AK Partili Dað, Tunç Soyer'in oyununu ifþa etti! Adaylýðýnýn tehlikeye girdiðini anlayýnca...
ABONE OL

AK Parti Genel Baþkan Yardýmcýsý Hamza Dað, Ýzmir Belediye Baþkaný Tunç Soyer'in "9 Eylül törenlerinde ecdadýmýza hakaret ettiði gerekçesiyle Ýzmir Büyükþehir Belediye Baþkaný hakkýnda soruþturma baþlatýldýðýna dair" haberlere iliþkin açýklama yaptý. Dað, konuya iliþkin, "Ýþin özeti þudur; Osmanoðlu ailesinden ve diðer vatandaþlarýmýzdan Ýzmir Cumhuriyet Baþsavcýlýðý'na bu konuyla ilgili suç duyurusunda bulunulmuþtur. Baþsavcýlýk da Ýçiþleri Bakanlýðý'na Tunç Soyer hakkýnda araþtýrma yapýlmasýný talep etmiþtir. Talep doðrultusunda Ýçiþleri Bakanlýðý'nca araþtýrma baþlatýlmýþtýr. Bununla ilgili yazý, Ýzmir Büyükþehir Belediye Baþkanlýðý'na ulaþýnca Tunç Soyer veya ekibi tarafýndan, zamanlamasý da manidar bir þekilde soruþturma baþlatýlmýþ gibi bazý basýn yayýn organlarýna servis edilmiþtir" ifadelerini kullandý.

Bazý basýn yayýn organlarýnda; "Ýzmir Büyükþehir Belediye Baþkaný Tunç Soyer'in Seferihisar Belediye Baþkaný olduðu dönemde, belediye binasýnýn önündeki kilise çanýný Yunanistan Konsolosluðu'na verdiði iddiasýyla ilgili olarak soruþturma açýldýðýna" iliþkin haberlere iliþkin,

"Bir vatandaþýn Seferihisar Kaymakamlýðý'na ýsrarlý þikâyeti üzerine, bu iddia ile ilgili de Ýçiþleri Bakanlýðý'nýn araþtýrmasý devam etmektedir. Durum bu kadar açýk ve net iken baþarýsýzlýðýný örtbas etmeye çalýþan Tunç Soyer, kurultay sürecinde yanlýþ ata oynamasýna müteakip adaylýðýnýn tehlikeye girdiðini anlayýnca bu iki olaydan da 'siyasi maðduriyet' çýkarmak istemektedir. Bu hal ve davranýþlar bizim þimdiye kadar tecrübe ettiðimiz gibi CHP siyasetinin tipik bir örneðidir. Ortada bir soruþturma ya da iddianame bile yokken bir bardak suda fýrtýna koparmaya çalýþan Sn. Tunç Soyer'e tavsiyemiz; Ýzmir'in sorunlarý dað gibi birikmiþken, hemþehrilerimiz hizmet beklerken siyasi ayak oyunlarýný bir yana býrakýp hiç olmazsa þu dört ayýnda belediye baþkaný olarak çalýþmasýdýr" ifadelerini kullandý.