AK Partili Kurtulmuþ: Güya kendilerine 'Atatürkçüyüm' diyenler, emperyalistlerle iþ tutmuþlar
ABONE OL

Bahçelievler'de partisinin düzenlediði mitingde konuþan AK Parti Ýstanbul milletvekili adayý Kurtulmuþ, 14 Mayýs'ýn yön ve istikamet tayini seçimi olduðunu dile getirdi.

Kurtulmuþ, CHP Genel Baþkaný Kemal Kýlýçdaroðlu'nun dýþ basýna verdiði demeçlere deðinerek, "'Biz iktidara geldiðimizde Rusya'dan uzaklaþacaðýz. Avrupa'ya yaklaþacaðýz. Türkiye'yi Avrupa'yla, Batý'yla ayný hizaya getireceðiz. Oraya göre hizalayacaðýz.' diyor. Yazýklar olsun. Birkaç gün sonra kaybedeceklerini anladýklarý için 'Ben NATO'nun sadýk bir kulu olurum. Beni iktidara getirin, menfaatleriniz zedelenmez.' diyor." ifadelerini kullandý.

Kurtulmuþ, Memleket Partisi Genel Baþkaný Muharrem Ýnce'nin cumhurbaþkaný adaylýðýndan çekilmesine iliþkin yaptýðý deðerlendirmede, "Günler evvel ne diyordu Kýlýçdaroðlu? Kaset maset, bir þeylerden bahsediyordu deðil mi? Cumhuriyet Halk Partisinin bir önceki cumhurbaþkaný adayýný zorla adaylýktan geri çektiler. Bu hikayeyi hatýrlýyorsunuz deðil mi? Rahmetli Deniz Baykal da ayný operasyona tabi tutulmuþtu. FETÖ'cüler tarafýndan Türk siyasetinin dýþýna atýlmýþ ve yerine de Sayýn Kýlýçdaroðlu geçirilmiþti. Þimdi ayný operasyonlarý yaptýlar, yapýyorlar." diye konuþtu.

14 Mayýs Pazar günü akþam saatlerinden itibaren Türkiye'de yeni bir safhaya geçileceðini anlatan Kurtulmuþ, yeni bir sayfa açýlacaðýný, o sayfanýn adýnýn da "Türkiye Yüzyýlý" olacaðýný söyledi.

Kurtulmuþ, Türkiye'nin seçiminin sadece cumhurbaþkaný ya da milletvekili seçimi olmadýðýný dile getirerek, "Bu 7 yamalý bohça iktidar olur mu? Onlar diyorlar ki 'Biz yedimiz birden yöneteceðiz.' Þu karþýmýzda dondurmacý dükkaný var. Yedi tane insan o dondurmacý dükkanýný yönetmeye kalksa vallahi ertesi gün iflas ederler. Yedi adamla bir dondurma dükkanýný, bir marketi iþletemezsin. Bunlar hangi kafadalar? Öyle bir 7 kiþi ki birisi Hanya'ya gidiyor, öteki Konya'ya gidiyor. Bu millet Recep Tayyip Erdoðan'ý býrakýp 7 yamalý bohça koalisyonunu iktidara getirir mi? Getirmez." þeklinde konuþtu.

Bu seçimin Türkiye'de bütün farklýlýklarý zenginlik vesilesi kabul edip benimseyenlerle meþrep farklýlýklarý üzerinden siyaset yapanlarýn arasýnda olacaðýný kaydeden Kurtulmuþ, AK Parti'nin 21 yýlda baþardýðý en önemli þeyin vesayet sistemini çöp tenekesine atmasý olduðunu anlattý.

Kurtulmuþ, merhum baþbakanlardan Adnan Menderes'in "Yeter, söz milletindir." sözlerini hatýrlatarak, "Bu mücadeleyi yapan bütün geçmiþlerimizden Allah razý olsun. Vesayet odaklarýnýn tarihin çöplüðüne gönderilmesi nasip oldu. 28 Þubat'ýn bütün etkileri silindiði gibi vesayet odaklarýnýn tamamý da tarihin kirli laflarýna, tozlu raflarýna gönderilmiþtir. Þimdi Türkiye Yüzyýlý ile önümüzde yeni bir dönem baþlýyor. Türkiye için son derece aydýnlýk bir yolda yürüyeceðiz." þeklinde konuþtu.

"GÜYA KENDÝLERÝNE 'ATATÜRKÇÜYÜM' DÝYENLER, EMPERYALÝSTLERLE ÝÞ TUTMUÞLAR"

Ayný mitingde konuþan Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Baþkaný Önder Aksakal da Cumhur Ýttifaký'na bu memleket, topraklar ve millet için katýldýklarýný söyledi.

Eskiden seçimlerde soðan ve sarýmsak yarýþýnýn olduðunu anlatan Aksakal, "Þimdi o eskiden soðanýmýza, sarýmsaðýmýza, ekmeðimize göz koyanlar bugün vatanýmýza göz koymuþlar. Onun için uðraþýyorlar. Bir ucunda Amerika, bir ucunda PKK, arkalarýnda FETÖ, yanlarýnda HDP, bir çizgiye girmiþler. Kendilerine 'Solcuyum.' diyenler, güya kendilerine 'Atatürkçüyüm.' diyenler, emperyalistlerle iþ tutmuþlar. Buna izin verecek miyiz? Vermeyeceðiz." diye konuþtu.

Aksakal, merhum Baþbakan Bülent Ecevit'in "Biz milliyetçiliði, boþ sokak duvarlarýna deðil Ege'nin deniz yataklarýna, Orta Anadolu'nun haþhaþ tarlalarýna, Kýbrýs'ýn Beþparmak Daðlarý'na yazdýk." sözlerini anýmsatarak, þunlarý kaydetti:

"Þimdi iþte o Kýbrýs'ýn güvencesi, 780 bin kilometrekarelik Anadolu topraklarýnýn, Türkiye topraklarýnýn güvencesi Recep Tayyip Erdoðan'la birlikteyiz. Pazara hazýr mýyýz? Biz ne diyoruz? Pazara kadar deðil, mezara kadar. Gazamýz mübarek olsun. 14 Mayýs, yeni bir þenliðin, yeni bir yürüyüþün baþlangýcý olsun. Belki 14'ünde burada görüþemeyeceðiz ama baþta þehit annelerimiz olmak üzere buradaki tüm annelerimizin, bizi izleyen bütün annelerimizin Anneler Günü'nü de kutluyorum."