AK Partili Dað son anket sonuçlarýný paylaþtý: Açýk ara birinci partiyiz
ABONE OL

AK Parti Genel Baþkan Yardýmcýsý Hamza Dað, katýldýðý bir televizyon programýnda 14 Mayýs seçimleri yaklaþýrken siyaset gündeminde son durumun deðerlendirdi. Son anket sonuçlarý hakkýna konuþan AK Partili Dað, partisinin açýk ara önde olduðunu söyledi.

Savunma sanayi ve Baykar Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar'a deðinen AK Partili Dað, konuþmasýný þöyle sürdürdü:

"Bir bütün noktada baktýðýnýzda Savunma Sanayi'nde geldiðimiz nokta %80 millilik oranýna gelmiþ olmamýz, vatandaþta bir etki yaratýyor. Mesele yaptýðýmýz yollara bir bahane üretebiliyor ama Savunma Sanayi'ne bahane üretemiyorlar. Karabað'da vesaire yapmýþ olduðumuz etkiler Savunma Sanayi'nin gücünü göstermiþ oldu. Bu teknolojinin ilerlemesiyle birlikte bu alandaki baþarýda herkesin malumu. Dolayýsýyla birileri küçük görmek için bir þeyler söylese de, TEKNOFEST'e katýlým belli. Bir kere gerçekten Haluk ve Selçuk Bey rol model oluþtu milletimiz. Böyle bir þey yapmalarý, bunu yazýlýmýný gerçekleþtirmeleri bir rol model oluþturdu. Gerçekten baktýðýnýzda da TEKNOFEST'e katýlan yarýþmacýlarýn yaþlarý 17,18. Bir müddet sonra beyin göçü olmayacak bu ülkede. Atatürk Havalimaný'ný Amerika'dan birilerine vermekle olacak iþ deðil bu.

Bugün AK Parti Savunma Sanayi'nde geldi biz buraya kadar geleceðiz diyebilirler. Ama bir iþin aðýzdan çýkmasý çok kolay yapmasý çok zor. Bugün Savunma Sanayi'nde ki o durumu, TOGG milli aracý görmedikleri gibi, görmemezlikten geliyorlar. Hatta muhalefet medyasý küçük görmek için elinden geleni yapýyor, hatta yarýþýyorlar. Davet edilmiyor deðiller, katýlmýyorlar. Geçen sene Kýlýçdaroðlu Samsun'da TEKNOFEST'e katýldý. Normalde takviminde yoktu, Twitter'da baský yapýlýnca TEKNOFEST'e ziyarette bulunmak zorunda kaldý. Ortada olan bir þey var, yapýlan bir þey var. Muhalefet bunu görmediði gibi, gurur duyma noktasýnda sýkýntý yaþayan bir muhalefet var. Bunlar devlet projesi derken bunlar bi anda çýkan þeyler deðil ki 5-6 yýldýr ortaya konan þeyler. Muhalefetin 5-6 kanalý var. Burada Bayraktar'la ilgili bir þey koyabildiler mi koyamadýlar.

Son dönemde Savunma Sanayi'nde büyük baþarýlar elde edildi. Bunu sadece bizde deðil dünyada yer aldý. Burada bundan gurur duyamayan bir muhalefet olabilir mi? Seçim zamaný destek açýklamasý yaptýlar. Bir tavýr koyabildiler mi koyamadýlar.

Biz pandemi döneminde bir açýlýþ yapamadýk. Burada 5 yýllýk bir süreç var. 5 yýllýk süreçte daha yetiþtiremediðimiz açýlýþlar var. Ýzmir Þehir Hastanesi'nin açýlýþý var biz yapamadýk mesela. Doðalgaza baktýðýnýzda dünyaya baktýðýnýzda 7-8 yýlda sürüyor. Biz bunu 2-3 yýla sýðdýrdýk. Bu yapýlan projeler Recep Tayyip Erdoðan'ýn vizyonudur.

'AK PARTÝ AÇIK ARA BÝRÝNCÝ'

Lise yýllarýndan beri aktif siyasette bulunan birisiyim. Bu dönemde milletvekili adayý olmadan Genel Baþkan Yardýmcýsý olarak sahada çalýþýyoruz. Bu ülkenin AK Parti'ye en az 20 yýl daha ihtiyacý var. Sahaya bakacak olursak. Ben 7 Kasým ve 1 Kasým bizim için önemlidir. 7 Haziran'da biz sahada gezerek hissetmiþtik doðrusu. Burada biz bu insanlar cezayý verdi ama 1 Kasým'da bizi anlayacaklar diyorduk. Þu anda 1 Kasým havasýný görüyoruz. Bu sistem 55'e 45, 60'a 40 bitecek bir sistem deðil. Bu sistemde bizim söyleyeceðimiz þey þu; AK Parti açýk ara birinci. Diðer adaylarýn kaç alacaðýný tahmin ediyorum. Dolayýsýyla ilk tur, ikinci tur arasýndaki mesafeyi biz halkýmýza yaþatmamamýz lazým. Dolayýsýyla bunun için çabalýyoruz. O iki haftalýk tarihsel süreci kesinlikle yaþamamýz gerekiyor. 2023 seçimlerini çok daha sert geçeceðine inanýyorduk. Þuan onu göremiyoruz. Kutuplaþma bu iþin doðasýnda var ama dozajý aþmamak lazým. 2023 seçimlerinde zihinlerde ne kalacak diye bakýyorsanýz; FETÖ'nün 15 Mayýs'a bilet aldýk açýklamasý ve Kandil'in söyledikleri. Burada Millet Ýttifakýnýn Cumhurbaþkaný adayýnýn bu söylenenlere karþý hiçbir þey dediðini göremiyoruz.

Sahada en büyük avantajýmýz 21 yýlda yaptýklarýmýz. 21 yýl sonunda bizim anlatabileceðimiz bir þeyin olmamasý demek çok zor olurdu. Dolayýsýyla 21 yýl bir þeyler baþara baþara, koya koya gelebildiysek bundan sonra da yapabileceðiz demektir. Bir söz, bir vaad ortaya koyduðunuzda bunu yapamayacaksýnýz diyen rasyonel bir kitle yok. Dezavantajýmýz; Ekonomik sýkýntýlar, burada sýkýntýlarý anlatmaya çalýþýyoruz ve çözeceðizde. Bunlarý seçim sonrasý çözeceðiz. Burada pandeminin ortaya koymuþ olduðu problem, Rusya- Ukrayna savaþý, depremin yaþattýklarý bir þeyler getirdi ama biz bunu çözeceðimizi söylüyoruz ve çözeceðizde. Bu 5 yýla ben þöyle bakýyorum; Biz zor dönemlerden geçtik demek bizin için geçerli bir söylem, bundan önce parti kapatma gibi yaþadýðýmzý badiler hep Cumhurbaþkanýmýz ve Partimize dönüktü. Ama bu dönemde yaþadýklarýmýz vatandaþlarýmýzý doðrudan etkileyen þeyler oldu. Bunlarý biz Cumhurbaþkanýmýzýn önderliðinde çözeceðiz diyoruz.

ÝZMÝR MÝTÝNGÝ

Þöyle söyleyebilirim, bu mitingler bu zamana kadar ki mitinglerimizin hepsinde oldu. 2007 en coþkulu mitingdi. Bu 2010 ve 2014 mitinginin benzeriydi. CHP'nin Ýzmir mitingide bizden biraz kalabalýktý bunu kabul ediyoruz. Ama bu CHP için Ýzmir'de normal. Ama bir önceki seçimde Muharrem Ýnce'nin mitingine baktýðýmýzda ondan 2-2,5 kat daha az olduðunu görüyoruz. Bu da 7'li masanýn karmaþýklýðýnýn sahaya yansýdýðýný göstermektedir."