AK Partili aday Yusuf Koçal'dan CHP'ye yemek cevabı
ABONE OL
AK Parti Yalova Belediye Başkan adayı Yakup Koçal, Belediye Başkanı Vefa Salman'ın iddialarına ilişkin, AK Parti Yalova İl Başkanlığında yaptığı açıklamada"Bunlar seçimin yenileneceğini bildikleri için bir kara propagandaya, iftiraya, çamura aynı seçim kampanyasında olduğu gibi devam etmenin zeminini hazırlamaktadırlar. Tamamen iftira, karalama ve çamurdur' dedi.

KOÇAL: 100 MİLYON LAFI NEREDEN ÇIKIYOR

Yalova Belediyesinin borcu olduğunu söyleyen Koçal, 'Belediyenin borcu olmadığını söyleyecek halimiz yok. Ben 5 yıl evvel bu görevi devraldığımda borcun bütçeye oranı yüzde 210'du, şu anda yüzde 65-70 civarında. Belediyenin 2014 bütçesi 100 milyon civarındadır. Tam milimetrik bilmeyebilirim ama 65-70 milyon civarındadır. Ben de sordum belediyedeki arkadaşlara 100 milyon lafı nereden çıkıyor diye. 2014 yılında yapılması öngörülen yatırımları hesaplayarak bunu 100 milyona çıkarmış. Mühim olan belediyenin borcu değil, 5 yılda borç bütçe oranının nereye geldiğidir" diye konuştu.

"PİLAV VE ET MESELESİ KARA PROPAGANDADIR"

Belediyeye gelen yemek faturalarına yönelik Koçal, şunları kaydetti:

"Bundan korkuyorlar, çekiniyorlarsa o işe talip olmayacaklardı. Bu pilav ve et meselesi tamamen kara propagandadır. Çünkü Yalova Belediyesinin verdiği 3 türlü yemek vardır."

"Bir tanesi; biz yıllardır her gün 250 fakir aileye 3 öğün sıcak yemek veririz. Sıcak öğün yemeği evlerine giderek kendilerine teslim ederiz. Bir de şu anda Yalova Üniversitesinde okuyan 250 öğrenciye her gün sıcak yemek verilir. Şöyle bir durum da vardır: Bu sıcak yemek verdiğimiz yurtlarda kalan öğrenciler. Bir kısmı da hizmetin öğrencileridir. O hizmetin öğrencileri, birçoğu seçim günü CHP rozetleriyle sandıklarda görev aldılar. Böyle de bir çelişki vardır. Sadece kendi taraftarı değil tamamen öğrencilere yönelik sosyal yardımdır ve fakirlere yönelik sosyal bir yardımdır."

"BUNU YALOVA HALKI BİLMEKTEDİR"

"Bunun haricinde de üçüncü çeşidimiz; belediyenin çalışmalarının istişare edildiği, anlatıldığı, sivil toplum örgütleriyle veya mahalledeki vatandaşlarla yapılan toplantılardı bir de orada yemek verildi. Üçüncü saydığım tür 15 Şubat'ta başlayan seçim kampanyasından sonra yapılmamıştır. Zaten oralarda ne parti amblemi olmakta ne de siyasi bir söylem. Tamamen hizmet ve projelerin paylaşıldığı toplantılardı. Bunu da Yalova halkı bilmektedir zaten.'

"KENDİ KAFANIZA GÖRE HAREKET EDEMEZSİNİZ"

Sadece fakire, öğrenciye verilen ve istişare toplantılarındaki yemeklerin sanki seçim kampanyasında, seçimle ilgili kullanılmış gibi sunulmaya çalışıldığını belirten Koçal, 'Bunlar ihaleyle yapılan şeyler. Kendi kafanıza göre yapamazsınız. Belediyenin stratejik planında, bütçesinde vardır. Bu bütçeleri, planları belediye meclisi oy birliğiyle geçirmiştir. Onun içinde CHP'li üyeleri de vardır. İş bittikten sonra faturaları kesilmesi doğaldır. Faturalar ocak, şubat, martta kesilmiştir ve belediyeye gelmiştir" dedi.

KOÇAL: ÇİRKİN SİYASET YAPMAKTADIR

Vefa Salman'ın borçları ödemeyeceği yönündeki açıklamasına ilişkin de Koçal, şunları söyledi:

"Mümkün müdür böyle bir şey. Bu devamlılık esasıdır. İhalesi olan, bütçede olan yasal, meşru işlerdir ve bunları ödememek diye bir ihtimal söz konusu değildir. Tamamen çirkin siyaset yapmaktadır. Belediyenin alacakları da borçları da olur. Geçen hafta içinde bildiğim kadarıyla belediye kasasına girmesi gereken gerek İller Bankasından gerek belediyenin alacaklarından 3 milyon lira belediyeye girmiştir. Bu çark böyle döner. Mühim olan belediyenin parasal pozisyonu itibarıyla borç ve bütçe oranının minimize edilmesidir."