AK Parti'li Kaya: Tunç Soyer'in yeni bir yalanýný sobeliyoruz
ABONE OL

AK Parti Ýzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, "CHP'li Soyer'in yeni bir yalanýný sobeliyoruz" diyerek sosyal medya hesabýndan yaptýðý paylaþým ile, Ýzmir Büyükþehir Belediye Baþkaný Tunç Soyer'in 'Kruvaziyer Turizmi' ile ilgili paylaþýmýnýn yalan olduðunu ifade etti.

Tunç Soyer, Twitter hesabýndan "Kruvaziyer Turizmi iddiamýzý büyütüyoruz. Seatrade Cruise Med 2022'de, sektörün önde gelen yöneticileriyle, kentimizde daha çok turist aðýrlamak üzere iþ birliði yaptýk. Ýzmir'imiz hem turizmi hem de kent ekonomimizi güçlendiren etkinliklerin tek adresi olacak." paylaþýmýnda bulundu.

TUNÇ SOYER'E YALANLAMA

Soyer'in paylaþýmýna tek tek cevap veren Kaya, þunlarý yazdý;

"CHP'li Soyer'in yeni bir yalanýný sobeliyoruz. Soyer'in bahsettiði, Seatrade Cruise Med'e kayýtlý Ýzmir'de hiçbir liman yoktur. 2023'e kadar Ýzmir'e gelecek 31 gemiye iliþkin Soyer'in hiçbir katkýsý olmamýþ, gemilerin geleceðini basýndan öðrenmiþtir. Soyer'i yalan dünyasýnda býrakalým ve gerçeði paylaþalým. Kruvaziyer turizmin artmasý hedefiyle, Ýzmir Valiliði'nin koordinasyonunda 5 kurum bir araya gelmiþ, Ýzmir'de bir limanýn Seatrade Cruise Med'e üye olmasý ve fuarýn Ýzmir'de yapýlabilmesi için çalýþma baþlatýlmýþtýr."