AK Partili Dað: Ýzmir'imizin nasýl bir cennete dönüþebileceðini 1 Nisan sabahý göstereceðiz
ABONE OL

AK Parti Ýzmir Büyükþehir Belediye Baþkan adayý Hamza Dað, çiçek festivaline katýldý.

Dað, Bayýndýr ilçesine baðlý Turan Mahallesi'ndeki 3. Nergis ve Kuru Çiçek Festivali'nde vatandaþlarla sohbet etti.

Etkinliðin açýlýþýnda konuþan Dað, festivallerin þehirlerin kültürel dokusunu zenginleþtirdiðini, güzelliklerini dünyaya tanýttýðýný söyledi.

Ýzmir'in her köþesinde yaþayanlarýn festivalde bir araya geldiðini kaydeden Dað, bu yönüyle festivalin ortak kimlik ve aidiyet duygusu açýsýndan da önem taþýdýðýný belirtti.

Dað, festivallerin Ýzmir'i Ege'nin incisi olmanýn ötesinde, kentin kültürel bir marka haline gelmesine katký saðlayacaðýný vurgulayarak, þunlarý kaydetti:

"Ýzmir'in potansiyeli çok yüksek. Ancak yeterince ilgi ve bakým görmeyen bir bahçeye benziyor. Mevcut yönetim, çiçekleri uzaktan seyreden, ancak onlarýn gerçek ihtiyaçlarýyla ilgilenmeyen bir bahçývan gibi davranýyor. Bayýndýr'ýmýz da çiçeklerin anavataný olarak, bu ilgisizliðin sonuçlarýný en aðýr þekilde hissediyor. Bir çiçek nasýl ki toprak, su ve güneþ ýþýðý olmadan solup giderse, bir þehir de ilgi, hizmet ve yatýrým olmadan kalkýnamaz. Ýzmir'imiz, maalesef þu anda bu üç temel unsurdan mahrum býrakýlmýþ durumda. Bu durum, þehrimizin her bir köþesinde hissedilmekte. Ýzmir'imizin doðru ellerde, doðru yönetimle nasýl bir cennete dönüþebileceðini inþallah hep beraber 1 Nisan sabahý göstereceðiz."

Kenti ulaþýmdan alt ve üst yapýya her alanda ayaða kaldýracaklarýný dile getiren Dað, "Ýzmir'in her bir köþesini, çocuklarýmýzýn ve gelecek nesillerimizin gurur duyacaðý bir yer haline getirmek için çalýþacaðýz. Ve hep birlikte þehrimizi her alanda bir marka þehir haline getireceðiz." diye konuþtu.

Kaymakam Emin Kaymak ve Belediye Baþkaný Uður Demirezen'in de katýldýðý festivalde halk danslarý gösterisi, nergis ve kuru çiçek güzeli yarýþmasý, doðaya keklik salýmý da gerçekleþtirildi.

- HASTANE ZÝYARETÝ

Hamza Dað, 4 Þubat Dünya Kanser Günü dolayýsýyla Saðlýk Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalýklarý ve Cerrahisi Hastanesi'nde tedavi gören lösemili çocuklarý ziyaret etti.

Hastane yetkililerinden bilgi alan Dað, ailelere geçmiþ olsun dileðinde bulundu, çocuklara oyuncak verdi.

Dað, ziyaret sonrasý gazetecilere yaptýðý açýklamada, erken taný ve tarama faaliyetlerinin önemini anlattý.

Bu alandaki çalýþmalarý için LÖSEV'e teþekkür eden Dað, Kýzýlay'ýn da Saðlýk Bakanlýðý ile uzun zamandýr çalýþtýðýný aktardý. Dað, Ýzmirlilere tarama yaptýrmalarý ve kan baðýþý çaðrýsýnda bulunarak, þöyle konuþtu:

"Tedavilerinin yapýlmasý, saðlýklarýna kavuþmasý için Saðlýk Bakanlýðýmýz tüm hocalarýmýzla birlikte ciddi bir mücadele veriyor. Allah göstermesin ama böyle bir musibet de bir ailenin baþýna geldiðinde bizim yapabileceðimiz en güzel þey belediyesiyle, hükümetiyle, bakanlýðýyla beraber o ailenin yanýnda sonuna kadar olmaktýr. Sosyal güvence bu anlamda bütün vatandaþlarýmýzýn en büyük güvencelerinden birisidir. Bunun yanýnda ilaç tedariki konusunda da Bakanlýk gerekli çalýþmalarý yapýyor. Ýnþallah 1 Nisan'dan sonra belediye olarak hem binalarýnýn yenilenmesi konusunda bakanlýðýn çalýþmalarýna destek vereceðiz, hem de hastalarýmýzýn ihtiyaçlarýnýn sonuna kadar destekçisi olacaðýz."

  • Ýzmir Büyükþehir Belediye Baþkan adayý Dað
  • Ýzmir Büyükþehir Belediye Baþkan adayý Hamza Dað
  • izmir