AK Parti'den ''Filistin'in Geleceði Konferansý''... Baþkan Erdoðan da katýlacak
ABONE OL

AK Parti Genel Baþkan Yardýmcýsý Zafer Sýrakaya, yaptýðý açýklamada, Dýþ Ýliþkiler Baþkanlýðý ve Ýnsan Haklarý Baþkanlýðýnca, Ýsrail'in soykýrým gerçekleþtirdiði Filistin'in geleceðinin ele alýnacaðý önemli bir konferans düzenleyeceklerini anýmsattý.

Sýrakaya, konferansa, baþta Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan olmak üzere, bakanlar, uluslararasý diplomatlar, büyükelçiler ve misyon þefleri ile Birleþmiþ Milletler ve Avrupa Birliði'nden üst düzey milletvekili ve komisyon baþkanlarýnýn katýlacaðýný söyledi.

Konferansýn ilk oturumunda Filistin'in geleceði ve diplomasi konusunun ele alýnacaðýný aktaran Sýrakaya, TBMM Dýþiþleri Komisyon Baþkaný Fuat Oktay'ýn yöneteceði oturumda, Dýþiþleri Bakaný Hakan Fidan ile Ürdün Dýþiþleri Bakaný Eymen es-Safedi'nin katýlýmcýlara hitap edeceðini belirtti.

Sýrakaya, Filistin'in geleceðinde siyaset ve parlamentonun rolünün tartýþýlacaðý, AK Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuþoðlu'nun yöneteceði oturuma ise AK Parti Genel Baþkanvekili Efkan Ala ile yabancý diplomatlarýn katýlacaðýný bildirdi.

Genel Baþkan Yardýmcýsý Sýrakaya, uluslararasý hukukun Filistin'in geleceðindeki rolünün ele alýnacaðý üçüncü oturuma ise TBMM Adalet Komisyonu Baþkaný ve Ýstanbul Milletvekili Cüneyt Yüksel'in baþkanlýk edeceðini, önemli isimlerin oturumda söz alacaðýný aktardý.

- KONFERANS ÝNTERNETTEN CANLI YAYINLANACAK

Sýrakaya, konferans ile Ýsrail'in soykýrýmýný bir nebze olsun durdurmak, Filistinli mazlumlara gýda ve ilaç desteði saðlayabilmek için seslerini geniþ kitlelere duyurmalarýnýn önemini vurguladý.

Geniþ kitlelere ulaþmak için konferansa çevrim içi ulaþýmýn çok önemli olduðunu belirten Sýrakaya, þunlarý söyledi:

"Konferansýmýz için özel olarak internet sitesi hazýrladýk. Filistin için izleyeceðimiz yol haritasýný tartýþacaðýmýz konferans 'https://filistiningelecegi.akparti.org.tr' ve 'https://futureofpalestine.akparti.org.tr' internet sitelerinden Ýngilizce ve Arapça olarak da canlý yayýnlanacak."