Bahçeli'den UEFA'ya Merih Demiral tepkisi: Utanç duyulacak bir ilkelliktir
ABONE OL

Bahçeli, UEFA'nýn kararýna sosyal medya hesabýndan yaptýðý açýklamayla tepki göstererek, þunlarý kaydetti:

"UEFA'nýn, Türkiye-Avusturya futbol müsabakasýnda attýðý golden sonra 'bozkurt' iþaretini haklý gurur ve sevinç içinde paylaþan milli futbolcumuz Merih Demiral'la ilgili aldýðý iki maç men cezasý, üstelik itiraz yolunun kapatýlmasý, tasvibi ve tahammülü imkansýz skandal bir karardýr. Ayný zamanda ýrkçý ve faþizan eðilimlerin UEFA'ya nüfuz etmesi utanç duyulacak bir ilkelliktir."

"Bozkurt" simgesinin Türklüðün varoluþsal onuru, geçmiþle geleceði buluþturan ortak deðeri olduðunu ifade eden Bahçeli, "Nitekim bu deðere hazýmsýzlýk gösterilmesi, Türk milletine beslenen iflah olmaz husumetin ve Türk tarihini karalama rezilliðinin iðrenç bir tezahürüdür." deðerlendirmesinde bulundu.

UEFA'nýn, bazý ülkelerin futbolcularýyla ilgili verdiði benzeri kararlarda oldukça geniþ görüþlü ve hoþgörülü yaklaþmasýna raðmen sýrayý bir Türk futbolcu aldýðýnda nefretini gizleyemediðini belirten Bahçeli, dünya futboluna kara bir leke sürüldüðünü, 2024 Avrupa Þampiyonasý'na gölge düþtüðünü vurguladý.

"MERÝH EVLADIMIZIN VE BÜTÜN MÝLLÝ FUTBOLCULARIMIZIN SONUNA KADAR YANINDAYIZ"

Bahçeli, þunlarý kaydetti:

"Ancak çýlgýn Türkler her engeli aþacak azim ve inançtadýr. A Milli Futbol Takýmýmýzýn arkasýnda 85 milyon Türk vatandaþý dua, destek ve tezahüratýyla ayaktadýr. Geldiðimiz bu aþamada Türk milletinin tarihi mirasýna apaçýk saygýsýzlýk yapan UEFA, bahse konu ayýplý kararýný geri almadan A Milli Futbol Takýmýmýzýn Hollanda karþýlaþmasýna çýkmamasý ve bir hak olan demokratik protestosunu bu þekilde göstermesi ahlaki ve milli nitelikli bir beklentidir.

UEFA laçka kararýndan vazgeçmezse Hollanda'nýn sahada tek baþýna býrakýlmasý ve A Milli Futbol Takýmýmýzýn Türkiye'ye dönüþü milli haysiyetimize en uygun seçenek olacaktýr. Boyun eðerek, taviz verilerek, teslim olarak kazanýlacak bir baþarý her manada hezimet ve zilletin makyajlanmasýdýr. Merih evladýmýzýn ve bütün milli futbolcularýmýzýn sonuna kadar yanýndayýz. Biriz, beraberiz, hep birlikte Türkiye'yiz, Türk milletiyiz."