AK Partili Dað'dan Tunç Soyer'e, ''LGBT'ye kurumsal destek'' tepkisi: Yapýlanlar verilen bir taahhüdün pratiðe dönüþmesi halidir
ABONE OL

Hamza Dað, yaptýðý yazýlý açýklamada, Ýzmir Büyükþehir Belediyesinin personel giriþinde bulunan kolonlarýn 197 bin lira harcanarak "LGBT renklerine boyandýðýný" ve buna sosyal medya üzerinden tepki gösterdiðini hatýrlattý.

Tunç Soyer'in, 2019 yerel seçimi öncesinde bir dernek tarafýndan hazýrlanan "LGBTÝ+ Dostu Belediyecilik Protokolü" imzaladýðýný ve seçimden sonraki süreçte de bu protokole baðlý olarak sözlerini yerine getirmek için bazý hamleler yapmaya baþladýðýný aktaran Hamza Dað, "Bunun en somut örneði protokolde yer alan bir maddeye baðlý olarak, Belediye Meclisi’nde Kadýn-Erkek Eþitliði Komisyonunun adýnýn 'Toplumsal Cinsiyet Eþitliði' olarak deðiþtirilmesi ve bu komisyona malum derneðin logosuna benzer bir logo tasarlanmasýdýr." ifadelerini kullandý.

Soyer'in Ýzmir’de bulunan Toprak Mahsulleri Ofisinin de rengarenk boyalý olduðu yönündeki sözlerine de açýklamasýnda yer veren Hamza Dað, þunlarý kaydetti:

"Bahsi geçen bina rahmetli Ahmet Piriþtina döneminde boyanmýþtýr. Sayýn Piriþtina ile ilgili düþünüldüðünde akýllara LGBT gelmemesi doðaldýr. Çünkü kendisinin bu zihniyete yönelik desteði bulunmamaktadýr. Fakat þu an yapýlanlar ise verilen bir taahhüdün pratiðe dönüþmesi halidir. Kendisi bir protokol imzalamýþ ve bu derneklere onlarýn mutluluklarý için çalýþacaðýna, onlarý stratejik plan hazýrlama sürecine dahil edeceðine söz vermiþtir. Örneðin; Ýsveç Konsolosluðu ile ortak organize ettiði ‘Gökkuþaðý Film Günleri’ adýnda bir etkinliðe belediyeden salon tahsis edilmesi, akla gelen ilk örnektir."

AK Parti'nin, "kimliði ne olursa olsun bu ülkede herkesin eþit vatandaþ olarak yaþamasýnýn önünü açtýðýný ancak toplumsal ifsada sebebiyet verecek sapkýnlýklar karþýsýnda da net bir tavýr aldýðýný" aktaran Dað, açýklamasýný þöyle tamamladý:

"Dolayýsýyla, bizim ne renkler ne de gökkuþaðý ile herhangi bir derdimiz olamaz. Biz net olarak, LGBT derneklerine verdiði sözleri yerine getirmek için kamuya ait alanlarý onlarýn istediði gibi boyayan, imzaladýðý protokolün gereðini yerine getirmek için bu topraklara ait olmayan deðerleri toplumumuza dayatmayý hedef edinen ve bunu meþrulaþtýrmaya çalýþan eylem ve söylemlere karþýyýz. Kültürümüz, geleneklerimiz ve yaþantýmýz ne kadar hoþgörüyü ve iyiliði salýk veriyorsa da bizim bu kültüre ve yaþantýya yönelik yürütülen tehdidin tüm varlýðýmýzla karþýsýnda durmamýz icap etmektedir. Deðerlerimizi ve geleceðimizi, toplumsal bir ahlaki bozukluðun pençesine teslim edemeyiz. Eðer Tunç Soyer çýkýp 'Yapýlanlarýn LGBT ile herhangi bir ilgisi yoktur. Bizim Ýzmir Büyükþehir Belediyesi olarak kesinlikle bu derneklere bir desteðimiz bulunmamaktadýr’ diyebilirse, saygý duyarýz. Ancak Ýzmir Büyükþehir Belediyesinin sistematik kurumsal desteðine karþýyýz. Renkleri ve toplumu kirletmelerine izin veremeyiz."