AK Partili Kurtulmuþ: Dünyada rol belirleyen etkin bir Türkiye haline geleceðiz
ABONE OL

AK Parti Genel Baþkanvekili Numan Kurtulmuþ, "Türkiye Cumhuriyeti vatandaþý olan 85 milyonun tamamýný, bir, beraber ve kardeþ kýlacak bir toplumsal bütünlüðü inþallah hep beraber saðlayacaðýz." dedi.

Partisinin Gebze Ýlçe Baþkanlýðýný ve belediyeyi ziyaret eden Kurtulmuþ, daha sonra Gebze Kültür Merkezi'ne geçti.

Burada Gebze Belediyesi tarafýndan düzenlenen tapu teslim törenine katýlan Kurtulmuþ, Türkiye'nin önemli bir istikamette yolculuðuna devam ettiðini belirterek, Türkiye'nin "büyük ve güçlü Türkiye" ideali etrafýnda yürüdüðünü söyledi.

Kurtulmuþ, bu süreçte en önem verdikleri konulardan birinin de þehirlerin, Türkiye'nin gelecek vizyonuna uygun bir þekilde geliþmesi ve güçlenmesi olduðunu vurguladý.

Kentlerin AK Parti dönemlerinde yaþadýðý geliþime ve deðiþime deðinen Kurtulmuþ, "Ancak bunun planlý, programlý ve Türkiye'nin geleceðine uygun bir þekilde gerçekleþmesi lazým. Ýþte bu anlamda ortak bir hedef, 2023 hedefi diyoruz. Ýnþallah önümüzdeki yýl yapýlacak seçimlerle aziz milletimiz, Cumhurbaþkanýmýz Recep Tayyip Erdoðan'ý yeniden cumhurbaþkaný seçerek Türkiye yüzyýlýnýn kapýsýný sonuna kadar açacaktýr." ifadelerini kullandý.

- "SAVUNMA SANAYÝSÝNDE TÜRKÝYE ÇOK DAHA ÝLERÝYE GÝDECEK"

Kurtulmuþ, Türkiye'nin markalarýyla ürünleriyle sanayisiyle yüksek teknolojisiyle dünyada yarýþan bir ülke haline geleceðini kaydetti.

Bursa'da 29 Ekim'de Togg'un fabrikasýnýn açýlýþýnýn yapýlacaðýný, seri üretimine baþlanacaðýný hatýrlatan Kurtulmuþ, Türkiye'nin dünyanýn önemli sanayi devlerinden biri olduðunu dünyaya ilan edeceðini vurguladý.

Türkiye'nin sahip olduðu potansiyelden bahseden Kurtulmuþ, þöyle devam etti:

"Ekonomide, teknolojide, özellikle yüksek teknolojilerde ve özellikle savunma sanayisinde Türkiye çok daha ileriye gidecek. Yeniden güçlü bir Türkiye'nin olmazsa olmaz þartý teknolojide, üretimde, ihracatta güçlü bir Türkiye'dir. Ýkincisi dýþ politikada kendisine verilen rolleri oynayan bir Türkiye deðil, bölgesinde ve dünyada rol belirleyen hatta dünyada küresel ölçekte dünya sistemini kurabilen etkin bir Türkiye haline geleceðiz. Bunun için mücadele ediyoruz. Sayýn Cumhurbaþkanýmýz, 'Dünya 5'ten büyüktür' diye yýllar evvel BM'de söylediðinde herkes bakýyordu, 'Bu adam ne diyor?' diye. Þimdi öyle bir noktaya geldik ki neredeyse dünyanýn en büyük ülkeleri olduðunu iddia eden ülkelerin baþkanlarý bile 'Ya yeni bir dünya sistemi lazým. Yani dünya 5'ten büyüktür.' demeye onlar da baþladý."

Dünyada savunma sanayisinde akla gelen neredeyse bütün ürünlerin tamamýnýn artýk Türkiye'de üretildiðine iþaret eden Kurtulmuþ, "ÝHA'larýmýz ve SÝHA'larýmýzla bir dünya markasýyýz." dedi.

- "TÜRKÝYE YÜZYILININ KAPILARINI AÇARAK YOLUMUZA DEVAM EDECEÐÝZ"

Kurtulmuþ, dün Cumhurbaþkaný Erdoðan'ýn, Þahkulu Sultan Dergahý'nda düzenlenen Cemevleri Temel Atma ve Açýlýþ Töreni'ne katýldýðýný belirterek, þunlarý kaydetti:

"Yýllardýr istismar edilen bir konuyu, Sayýn Cumhurbaþkanýmýz dün Ýstanbul'da Þahkulu Dergahý'nda, Alevi yurttaþlarýmýzýn temel ihtiyaçlarý ve taleplerini bir þekilde yerine getirecek çok önemli bir reform adýmýný gerçekleþtirmiþ, bu adýmý atmýþtýr. Hayýrlý, uðurlu olsun. Bizim kitabýmýzda insanlarý mezheplerine meþreplerine göre ayýrt etmek yazmaz, bizim kitabýmýzda insanlarý etnik kökenlerine, ana dillerine göre birbirlerinden ayýrt etmek yazmaz. Bizim kitabýmýzda insanlarýmýzý kültürel farklýlýklarýna göre birbirlerinden uzak tutmak hiç yazmaz. Dolayýsýyla Türkiye Cumhuriyeti vatandaþý olan 85 milyonun tamamýný, bir, beraber ve kardeþ kýlacak bir toplumsal bütünlüðü inþallah hep beraber saðlayacaðýz."

Türkiye'nin her alanda çok güçlü bir ülke olmasý gerektiðini dile getiren Kurtulmuþ, "Bütün bunlarýn hep beraber gerçekleþtireceðiz. Birlikte barýþ içerisinde huzur içerisinde ortak hedeflerimize doðru yürüyeceðiz. Allah'ýn izniyle milletimizin desteðiyle 2023'te yeni Türkiye yüzyýlýnýn kapýlarýný açarak yolumuza devam edeceðiz. Allah'ýn izniyle inþallah önümüzdeki dönem, bu yaþadýðýmýz, geçtiðimiz son 20 yýldan çok daha güçlü, çok daha büyük, çok daha önemli bir Türkiye'nin inþasýný gördüðümüz dönem olacak." ifadelerini kullandý.

- "TÜRKÝYE'NÝN A'DAN Z'YE HER TARAFI ABAD OLDU"

Kurtulmuþ, Türkiye'nin 20 yýlda çok büyük bir mesafe kat ettiðini ve bazýlarýn yapýlan her hizmeti, projeyi eleþtirdiðini anlatarak, þöyle dedi:

"Þimdi onlara söylemek lazým; bugünün dünyasýndaki özellikle pandemi sonrasýndaki þartlarda bu kadar büyük maliyetlerin arttýðý bir dönemde, bunlarý yapmaya kalksaydýk neredeyse çoðu yapýlamazdý. Allah Sayýn Cumhurbaþkanýmýzdan ve emeði geçen herkesten razý olsun. Türkiye altyapý hizmetlerini geçtiðimiz yýlda tamamladý. Ýyi ki bunlar yapýlmýþ. Bunlar büyük ve güçlü Türkiye'nin altyapýsýn hazýrladý. O günün imkanlarý içerisinde akýllý bir þekilde çoðu da yapýlarak Türkiye'nin A'dan Z'ye her tarafý abat oldu. Þimdi önümüzdeki yüzyýl, Türkiye yüzyýlýnýn baþlangýcýdýr. Yani 2023 ile birlikte cumhuriyetimizin kuruluþunun 100. yýlý, bu yüzyýl sadece Türkiye'de, bu aziz vatanýmýzýn içerisinde deðil, sadece komþu coðrafyamýzda deðil, Allah'ýn izniyle dünyanýn her tarafýnda Türkiye yüzyýlý olarak anýlacak ve Türkiye þahlanýþa kalkacak."

Törende, daha sonra hak sahibi vatandaþlara tapularý teslim edildi.

Programa, Vali Seddar Yavuz, Kocaeli Büyükþehir Belediye Baþkaný Tahir Büyükakýn, Gebze Belediye Baþkaný Zinnur Büyükgöz, AK Parti Kocaeli milletvekilleri Radiye Sezer Katýrcýoðlu, Mehmet Akif Yýlmaz, Cemil Yaman ve Sami Çakýr ile AK Parti Ýl Baþkaný Mehmet Ellibeþ de katýldý.