AK Parti'li Sýrakaya'dan UEFA'nýn Merih Demiral soruþturmasýna tepki: Beyhude bir davranýþ
ABONE OL

UEFA'nýn Merih Demiral hakkýnda disiplin soruþturmasý baþlatmasýna iliþkin AA muhabirine konuþan Sýrakaya, Türkiye'nin, Almanya'nýn Leipzig kentinde Avusturya ile oynadýðý maç öncesinde, Avusturya taraftarlarýnýn, "Almanya Almanlarýndýr, yabancýlar dýþarý" þeklindeki tezahüratlarýný görmezden gelen Alman siyaseti ve UEFA'nýn, Demiral'ýn yaptýðý bozkurt iþaretine soruþturma açmasýný çok manidar bulduðunu söyledi.

Bozkurt iþaretinin Ergenekon Destaný'ndan itibaren topluma mal olmuþ bir sembol olduðunu vurgulayan Sýrakaya, "Bu sembolden kendilerine göre faþist, ýrkçý anlam çýkarmalarý beyhude bir davranýþ. Türk tarihiyle ilgili bilgisi olmayan kesimlerin kendi tarihlerinden mütevellit meydana getirdikleri yorumlar kesinlikle kabul edilemez." diye konuþtu.

Sýrakaya, Avrupa Parlamentosu seçimlerinde bütün Avrupa ülkelerinde aþýrý saðýn yükseliþte olduðunu gördüklerini belirtti.

Batý'nýn kendisinden çýkan ýrkçýlýk virüsünü baþka ülkelere isnat etmeye çalýþan anlayýþýyla karþý karþýya olunduðunu belirten Zafer Sýrakaya, þunlarý kaydetti:

"Bunlar, siyasetteki varlýklarýný sporda lobi oluþturma ve Türk Milli Takýmý'nýn önünü alma anlamýnda davranýþlar... Siyaseti, spora alet ederek Türk Milli Takýmý'nýn önünü kesme gayreti olarak gördüðümüz davranýþlara karþý AK Parti, Türkiye Cumhuriyeti ve Dýþiþleri Bakanlýðý olarak tepkimizi gösterdik, göstermeye de devam edeceðiz. Avrupa'da 5,5 milyona yakýn vatandaþýmýz yaþýyor. Almanya'da 3,5 milyon vatandaþýmýz var. Vatandaþlarýmýzý, milli takýmýmýza gösterdikleri yakýnlýk, destek dolayýsýyla yürekten kutluyorum."