AK Partili Zeybekci: Ýsrail'in saldýrganlýðýnýn ardýndaki hedefi biliyoruz
ABONE OL

Zeybekci, Babadað Belediyesi Konferans Salonu'nda düzenlenen AK Parti Babadað 8. Olaðan Ýlçe Kongresi'nde yaptýðý konuþmada, bugüne kadar millete hizmet etmek için var güçleriyle çalýþtýklarýný söyledi.

AK Partililer olarak birbirlerini Allah rýzasý için sevdiklerini belirten Zeybekci, "Mevzubahis vatansa deðil, o vatan birliðinin etrafýnda bir araya gelen insanlar olarak seviyoruz. Bir de biz birbirini seçme imkaný olmayan kardeþleriz. Bizim için üç altýn kural vardýr. Söz verdik mi az veririz ama canýmýz pahasýna tutarýz. Az konuþuruz ama asla yalan söylemeyiz. Emaneti her türlü milletin emanetleri de dahil olmak üzere ne ihanet ederiz ne de hiçbir kimseye ihanet ettiririz. Üç altýn kuralýmýzla bugün bu þehirde alný açýk, baþý dik, biz dolaþýyoruz." dedi.

Zeybekci, Ýsrail'in saldýrganlýðýnýn ardýndaki hedefi bildiklerini belirterek, þöyle devam etti:

"Türkiye bir devdir. Onun için Türkiye dev problemlerle karþýlaþýr. Öyle kýytýrýktan problemlerle deðil. Etrafýmýzdaki ateþ çemberini gayet iyi biliyoruz. Sizin soyunuzu da sopunuzu da biliyoruz. Bin yýldan beri uðraþtýðýnýz hikayeyi, Haçlý Seferleri'ni biliyoruz. Kullandýðýnýz uþaklarý da biliyoruz. Bugün yaptýðýnýz iþi de biliyoruz ve görüyoruz. Hedefinizin Anadolu olduðunu, Türkiye olduðunu ve bu coðrafyanýn, bu Türk Ýslam coðrafyasýnýn çadýr direðinin Türkiye olduðunu biz biliyoruz."

Milletvekillerinin mecliste yoðun mesaisini sürdürerek gerekli reform, üretim seferberliði konularýnda çalýþmalarýný tamamlandýðýný ifade eden Zeybekci, enflasyonla gerçek mücadelenin üretmek, arzý ve malý arttýrmak olduðunu dile getirdi.

Zeybekci, Merkez Bankasýnýn rezervlerinin oldukça iyi durumda olduðunu anlatarak, þunlarý kaydetti:

"Merkez Bankasý 170 milyar dolar eksilerden bugün toplam stoklarý rezervleri 157-158 milyar dolar tarihi zirvede. Artýk Merkez Bankamýzýn dilediði þekilde bu ekonomi politikalarýyla ilgili uygulamalarýný göreceðiz. Kurla ilgili beklentilerimizi de bu sene ocak birden itibaren, yýl sonu itibarýyla yüzde 22-23'ler civarýnda öyle hesaplayabilirsiniz. Önümüzdeki sene de bunun yüzde 12-15 maksimum seviyesinde göreceksiniz. Çünkü Türkiye Merkez Bankasý, rezervler olarak çok güçlüdür. Dilediði þekilde bunu yönetebiliyor. Böyle olacak dediði þey de öyle oluyor."

Mevcut AK Parti Babadað Ýlçe Baþkaný Fatih Karakurt'un tek aday olduðu kongreye AK Parti Denizli milletvekilleri Þahin Tin, Cahit Özkan ve Nilgün Ök, AK Parti Ýl Baþkaný Yücel Güngör ve eski Denizli Büyükþehir Belediye Baþkaný Osman Zolan da katýldý.

  • AK Parti Genel Baþkan Yardýmcýsý Nihat Zeybekci
  • israil
  • Nihat Zeybekci