AK Parti'nin Erzurum'daki Doğu Anadolu Bölge Toplantısı başarıyla gerçekleştirildi
ABONE OL

Palandöken Dağı'ndaki bir otelde düzenlenen toplantı, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Toplantıda konuşan AK Parti Genel Merkez Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı ve Doğu Anadolu Bölge Koordinatörü Afif Demirkıran, partilerinin kurulduğu günden bu yana iç ve dış siyasette oyun kurucu bir politika izlediğini söyledi.

Dünya düzenine olumlu katkı sunmaya çalıştıklarını belirten Demirkıran, "Bölgesel ve küresel düzeyde daha adil, barışçıl ve demokratik bir dünya düzenine katkı yapmak partimizin temel prensibi olmuştur. Zalim İsrail ve kendi insanına zulmeden varsa onun dışındaki bütün ülkelerle ilişkilerimizi geliştirmek için gayret ediyoruz. Cumhurbaşkanı'mızın liderliğinde 22 yıldır nasıl insanlık onurunu savunarak mazlumların yanında yer aldıysak bundan sonra da devam edeceğiz." diye konuştu.

Demirkıran, Türkiye'nin bölgedeki bütün tehlikelere karşı mücadele ettiğini ifade ederek, "İktidarımızla Balkanlar'dan Filistin'e, Arakan'dan Kırım'a, Somali'den Suriye'ye tüm gönül coğrafyasına sahip çıkan ülke Türkiye'dir. Yabancı düşmanlığıyla, ötekileştirmeyle ve uluslararası tüm platformlarda mücadele eden, adı ne olursa olsun tüm terör örgütleriyle kararlı ve etkin mücadele eden yine Türkiye'dir. Bunca yıl taş üstüne taş koymamış, esere imza atmamış olanların aksine biz AK Parti olarak onların hayal dahi edemeyeceği asırlık hedeflere yöneliyor ve bunları gerçekleştireceğimiz yüzyılın ismine 'Türkiye Yüzyılı' diyoruz. Kimlik değil birlik siyasetini benimsiyoruz. Kutuplaştırmak yerine bütünleştiriyor, muhabbet siyaseti yapıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

AK Parti'nin Türkiye'deki tüm insanların partisi olduğunu dile getiren Demirkıran, şöyle devam etti:

"Dünyada mağdur ve mazlumların partisi olurken aynı zamanda 85 milyon vatandaşımızın tamamının partisiyiz. Türkiye'ye kazandırdıklarımız ortada, milletimiz bunları görüyor. Bugüne kadar ne yaptıysak yapmaya devam edeceğiz. Başta Avrupa olmak üzere tüm dünyada çeşitli siyasi partilerle ilişkilerimizi geliştirmek, dış politikamızı demokratik platformlarda anlatmak, yurt dışındaki 7 milyonu aşan vatandaşlarımızın sorunlarına hızlı şekilde çözüm bulmak için gayret gösteriyoruz."

- "BİZ GELDİKTEN SONRA BİZİMLE ALAKALI HER ŞEYE SÖZ SAHİBİ OLDUK"

AK Parti Genel Merkez Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı Harun Armağan da bölgesel krizlerin Türkiye'yi etkilediğini anlattı.

Dış politikalarının temel amacının ülkeyi sömürülen bir devlet yapmamak, güçlü olup mazlumların hakkını savunmak olduğunu dile getiren Armağan, şunları kaydetti:

"Etrafımızdaki bütün krizler bizi etkiliyor. Onlara müdahil olup olmamakla ilgili bir şey değil. Hepsi bizi etkiliyorsa demek ki hepsiyle de alakalı söz hakkı olmamız gerekiyor. Önceden tek eksenli politikamız vardı. Batı nasıl düşünüyorsa maalesef böyle bir dış politikaya sahiptik. Biz geldikten sonra bizimle alakalı her şeye söz sahibi olduk. Dış politikamızı Batı merkezliden 360 derece diplomasiye getirdik."

Armağan, Türkiye'nin dış temsilcilik anlamında dünyada en yaygın ülkelerden biri olduğunu anlatarak, "Bugün ekonomik ve nüfus olarak 3. değiliz ama dünyanın en yaygın 3. dış temsilciliği olan ülkeyiz. İsmini bile yeni duyduğumuz ülkelerde temsilciliklerimiz var. Temsilciliğimizin olması o masada alınan kararlara etki etmemiz demek. Türkiye'nin aslında vizyonu bu. Daha önce komşularımızla alakalı meselelerde dahi ses çıkartmayan ülke iken bugün dünyanın en yaygın dış temsilciliğine sahip ülkelerden biriyiz." dedi.

Türkiye'nin bölgede ve dünyada önemli bir konuma geldiğine de değinen Armağan, sözlerini şöyle tamamladı:

"Cumhurbaşkanı'mızın önderliğinde Türkiye öyle bir konuma geldi ki Ukrayna ile Rusya savaşıyor biz Ukrayna'ya askeri destek veriyor, Ukrayna'yı desteklediğimizi düşünüyoruz. Rusya ile ticaretimize devam ediyoruz ve iki ülke arasında arabuluculuk yapan tek ülkeyiz. Buğdayların dünyaya satışını sağlayan Cumhurbaşkanı'mızdır. Bunu Avrupa liderlerinden biri yapsaydı Nobel Barış Ödülü verirlerdi. Dünyadaki mücadele sömürenle sömürülenler arasında. Eğer biz bu mücadeleyi vermezsek sömürülenler arasında yer alırız."

AK Parti Erzurum milletvekilleri Abdurrahim Fırat ile Fatma Öncü, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ve AK Parti Erzurum İl Başkanı İbrahim Küçükoğlu'nun da konuşma yaptığı toplantıya, AK Parti il yönetim kurulu üyeleri Mehmet Alkan, Ersin Aycil ve bölgedeki 14 ilden gelen parti temsilcileri katıldı.

  • Erzurum Toplantısı
  • AK Parti
  • Doğu Anadolu