AK Parti'nin ilçe kongreleri baþladý! Teþkilattan mektup çalýþmasý
ABONE OL

Alýnan bilgiye göre, gelecek yýl nisan ayýnda yapýlacak büyük kongre çalýþmalarýna yoðunlaþan AK Parti, eylül ayý içinde sürecin ilk ayaðý olan mahalle delege seçimlerini tamamladý.

Kongre takvimi kapsamýnda bugün de ilçe kongreleri için süreci baþlatan AK Parti, aralarýnda Ýzmir, Antalya ve Mersin gibi büyükþehirlerin de yer aldýðý birçok ilde ilçe kongrelerini yapacak.

Parti, ilçe kongreleriyle ilçe baþkaný ve ilçe yönetim kurulu üyeleri ile il kongre delegelerini belirleyecek.

Bu süreci 90 gün olarak planlayan AK Parti, ilçe kongreleri devam ederken süreci tamamlayan yerler için 28 Aralýk'ta il kongrelerini baþlatmayý hedefliyor.

Böylece bu takvim çerçevesinde en geç mart ayý sonuna kadar "milletle kucaklaþma ve milletle beraber inþa edilecek süreç" olarak görülen 8. Büyük Olaðan Kongre'ye hazýrlýk çalýþmalarý tamamlanmýþ olacak.

- TEÞKÝLATTAN MEKTUP ÇALIÞMASI

Bu arada AK Parti Teþkilat Baþkanlýðýnca, ilçe kongrelerinden önce ilçe meydanlarýnda kurulan stantlarda vatandaþlardan Cumhurbaþkaný ve AK Parti Genel Baþkaný Recep Tayyip Erdoðan'a iletilmek üzere mektup toplanýyor.

Vatandaþlar mektupta talep, sorun, þikayet, teþekkür, dilek ve temennilerini ifade edebilecek.

AK Parti Teþkilat Baþkanlýðýnca ayrýca kongreler öncesi yapýlan toplantýlarda delegelere, ilçe yönetimlerinde kimleri görmek istediklerine iliþkin form doldurtuluyor.