olduðunu vurgulayan Ömer Çelik, daha sonra þunlarý söyledi:

"Bugün bir kere daha demokrasimizi ayakta tutan, siyasete güç veren milletimizin iradesi sandýk baþýna gidiyor. Sandýk yoluyla bu yönetimleri seçmek hem genelde hem yerelde Türkiye'nin en büyük gücüdür. En büyük kapasitesidir. Bunu titizlikle korumaya devam ediyoruz. Bir kere daha gördük ki demokrasimiz son derece güçlüdür. Þimdi de huzur içerisinde oy kullanmaya devam ediyoruz. Ýnþallah herhangi bir sýkýntý olmadan bu süreçte tamamlanacak. Tabi sandýklarýn baþýnda bekleyen bütün arkadaþlarýmýza, görev yapanlara þükranlarýmýzý sunuyoruz. Bütün siyasi partilerden vatandaþlarýmýz milli iradeye sahip çýkýyorlar. Sokaklarda görüldüðü gibi büyük bir demokrasi þöleni var. Bu demokrasi þöleninin bu þekilde kutlanmasý siyasi geleneðimizin ve siyasi gücümüzün bir göstergesi. Bütün vatandaþlarýmýzýn oy kullanarak demokrasimize güç vermesi ve bunu dünyaya göstermesi son derece kýymetli."

"TÜRKÝYE'DE KAYBEDEN KÝMSE YOKTUR"

Seçimlerdeki rakiplerin birbirleriyle hasým olmamasý gerektiðini aktaran Çelik, "Seçim bir rekabet dönemi ama hep þunu aklýmýzda tutalým. Rakip olabiliriz ama hasým deðiliz. O sebeple herkesin þiddet olaylarýndan, birbirini incitici davranýþlardan uzak durmasý gerekir. Herkes kendi adayýnýn kazanmasýný istiyor. Sonuç olarak yarýn uyandýðýmýzda biz her zaman kazandýktan sonra þunu söyleriz. Türkiye'de kaybeden kimse yoktur. Biz yine ayný þuurla, ayný bilinçle þimdiye kadar olduðu gibi bu seçime de bu þekilde bakýyoruz" dedi.