AK Parti'den 'Yenidoðan çetesi' soruþturmasý hakkýnda açýklama: Hak ettikleri cezayý alabilmeleri için elimizden geleni yapacaðýz
ABONE OL

AK Parti Sözcüsü Çelik, Asým Savaþ Spor Salonu'nda düzenlenen AK Parti Sarýçam 6. Olaðan Ýlçe Kongresi'nde, AK Parti için kongrelerin demokrasi bayramlarýnýn en güzel adresi olduðunu söyledi.

Türkiye'yi en karanlýk günlerinden Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan'ýn liderliðinde Cumhuriyet tarihinin en aydýnlýk günlerine çýkarttýklarýný vurgulayan Çelik, þöyle devam etti:

"Kongre sürecimizin tarihi bir ana denk gelmiþ olmasý son derece önemli. Dünyanýn içinden geçtiði tabloya baktýðýmýzda, Cumhurbaþkaný'mýz Recep Tayyip Erdoðan'ýn liderliðinde bu yolu yürümemizin Türkiye ve dünya için ne kadar kýymetli olduðu son derece önemli. Türkiye haritasýný karþýnýza aldýðýnýzda yukarýda Rusya-Ukrayna Savaþý var. Aþaðýya doðru baktýðýnýzda maalesef Gazze'de bütün insanlýðý tehdit eden Ýsrail'in gerçekleþtirdiði bir soykýrým ve cinayet silsilesi devam ediyor. Doðumuzda Ýsrail ve Ýran arasýnda her an çatýþma riski bulunuyor. Batýmýzda Balkanlar'daki istikrasýzlýðý takip etmeye devam ediyoruz."

Çelik, Akdeniz'de yaþananlara deðinerek, "Akdeniz'in her tarafý savaþ gemileriyle dolmuþ durumda. Karadeniz'de ayný þekilde istikrarsýzlýk devam ediyor. Tam bu tablonun ortasýnda büyük bir istikrarýn adresi ülke olarak Türkiye'nin yoluna büyük bir kararlýlýkla tavizsiz þekilde devam etmesi son derece önemli. Bu, Cumhurbaþkaný'mýzýn ortaya koyduðu dirayetli siyaset sayesinde gerçekleþiyor." ifadesini kullandý.

Cumhurbaþkaný Erdoðan'ýn bütün insanlýk adýna en kararlý sözleri dile getiren tek lider olduðuna dikkati çeken Çelik, þöyle konuþtu:

"Gazze'de gerçekleþen cinayetlere ve soykýrýma bütün dünya sessiz kalýrken ve buradaki cinayet þebekesi olan Netanyahu hükümeti her gün yeni bir soykýrýma, cinayete imza atarken ilk baþtan itibaren en üst düzeyde insanlýk deðerlerini savunan ve Netanyahu hükümetinin 'bir katil sürüsü' olduðunu ifade eden, bununla kararlýlýkla mücadele etmek için tüm dünyayý davet eden tek lider Cumhurbaþkaný'mýz Recep Tayyip Erdoðan'dýr."

- ÝSRAÝL DIÞÝÞLERÝ BAKANI KATZ'A TEPKÝ

Ýsrail Dýþiþleri Bakaný Yisrael Katz'ýn sosyal medyadan yaptýðý paylaþýma tepki gösteren Çelik, sözlerini þöyle sürdürdü:

"Dün yine bir kere daha Ýsrail'in katil ve Nazi olan Dýþiþleri Bakaný Katz, Cumhurbaþkaný'mýza saldýrdý. Ýsrail Dýþiþleri Bakaný Katz, bir katildir, Nazi'dir, cinayet þebekesinin üyesidir, canidir, soykýrým þebekesinin tetikçisidir. Cumhurbaþkaný'mýz ise insanlýk deðerlerini savunmuþtur. Bunun için her ne olursa olsun insanlýk cephesi kazanacak, Recep Tayyip Erdoðan'ýn sözü kazanacak, katiller, soykýrým þebekesi mahkum olacak, Gazze ve insanlýk kazanacak. Cumhurbaþkaný'mýz karþýsýnda cinayet ve soykýrým sözü söyleyenlerin eninde sonunda insanlýk mahkemesinde yargýlandýðýný göreceðiz."

Çelik, bedeli ne olursa Cumhurbaþkaný Erdoðan ile beraber yürüyüp Gazze'nin yanýnda duracaklarýný dile getirdi.

Ýsrail'in bölgedeki zulmüne karþý ses çýkaran tek liderin Cumhurbaþkaný Erdoðan olduðunu belirten Çelik, zalimlerle mücadele etmeyi sürdüreceklerini vurguladý.

Son zamanlarda üzerlerine iki noktadan gelindiðini anlatan Çelik, "Birincisi terör örgütlerini besleyerek Türkiye'ye saldýrtmaya, ikincisi iç cephemizi parçalatmaya çalýþýyorlar. Bizi içerde birbirimize düþürtmeye çalýþýyorlar. O sebeple aylardýr Cumhurbaþkaný'mýz 'Ýç cepheyi saðlam, canlý tutalým.' diyor. Biz bir kere daha bugün Türkiye'nin çimentosu olan AK Parti ve Cumhur Ýttifaký üyeleri olarak iç cepheyi saðlam tutmak için bu birlik ve dirlik toplantýlarýný meydana getiriyoruz." deðerlendirmesinde bulundu.

Çelik, ilk günkü heyecanlarýndan ve hedeflerinden daha büyük enerjiye ve hedeflere sahip olduklarýný vurguladý.

Ýsrail ile ilgili eleþtirilerini sürdüren Çelik, þöyle devam etti:

"Ýsrail'de 1 yýl önce bu olaylar baþladýðýnda Ýsrail Baþbakaný Netanyahu, 'Bölgedeki bütün haritalar deðiþecek.' dedi. Arkasýndan 'David koridorunu kuracaðýz.' dedi. Bu koridor, Ýsrail'den Suriye ve Irak'ýn kuzeyine bir hezeyana dayanýyor. Geçenlerde Ýsrail Maliye Bakaný çýktý, 'Ýçine Suriye'yi, Lübnan'ý, Suudi Arabistan'ý, Ürdün'ü alan büyük Ýsrail'i eninde sonunda kuracaðýz.' dedi. Burada bakýn hiç kimsenin sesi çýkmazken arzý mevud dediði hezeyana karþý çýkan tek lider Cumhurbaþkaný'mýz Recep Tayyip Erdoðan'dýr. Ve bunun bizi de tehdit ettiði en net þekilde ortaya koyulmuþtur. Halen çýkýp muhalefet sözcüleri 'Böyle bir tehdit yok' derken Ýsrail kabinesinin iki üyesi tuttu bunlarý dedi. Bunlara müsaade etmeyeceðiz. Suudi Arabistan'ýn, Lübnan'ýn, Ürdün'ün, Gazze'nin yanýnda durmaya devam edeceðiz."

Çelik, eninde sonunda bu þebekenin üyelerinin insanlýk mahkemesinde yargýlanacaðýný ve birer soykýrým suçlusu olarak cezalarýný çekeceðini vurguladý.

"Ýsrail, giden yardýmlarý engellese bile ona destek vermeye devam edeceðiz." yönünde açýklamalar yapýldýðýný hatýrlatan Çelik, "Bunu demek; Ýsrail'e daha çok çocuk öldür, daha çok kadýn öldür demektir. Bu cinayet þebekesine ortak olmak demektir." ifadesini kullandý.

- "BÝZÝM ÝÇÝN CUMHURBAÞKANI'MIZ KIRMIZI ÇÝZGÝMÝZDÝR"

Cumhurbaþkaný Erdoðan'ýn fotoðrafýnýn Yüreðir Belediyesinin bahçesine atýlan poþette bulunmasýyla ilgili de Çelik, þunlarý söyledi:

"Bizim için Cumhurbaþkaný'mýz kýrmýzý çizgimizdir. Cumhurbaþkaný'mýzýn fotoðraflarýný çöp kutusuna atanlarý siyaset ve hukuk önünde kendilerini çöp kutusuna atarýz. Böyle bir saygýsýzlýðý hiçbir þekilde kabul etmeyiz. Ýl Baþkaný'mýz ve arkadaþlarýmýz gereken basýn açýklamalarýný ilk andan itibaren yaptýlar. O belediyeyi yönetenler çýkýp özür dileyeceklerine ve kendi içlerinde bir soruþturma baþlatýp bu soruþturma neticesinde bu çirkin eylemi yapanlarý cezalandýracaklarýna tuttular basýn açýklamasý yaparak AK Parti il yönetimini suçladýlar. AK Parti il yönetiminin böyle bir komplo gerçekleþtirdiðini söylediler. Bu kadar saygýsýz, aciz, kendini bilmez bir açýklamayý Adana'daki bunca yýllýk siyasi hayatýmda hiç görmedim. Bu yanlýþý düzeltin. Bu yanlýþý düzeltmek için adým atacaklarýna suçu baþkasýnda arýyorlar. Bunu asla kabul etmiyoruz. Cumhurbaþkaný'mýz, Genel Baþkan'ýmýzdýr. Bizim kýrmýzý çizgimizdir. Devletimizin baþýdýr. Gereken saygýnýn gösterilmesi esastýr. Saygýsýzlýk yapanlarla hem siyaset yoluyla hem de hukuk yolunda sonuna kadar mücadele ederiz."

Adana'da her zaman diðer siyasi partilerle diyalogdan yana olduklarýný dile getiren Çelik, siyaseti husumet düzeyinde deðil, rekabet düzeyinde yaptýklarýný söyledi.

- ÝSTANBUL'DAKÝ "YENÝDOÐAN ÇETESÝ" SORUÞTURMASI

Ýstanbul'daki "yenidoðan çetesi" soruþturmasýna da deðinen ve konuyu her bakýmdan hassasiyetle takip ettiklerinin altýný çizen Çelik, þunlarý kaydetti:

"Adalet Bakanlýðýmýz, Ýçiþleri Bakanlýðýmýz, Saðlýk Bakanlýðýmýz bu konuyu son derece yakýndan takip ediyor. Parti olarak konunun son derece yakýndan takipçisiyiz. Bizi son derece üzen, birkaç gündür uyutmayan ve son derece büyük bir üzüntüyle karþýladýðýmýz bu hadise karþýsýnda maalesef ortaya çýkan tablo, bu cinayet þebekesinin diyaloglarý, ortaya çýkan konuþmalarý herkeste bir þok etkisi yaratmýþtýr. Her ne olursa olsun bu cinayet þebekesi saðda solda tehditler savurmaya da devam ediyor. Bunlarýn hiçbirine biz taviz verecek bir kadro deðiliz. Bu cinayet þebekesinin bütün uzantýlarýný ortaya çýkartýrýz ve bu cinayet þebekesinin hak ettikleri cezayla karþýlaþmalarý için her türlü mücadeleyi veririz. Tabii ki hepimiz vatandaþlarýmýz gibi son derece üzgünüz. Bunun her yönüyle araþtýrýldýðýný, bunun her bakýmdan ele alýndýðýný bir kere daha ifade etmek isterim. Kaybettiðimiz yavrularýmýz, bebekler için çok üzgünüz. Hepsine Allah rahmet eylesin. Bakanlýklarýmýzla birlikte biz de parti olarak bu meselenin en ince ayrýntýsýna kadar takipçisiyiz ve bu çetenin, bu cinayet þebekesinin hak ettiði cezayý almasý için elimizden gelen her þeyi yapacaðýz."

Çelik, konuþmasýnýn ardýndan kendisine takdim edilen Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan'ýn portresini, kongreye katýlan bir vatandaþa hediye etti.

Programda, AK Parti Milletvekilleri Faruk Aytek, Abdullah Doðru ve Sunay Karamýk, AK Parti Ýl Baþkaný Ozan Gülaçtý ile tek listeyle gidilen seçimde yeniden aday gösterilen mevcut baþkan Bayram Özdemir de konuþma yaptý.

10 hastanenin ruhsatý iptal edildi

'Yenidoðan çetesi' 30 klasörlük denetim raporunda

Ýþte 'Yenidoðan çetesi' soruþturmasýnda kronolojik sýralama

Kilit isim dehþetin detaylarýný anlattý