MHP lideri Bahçeli'den terörle mücadele mesajý: Bölücülere aktarýlan hazine kaynaðýmýz derhal kesilmeli
ABONE OL

MHP Genel Baþkaný Bahçeli, 'Siyasi Bölücülerin Hazine'den Aldýklarý Maaþ ve Yardýmlar' konulu yazýlý bir açýklama yaptý. Bahçeli, "Terörizmle mücadele, milli güç unsurlarýnýn bir konsept dahilinde seferber edilmesini gerektiren bütünlükçü ve çok boyutlu mekanizmalar toplamý; ayný zamanda siyasi, stratejik, ekonomik, güvenlik, psikolojik ve diplomatik yönleri bulunan deðiþken ve dinamik süreçlerin muhassalasýdýr. Bunun yaný sýra; terörle mücadeleyi muvaffakiyetle taçlandýran manevi amillerin baþýnda da sabýr, inanç, metanet ve moral üstünlük mühim ve müessir bir konumdadýr. Terörle mücadele doðaçlama bir süreç olmadýðýndan, manevra kabiliyet ve kalitesi devamlý güncellenerek güçlendirilmelidir" ifadelerini kullandý.

"BU YÜREK YARALAYAN GERÇEK MÝLLÝ VÝCDANLARI KANATMAKTADIR"

Türkiye'nin 40 yýldýr bölücü terörle mücadele halinde olduðuna iþaret eden Bahçeli, "15 Aðustos 1984 Eruh ve Þemdinli saldýrýlarýndan 15 Aðustos 2024'e kadar geçen 14 bin 600 günde sivil ve resmi görevli þehit sayýmýz 14 bin 902'dir. Üstelik 40 yýllýk mücadele döneminde tezahür eden ekonomik kaybýn kabaca 2,5 trilyon dolara yaklaþtýðý iddia ve ifade edilmektedir. Elbette kahraman þehitlerimizin dökülen kanlarýnýn hiçbir ekonomik veya parasal ölçüyle mukayesesi mümkün deðildir. Onlarýn fedakarlýklarý imrenilecek ve hayranlýk duyulacak seviyededir. Emperyalizmin uzaktan kumandasýyla emel ve eylem hiyerarþisi oluþturan terör örgütünün hem insanlýk suçu iþlediði hem de Türkiye'nin ve Türk milletinin varoluþsal haklarýna saldýrdýðý ayan beyan gözler önündedir. Terörle mücadelenin ardýþýk ve bütünlükçü mahiyetinden dolayý yalnýzca daðda gezen silahlý eþkýya kolunu etkisiz hale getirmek, doðal olarak terörist ikmal kanallarýný tasfiyede yetersiz kalmaktadýr" dedi.

Bahçeli ayrýca, "Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde terör ve bölücülük propagandasý yapan lekeli yüzlerin varlýðý ülke ve millet gündemini meþgul ettiði müddetçe kanlý döngünün sonu gelmeyecektir. Daðda kovalanýp baþý ezilen, sýnýr ötesinde kaçacak ve sýðýnacak in bulmakta zorluk çeken hainlerin siyasi destekçileri artýk iyice azgýnlaþmýþlardýr. 'Bu devlet yýkýlmalýdýr' diyen bir soysuz, DEM kontenjanlý TÝP milletvekilidir. Sövüp saydýðý Türkiye Cumhuriyeti devletinin hazinesinden emekli maaþý dýþýnda her ay 170 bin lira milletvekili maaþý almaktadýr. Bu yürek yaralayan gerçek milli vicdanlarý kanatmaktadýr. Sayýn Cumhurbaþkanýmýzýn ABD ziyareti sýrasýnda kaç uçakla gittiðini sayýp Külliye'nin güvenlik harcamalarýnýn çetelesini tutan, bunu da emeklilerimizi provoke etmek için kullanan organize ihanet ve terör þebekesinin devlet hazinesine deyim yerindeyse hortum baðlamasý, utanç duyulacak bir tenakuzdur. Asýl konuþulmasý ve sorgulanmasý gereken bu melun utanmazlýktýr" açýklamasýnda bulundu.

Ahmet Þýk'tan Meclis'teki Can Atalay oturumunda provokasyon

BAHÇELÝ'DEN MAAÞ VE HAZÝNE YARDIMI KESÝLSÝN ÇAÐRISI

'PKK'nýn milis unsuru olan DEM'in TBMM'de 57 milletvekili bulunmaktadýr' diyen Bahçeli, açýklamasýna þöyle devam etti:

"Bu milletvekillerin devlet hazinesine yýllýk maliyeti 116 milyon 280 bin liradýr. Ayrýca DEM'in 171 milletvekili danýþmanýn hazineden aldýðý yýllýk maaþ 133 milyon 380 bin lira, 10 grup danýþmanýnýn yýllýk maaþ külfeti 8 milyon 400 bin lira, 30 büro personelinin aldýðý yýllýk maaþ da 23 milyon 400 bin liradýr. Daha vahimi de DEM'in 2024 yýlýnda hazineden aldýðý yardým miktarýnýn yaklaþýk 658 milyon lira olmasýdýr. Bu kapsamda terör ve bölücülük odaðý DEM'in düþman olduðu devletten 2024 yýlýnda alacaðý toplam parasal büyüklük yaklaþýk 940 milyon liradýr. En düþük emekli maaþýnýn 12 bin 500 lira olduðu düþünüldüðünde neredeyse 76 bin emeklimizin hakký terör örgütüne adeta kurþun, silah ve bomba parasý olarak hibe edilmektedir. Milliyetçi Hareket Partisi'nin 26 Aralýk 2023 tarihli TBMM Grup Konuþmasýnda telaffuz ve temas ettiðim þu görüþlerin tekraren deðerlendirilmesi milli ve vicdani bir sorumluluktur: 'Devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüðüne düþman kesilen sözde parti veya partilerin Cumhuriyet'i kuran TBMM'de bulunmasý, hazine yardýmý ve maaþ almalarý rezalettir, melanettir, cinayettir, zillettir, milletimize karþý en aþaðýlayýcý muamelemedir. Böylesi bir haksýzlýk ve hukuksuzluk dünyanýn hangi ülkesinde görülmektedir? Geliþmeler karþýsýnda ilk önerim, 57 DEM milletvekilinin maaþýnýn ve bu terör yuvasýna ödenecek hazine yardýmýnýn derhal kesilerek terörle mücadeleye ve þehit ailelerine aktarýlmasýdýr. Ýkinci önerim, teröre yardým ve yataklýk yapan, somut delillerle suçu sabit görülen sözde milletvekillerinin görüþülmeyi bekleyen dokunulmazlýk dosyalarýnýn karara baðlanarak bu haþaratlarýn acilen mahkemeye çýkarýlmasýdýr. Üçüncü önerim, yeni anayasa sürecinde, Anayasa Mahkemesi statüsünün, üye yapýsýnýn, yargýlama usullerinin radikal þekilde ele alýnarak yeniden yapýlandýrýlmasý ya da bu mahkemenin kapatýlmasýdýr. Dördüncü önerim de TBMM Genel Kurulu'nda anlam ve ahlaki baðlayýcýlýðýný temelden kaybeden kürsü dokunulmazlýðý sýnýrlarýnýn yeni baþtan çizilmesidir.' Emeklilerimizi ve ekonomik geliþmeleri çarpýtýp istismar eden tatlý su kurnazlarýnýn, sinsi fýrsatçýlarýn, DEM'lenmiþ CHP'nin ve marjinal yedeklerinin bu ibretlik gerçekler karþýsýnda vereceði hiçbir cevap yoktur."

"ERTELENEMEZ BÝR MECBURÝYET VE MÜKELLEFÝYETTÝR"

"Bölücülere ve dolaylý þekilde teröristlere aktarýlan hazine kaynaðýmýzýn derhal kesilmesi, devlete ve millete ihanet eden kenelerin ayýklanmasý hiçbir þekilde ertelenemez bir mecburiyet ve mükellefiyettir" diyen Bahçeli son olarak "Dünyanýn hiçbir yerinde ülkesine kastedip de geçimini ve geleceðini o ülke üzerinden saðlayan bir þebekeye müsaade edilmemiþ, bundan sonra da edilemeyecektir. Adalet, ahlak, hakkaniyet ve kul hakkýný gözetmek için vakit gelmiþ, mahut ve malum tarihi görev aziz millet evlatlarýnýn irade namusuna emanet edilmiþtir. Milliyetçi Hareket Partisi, Cumhur Ýttifaký'yla birlikte bu görevi omuzlamaya muktedirdir. Aziz þehitlerimizi rahmet, gazilerimizi hürmetle anarken, onlarýn mücadele onurlarýnýn asla gölgelenmeyeceðini de herkesin bilmesinde sonsuz yarar olacaktýr" ifadelerini kullandý.