AK Parti'den HÜDA PAR'a saldýrý hakkýnda açýklama: Olay bütün yönleriyle araþtýrýlýyor
ABONE OL

Çelik, Seyhan ilçesindeki parti binasýnda Ýl Sekreteri Sacit Piþgin'in hayatýný kaybettiði býçaklý saldýrýda yaralanan Ýl Baþkaný Salih Demir'i, tedavisinin sürdüðü Adana Þehir Eðitim ve Araþtýrma Hastanesinde ziyaret etti.

Ömer Çelik, "geçmiþ olsun" dileklerini ilettiði Demir'in saðlýk durumu hakkýnda doktorlardan bilgi aldý.

Ziyaretin ardýndan gazetecilere açýklamada bulunan Çelik, saldýrý nedeniyle üzgün olduklarýný söyledi.

Kentte bugün düzenlenen cenaze töreniyle Piþgin'i son yolculuðuna uðurladýklarýný dile getiren Çelik, "Ýl Baþkaný Salih Bey'i ziyaret ettim, kendisi yaralý. Doktorlarýmýzýn verdiði bilgiye göre, saðlýk durumu iyiye gidiyor. Ýnþallah tez zamanda tamamen þifa bulacak." diye konuþtu.

Çelik, olayýn þüphelisinin kýsa sürede yakalandýðýný ve savcýlýða sevk edildiðini belirterek, "Olay bütün yönleriyle, her bakýmdan araþtýrýlýyor. Tahkikat derinleþtiriliyor. Þimdiye kadarki elde edilen bulgular çerçevesinde deðerlendirme yapýlýyor. Yapan ve arkasýnda varsa birileri, bunlar hukuk karþýsýnda muhakkak bunun hesabýný verecektir." ifadelerini kullandý.

Olayýn çok acý olduðunu vurgulayan Çelik, "Siyaset kurumuna dönük her türlü þiddete ve saldýrýya karþý olduðumuzu her zaman ifade ediyoruz. Burada da siyaset zemininde siyaset yapan bir partinin il baþkanlýðýna dönük olarak böylesine vahþi bir saldýrý gerçekleþti. Bu saldýrýyý bir kere daha lanetliyoruz. HÜDA PAR camiasýna taziyelerimizi iletiyoruz." dedi.

HÜDA PAR Adana Ýl Baþkanlýðýnda dün býçaklý saldýrýya uðrayan Ýl Baþkaný Salih Demir yaralanmýþ, Ýl Sekreteri Sacit Piþgin hayatýný kaybetmiþ, olayla ilgili A.S. gözaltýna alýnmýþtý.