AK Partili Muþ, Samsun Þehir Hastanesi inþaatýný inceledi
ABONE OL

Muþ, beraberindeki heyetle Samsun'da çeþitli ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere geldiði kentte Saðlýk Bakanlýðýnca Canik ilçesinde yaptýrýlan Samsun Þehir Hastanesi'nin inþaatýný inceledi ve yetkililerden bilgi aldý.

Ziyaretin ardýndan AA muhabirine açýklamalarda bulunan Muþ, yüklenici firmanýn inþaat çalýþmalarýnda hýzla ilerleme kaydettiðini bildirdi.

Hastanenin alt yapýsýyla 900 yatak kapasitesine sahip olduðunu dile getiren Muþ, "Þu an yaklaþýk 2 bin civarýnda personelle hastane tamamlanmaya çalýþýlýyor. Mart ayýnda açýlmasý ile ilgili bir planlama var. Fakat bunun daha erkene alýnmasý için yüklenici firmayla görüþmelerimiz var. Yüklenici firmayý bu anlamda zorluyoruz." dedi.

Saðlýk Ýl Müdürlüðünün hastana inþaatý tesliminden sonra hasta kabulü öncesi bir takým test çalýþmalarý yapacaðýný ifade eden Muþ, "Mart öncesi amacýmýz burada hasta kabulüne baþlamak, tüm gayret bu yönde. Ama tamamen tam kapasiteye inþallah haziran ayý içerisinde hastane hizmet vermeye baþlar. Mart ayý içerisinde de planlamamýz hasta kabulü poliklinik, acil hizmeti vermeye baþlamasý yönünde. Hastanenin herhangi bir ödeme sorunu yok, bütçesinde herhangi bir problem bulunmuyor. Hak ediþinde herhangi bir problem yaþanmýyor. Dolayýsýyla firma sadece tedariklerini saðlayýp sadece iþi bitirmeye odaklanmýþ vaziyette." deðerlendirmesinde bulundu.

Samsun'un saðlýk alanýnda önemli yatýrýmlar yaptýðýný vurgulayan Muþ, þunlarý kaydetti:

"Saðlýk Bakanlýðý ve Samsun Ýl Saðlýk Müdürlüðünün yaptýðý planlamalara göre, bu hastanemiz bitecek. Tekkeköy Devlet Hastanesi'ni bitirmeye çalýþýyoruz. Onu da gelecek yýl tamamlamayý hedefliyoruz. Atakum'da bir devlet hastanesi yapýmýyla ilgili aralýk ayý içerisinde projelerin bitirilmesi planlanýyor. Önümüzdeki yýlýn ilk aylarýnda onun ihalesini yapýlmasý için bakanlýk büyük bir çaba içerisinde. Bunlar bittikten sonra mevcut hastanelerimizdeki yapým zamanlarýna onlarýn inþaat kalitesine göre bir deðerlendirme yapýp peyder pey yapý stoðunda çok önceden yapýlan eksikleri olanlarýnda yenilenmesine doðru gidilecek. Bir taraftan da Ýl Saðlýk Müdürlüðünün yeni hizmet binasý ve halk saðlýðý laboratuvarýnýn planlamasý yapýlýyor. O da Eðitim Araþtýrma Hastanesinin yanýnda yapýlacak. Sonraki gündemimiz de Gazi Devlet Hastanesinin yeniden yapýlmasý söz konusu."

Muþ, Samsun'un saðlýk alt yapýsýnýn güçlü olmasý nedeniyle bölgeden ve yurt dýþýndan hasta çektiðini belirterek, "Bu yatýrýmlarla beraber farklý bir seviyeye burasý çýkmýþ olacak. " ifadelerini kullandý.

Muþ'a ziyaretlerinde Samsun Valisi Orhan Tavlý, AK Parti Samsun Milletvekili Ersan Aksu, Büyükþehir Belediye Baþkaný Mustafa Demir, AK Parti Samsun Ýl Baþkaný Mehmet Köse, Ýl Saðlýk Müdürü Mustafa Uras, önceki dönem AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaþ, kurum müdürleri ile ilgililer eþlik etti.

  • Mehmet Muþ
  • Samsun Hastane
  • incelemeler