AK Partili Dað'dan Tunç Soyer'in ''destek alamadýk'' algýsýna tepki: Maðdur edebiyatý yapýyor
ABONE OL

AK Parti Genel Baþkan Yardýmcýsý Hamza Dað, Ýzmir'in Karaburun, Çeþme ve Urla ilçelerindeki parti teþkilatlarýný ziyaret etti.

AK Parti Ýzmir Ýl Baþkanlýðýndan yapýlan açýklamaya göre Dað'a, AK Parti MKYK Üyesi Dilek Yýldýz Büyükdað, Ýl Tanýtým ve Medya Baþkaný Dilaver Kiþili ile Ýl Gençlik Kollarý Baþkaný Recep Tayyip Taslak eþlik etti.

Açýklamada görüþlerine yer verilen Hamza Dað, genel seçimlerde elde edilen siyasi zaferi, 31 Mart 2024'te yapýlacak yerel seçimlerle taçlandýracaklarýný vurguladý.

AK Parti olarak þu ana kadar girdikleri her seçimi kazandýklarýný kaydeden Dað, "3 Kasým 2002 seçimlerinin ne kadar önemli olduðunu þu anda daha iyi anladýk. O seçimde o virajý almasaydýk þu anda birçok alanda attýðýmýz hamleleri konuþmuyor, bambaþka bir Türkiye'yi konuþuyor olacaktýk. Enerjide, savunma sanayisinde, ekonomide nereden bakarsak bakalým zorluklar yaþadýk. Hepsini aþtýk çok þükür. 2002'de kiþi baþý milli gelir 3 bin dolardý, bu sene sonu 12 bin 500 dolara doðru giden milli geliri hedefliyoruz." ifadelerini kullandý.

"CHP HER GEÇEN GÜN GERÝYE GÝDÝYOR"

Zor bir seçimin geride kaldýðýný aktaran Dað, "Karþýmýzda Ankara ve Ýstanbul'u kazanmýþ, buralarýn belediye baþkanlarýný 'pop star' gibi gezdiren, birbirine benzemeyen partilerin oluþturduðu ittifaklar, ABD ve Avrupa Birliði gibi rakipler vardý. Bu tablo karþýsýnda zafer elde etmiþ bir lider ve Cumhur Ýttifaký var." deðerlendirmesinde bulundu.

CHP'deki genel baþkanlýk deðiþimine iþaret eden Dað, partideki tüm sorunlarýn sorumlusunun Kemal Kýlýçdaroðlu gibi gösterildiðini öne sürerek, "Onu günah keçisi ilan ettiler. Yenilgide kendilerinin payý olduðunu unuttular. Onu, çok da ahlaki olmayan bir þekilde, resmen hançerleyerek gönderdiler. Gönderince de her þey düzeldi mi? Deðiþen hiçbir þey yok. Zaman gösterecek ki daha beceriksiz, daha sýð, daha çocuksu bir genel baþkanla karþý karþýya kalacaklar. CHP her geçen gün geriye giderken, AK Parti daha ileriye gidiyor." ifadelerini kullandý.

"YEREL YÖNETÝMLE MERKEZÝ YÖNETÝMÝN UYUMU ÖNEMLÝ"

Ýzmir Büyükþehir Belediye Baþkaný Tunç Soyer'in "hükümetten yeterince destek alamadýk" þeklindeki açýklamasýna da deðinen Dað, þunlarý kaydetti:

"Ýzmir Büyükþehir Belediye Baþkaný Tunç Soyer, Fransa'nýn Ankara Büyükelçisi'ne Ýzmir'in hak ettiði desteði alamadýðýna dair açýklamalarda ve deyim yerindeyse þikayette bulunmuþ. Sayýn Soyer, bizim kendisine ve yapmak istediklerine iliþkin verdiðimiz destekten ötürü hem bana hem de Cumhurbaþkanýmýz Recep Tayyip Erdoðan'a teþekkür etti. Þimdi ne oldu da, yeteri kadar destek alamadýðýný dile getiriyor. Bunun net bir izahý var. Soyer, aday olamayacaðýný anlayýnca maðdur edebiyatý yapýyor. Bu boþ sözleri artýk kimse yemiyor. Biz Ýzmir'e daha çok hizmet etmek istiyoruz. Bizim derdimiz, kentimize daha çok hizmeti nasýl götürürüz, derdidir. Ýzmir'de 12 yýl milletvekilliði yapmýþ bir siyasetçi olarak, yerel yönetimle merkezi yönetimin uyumunun çok önemli olduðunu gördüm. Ýnþallah, önümüzdeki yerel seçimlerde Ýzmir'de de seçim kazanarak bu amacýmýza ulaþýrýz."

"CHP YÖNETÝMÝ, YAPTIÐI TERCÝHLE SEÇMENÝNÝ CEZALANDIRDI"

Urla'da CHP'ye belediye baþkan adaylýðý için 47 kiþinin aday adaylýðý baþvurusu yaptýðýný belirten Dað, "Çoðu burada oturmuyor bile. Baþvurunun yüksek olmasýnýn sebeplerinden biri buradaki yüksek ranttýr. Nasýl olsa CHP burayý kazanýyor, nasýl olsa CHP'liler hizmete oy vermiyor, düþüncesindeler. 2019'da gördük, CHP'den seçilen belediye baþkaný FETÖ ile iltisaklý olduðu için hapis cezasýna çarptýrýldý. Dolayýsýyla CHP yönetimi yaptýðý tercihle seçmenini cezalandýrdý." deðerlendirmesinde bulundu.