Bahçeli'den Hamas'a 'terör örgütü' iftirasý atan Ýmamoðlu'na sert tepki: Akýlla, vicdanla baðdaþmaz
ABONE OL

MHP Genel Baþkaný Devlet Bahçeli, partisinin TBMM Grup Toplantýsý'nda yaptýðý konuþmada, siyasetçinin görevinin insanýyla hemhal olmak, huzur, refah, birlik, kardeþlik ve istikrar hedeflerine çevik ve çelebi bir ruhla destek vermek olduðunu söyledi.

Siyasetin, nesillerin hayatýný müspet yönde etkileyip deðiþtirecek kýlavuz olmasý gerektiðini ifade eden Bahçeli, þöyle devam etti:

"Siyasetin ekseni akýl, enerjisi ahlak, edimi hizmet, edasý da hürmet ve muhabbettir. Bizim siyasetten anladýðýmýz elbette bunlardýr. Araya araya bulmayý amaçladýðýmýz define, milletimizin eþsiz vicdanýnda mahfuzdur. O vicdan ki doðru ile yanlýþý, hak ile batýlý, samimiyet ile sahteliði, mazlum ile zalimi, þehit ile caniyi sýfýr hatayla tefrik edecek basirete, beceriye ve berraklýða haizdir. Hiç kuþkusuz egemenlik kayýtsýz þartsýz milletindir. Millet ne diyorsa, neyi istiyorsa, nasýl karar veriyorsa saygýmýz ve sadakatimiz tamdýr ve tartýþmasýzdýr. Bizim demokrasiye baðlýlýðýmýz sözde deðil özdedir. Milli iradenin hükmüne toz kondurmamýz düþünülemeyecektir."

Bahçeli, MHP'nin, Türkiye'ye ve Türk milletine varlýðýný adamýþ iman neferleriyle, dava ve gönül erleriyle siyasetçinin deðil seçmenin mutluluðunu her zaman ve her þart altýnda gaye edindiðini ifade ederek, buna aynen ve þevkle devam edileceðini kaydetti.

Geride kalan bir aylýk zaman diliminde hem partileri hem de ülke adýna iki mühim demokratik etabýn geçildiðini, Türk ve Türkiye Yüzyýlý hedeflerine ulaþma mücadelelerinin kamçýlandýðýný belirten Bahçeli, 17 Mart'ta 14. Olaðan Büyük Kurultayý gerçekleþtirdiklerini söyledi.

Bu kapsamda Merkez Yönetim Kurulu (MYK) ve Merkez Disiplin Kurulunun (MDK) yenilendiðini, parti tüzüðünün bazý maddelerinin, Cumhurbaþkanlýðý Hükümet Sistemi'ne uygun hale getirilmek maksadýyla deðiþtirildiðini anýmsatan Bahçeli, kurultay sonrasý ilk MYK-MDK toplantýsýnýn dün yapýldýðýný ve Baþkanlýk Divanýnýn teþekkül ettiðini bildirdi. Bahçeli, Divan üyelerine baþarýlar diledi.

Bahçeli, bugünün sosyal ve ekonomik temelli ihtiyaç ve isteklerinin aksine siyaset yapamayacaklarý gibi geleceðin tasarým ve planlamasýný ihmal ederek de asla mevzi ve mesafe alýnamayacaðýný ifade etti.

Görevlerinin farkýnda ve yapacaklarýnýn þuurunda olduklarýný belirten Bahçeli, "Vizyonu yetiþmeyenlerin nefeslerinin tükendiði yerde terk etmeleri, hatta farklý tesirlerin sonucu yýlmalarý, umutsuzluk ve yýlgýnlýk çarkýna kapýlmalarý bundan sonra da muhtemeldir. Ancak MHP'nin inanmýþ, irade göstermiþ, ahlaki ve fikri olgunluða eriþmiþ hiçbir mensubunun devþirilip yarý yolda devrilmesi artýk söz konusu deðildir. Türkiye'yi hak ettiði geliþmiþlik statüsüne mutlaka çýkarmalýyýz. Türk milletini layýk olduðu yüksek mevkie muhakkak ulaþtýrmalýyýz." dedi.

Bahçeli, bunlarý yaparken siyaset önceliklerinin sýnýflara, zümrelere, þahýslara hiçbir ayrýcalýk tanýmadan yalnýzca milletin tamamýný tarihi perspektif içinde kucaklayan ve onun devamýný amaçlayan bir kavrayýþla hareket etmek olduðunu söyledi.

Milliyetçiliklerinin, "Türk milletinin tarih içerisinde yoðrulmuþ olan milli deðerleriyle, çaðýn birikimi olan geliþmeleri birlikte yaþatmayý, milli ile evrenseli, yerel ile küreseli beraberce deðerlendirmeyi" esas aldýðýný belirten Bahçeli, þunlarý söyledi:

"Bu çerçevede günümüzün ekonomik, enformatik, teknolojik, diplomatik ve diðer alanlarýnda günbegün cesameti artan ters akýntýlara göðüs germeliyiz. Türk siyaset yapýsýný, geliþen toplumun taleplerine göre milli ve manevi deðerlere müzahir olacak þekilde yeniden ele almalý, yeni bir anayasayla da taçlandýrmalýyýz. Siyaset, medya ve ekonomi iliþkilerini demokratikleþtirmeli, Türk devrinde insanýmýzýn mutlu, müreffeh ve güvenli olacak bir dönemin kapýlarýný el birliðiyle, ortak deðerler etrafýnda kenetlenerek açmalýyýz.

Sosyal ve ekonomik ihtiyaçlara köklü cevaplar hazýrlayarak, Türk ve Türkiye Yüzyýlý'na temel olacak kalýcý ve güçlü reformlarý peþ peþe hayata geçirmeliyiz. Üreterek, yabancý sermayeyi özendirerek, tasarrufu artýrarak, fiyat ve finansal istikrarý kurumsallaþtýrarak, ihracat ve yatýrým seferberliðini teþvik ederek, bilhassa adil ve insani paylaþýmý canlandýrarak yeni yüzyýlda Türkiye ekonomisini zincirlerinden kurtarmalýyýz. Milletler mücadelesinin acýmasýz rekabetinde Türk milleti ortak paydasýnda buluþmalý, hiç kimseyi ötekileþtirmeden, hiç kimseyi yabana atmadan geçmiþin muzaffer hatýralarýný geleceðin ufkuyla eklemleþtirmeliyiz."

- "GELECEÐÝN SÜPER GÜCÜ TÜRKÝYE'DÝR"

Bunu yapacak irade, inanç ve itibarýn MHP ve Cumhur Ýttifaký'nda mevcut olduðunu ifade eden Bahçeli, "Katýlaþmýþ ön yargýlarý, zembereðinden boþalmýþ kýsýr çekiþmeleri bir kenara býrakmalýyýz. Vatan ve millet sevdasýyla hareket edebilme ferasetini derhal gösterebilmeliyiz. Türkiye hepimizindir, hepimizin ortak vatanýdýr. Farklý baþkentlerin sunduðu kurtuluþ reçetelerinin Türk milletini bir adým ileri götürmeyeceði açýktýr. Tek çare, dünyaya 'Türkiye' merkezli bakmakla, küresel iliþki aðlarýný 'Türkçe' okumakla mümkündür." deðerlendirmesinde bulundu.

Bahçeli, böyle bir siyaset anlayýþýnýn, yalnýzca Türkiye'yi deðil soydaþlarýný, din kardeþlerini ve yardým eli gözleyen mazlum milletleri de kurtaracak yeni bir hamle üstünlüðü kazandýracaðýný söyledi.

Bahçeli, MHP'nin, Türkiye Cumhuriyeti'nin meþakkatle elde ettiði bir deðer olan demokrasiye gönülden baðlý olduðunu, insanýn insan olmasý sýfatýndan kaynaklanan temel hak ve hürriyetlere saygý duyduðunu, herkes için baðlayýcý olan adaleti, düzeni, barýþý ve hürriyeti birlikte tesis etmeyi hedefleyen hukukun üstünlüðüne inandýðýný söyledi.

MHP'nin, vatandaþlarýn inançlarýný yok saymadan, bir arada kardeþçe yaþamasýnýn güvencesi olan din ve vicdan hürriyetini savunduðunu belirten Bahçeli, "Bunlar bizlere demokrasinin getirdiði nimet ve yükümlülüklerdir. Ve milli kültürümüzde kökleri vardýr. Hiçbir þüphem yoktur ki, geleceðin süper gücü Türkiye'dir. Ýstanbul'un fethinin 600. yýldönümü olan 2053'te bu ideal gerçekleþecektir." diye konuþtu.

Ýstiklalin ve istikbalin güvencesi olan Cumhur Ýttifaký'nýn varlýðýný kararlýlýkla devam ettireceðini dile getiren Bahçeli, "Tarihte büyük devletler kurmuþ ve bu potansiyeli defalarca göstermiþ olan Türk milletinin bugün her evde, her ocakta, her ailede, her ana yüreðinde yaþattýðý medeniyet kudreti, onu saklý durduðu yerden çýkaracak samimiyeti, marifeti ve cesareti beklemektedir." ifadelerini kullandý.

Beklenen o samimiyet, marifet ve cesaretin MHP ile Cumhur Ýttifaký'nda tecessüm ve tecelli ettiðini dile getiren Bahçeli, "Gelen Türk asrýdýr, Türkiye ve Türk milleti 2071'de cihan ve uzay hakimiyeti mefkuresini Allah'ýn izniyle baþaracaktýr. Zafer sabredenlerin ve inananlarýndýr." dedi.

Bahçeli, Türk milliyetçilerinin, milli görev ve sorumluluklarýnýn idraki içinde emaneti kýrýp dökmeden, günlük hesaplar içinde çarçur etmeden yarýnlara ulaþtýracak siyasi akla ve þuura sahip olduklarýný fedakarlýklarýyla yine göstereceðini, yine ispat edeceðini söyledi.

- "MÝZAHÝ BÝR YANILGIDIR"

Bahçeli, 14 Mayýs ve 28 Mayýs 2023 tarihlerinde yapýlan Cumhurbaþkaný ve Milletvekili Genel Seçimleri'nden yaklaþýk 10 ay sonra milletin bu defa da yerel seçimler için sandýk baþýna gittiðini anýmsattý.

Cumhuriyetin yeni yüzyýlýnýn ilk seçiminin tamamlandýðýný, seçimsiz geçecek 4 yýlýn önünün açýldýðýný belirten Bahçeli, þunlarý kaydetti:

"Milletimizin hür iradesiyle verdiði demokratik karara saygýlýyýz, seçim sonuçlarýnýn ülkemize, milletimize ve siyasi partilere hayýrlý olmasý da temennimizdir. Yerel seçimlerin doðasýyla genel seçimlerin doðasý elbet farklýdýr. Ýkisini birbirine karýþtýrmak fahiþ bir yanlýþtýr. Yerel seçimlerde özne ve öncelik adaylar olduðu halde, genel seçimlerde partilerdir, bununla mündemiç ülkenin ve uluslararasý iliþkilerin bütününü kapsayacak program ve projeleridir.

31 Mart yerel seçimlerinden sonra el deðiþtiren, birisinin çýkýp diðerinin indiði bir iktidar yapýsý yoktur. 31 Mart yerel seçimlerinden sonra rota deðiþtiren, hedeflerinden sapan, iddialarýndan cayan, yerinde sayan bir Türkiye yoktur, olmasý da mevzu konusu deðildir. 'Yerelde iktidar olduk' diyenler hayal alemindedir. Türkiye'de iktidar tektir ve o da Cumhurbaþkanlýðý Kabinesidir. Fazladan üç beþ belediye baþkanlýðý kazanmakla yerel iktidar tantanasý koparanlarýn siyasetin nesnel gerçeklerine, milletin irade künhüne vakýf olmadýklarý ayan beyan ortadadýr. Kendi partilerinde disiplini tesis edemeyenlerin, birlik ve beraberlik vasatýný kaybedenlerin, üstelik hiçbir projeleri olmayanlarýn, hasbelkader, konjonktürel sebeplerle ulaþtýklarý sonuçlara güvenip zafer nutuklarý atmalarý sadece mizahi bir yanýlgýdýr. Þýmarýklýðýn alemi hiç yoktur. Çünkü bugün þýmaranlarýn yarýn milletten þamarý yemeleri mukadderdir."

Bahçeli, Türkiye'nin komþularýyla barýþçýl, dostane, yapýcý, karþýlýklý saygýya dayalý, ortak çýkarlarýn gözetildiði ve iyi niyetli diyaloglar kurmasýnýn, öteden beri savunduklarý bir politika olduðunu anlattý.

Bu kapsamda Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan'ýn, 22 Nisan 2024'teki Irak ziyaretinin, mana ve muhteva açýsýndan tarihi önemde olduðunu dile getiren Bahçeli, Irak'ýn güvenliði ve huzurunun Türkiye'nin güvenlik ve huzuru olduðuna iþaret etti.

Devlet Bahçeli, Ankara ile Baðdat arasýndaki istikrarlý iliþkilerin sürdürülmesinin iki ülkenin yararýna olduðunu söyleyerek, görüþülen mühim gündem baþlýklarýndan birinin terör olduðunu anýmsattý. Bahçeli, "Irak topraklarýndan kaynaklý terör saldýrýlarýna ve bölücü terör örgütü PKK'ya karþý ortak mücadelenin istiþare edilmesi, PKK'nýn Irak'ta yasaklý örgüt ilaný, kayda deðer geliþmelerdir. Ancak olmasý gereken PKK'nýn resmen terör örgütü ilan edilerek Irak topraklarýndan sökülüp atýlmasý, bu hususta iki ülkenin azami anlayýþ, uzlaþma ve yardýmlaþmayla hareket etmesidir. Bölücü terör örgütünün Irak ve Suriye'de varlýðýnýn sonlanmasýna eþ zamanlý olarak Kalkýnma Yolu Projesi'nin devreye giriþiyle bölgemiz hasretini çektiði refah, istikrar, huzur ve güvenliðe kavuþacaktýr." deðerlendirmesinde bulundu.

Almanya Cumhurbaþkaný Frank Walter Steinmeier'in Türkiye ziyaretine deðinen Bahçeli, þu görüþleri paylaþtý:

"Bu esnada Türkiye'ye ziyaret düzenleyip önce Ýstanbul'a gelen, alelacele belediye baþkanýyla görüþme yapan Almanya Cumhurbaþkaný'nýn da döner diplomasisinin yaný sýra Türkiye'nin terörle mücadelesine destek vermesi samimi dileðimizdir. Ankara'ya gelmeden ve Cumhurbaþkanýmýzla görüþmeden Ýstanbul Belediye Baþkanýna koþan Almanya Cumhurbaþkanýnýn niçin böyle bir program akýþýna ihtiyaç duyduðu bizim nezdimizde soru iþaretleriyle doludur. Döner edebiyatýný kullanarak iç siyasete dahil olan, CHP'li belediye baþkanlarýný ayaðýnýn tozuyla ziyaret eden Almanya Cumhurbaþkanýnýn vermek istediði potansiyel mesajlarý þaibeli ve þüphelidir."

Türkiye ile Almanya arasýndaki siyasi, ekonomik ve ticari iliþkilerin, hedeflenen seviyelere týrmanmasýnýn halisane temennileri olduðunu dile getiren Bahçeli, AB ülkelerinde faaliyet gösteren bölücü terör örgütü uzantýlarýna müsamaha gösterilmemesinin þart olduðunu; dostluk ve müttefiklik hukukunun icabý ve icrasýnýn da bunu gerektirdiðini kaydetti.

- "BUNUN DA SIRRI, KIZ ALIP KIZ VERMEKTE..."

MHP lideri Bahçeli, 31 Mart seçimlerinden sonra Kürt kökenli vatandaþlarla ilgili pek çok iddiada bulunulduðunu; "Türk milletinin eþit, onurlu ve muhterem mensubu olan bu kardeþlerinin", Cumhur Ýttifaký'na yüz çevirdiklerinin dahi ileri sürüldüðünü söyleyerek, "'Demlenmiþ' belediyelerdeki devir teslim törenlerinde de sistematik tahriklerin, devlete ve millete parmak sallayan iðrenç sahnelerin yaþandýðý, hafýza kayýtlarýmýzdadýr." diye konuþtu.

Partisinin, Türkiye'de yaþayan her insaný 'Türk milleti' tanýmý içinde kucakladýðýný ve hepsine ayný gözle baktýðýný ifade eden Bahçeli, soy ve ýrk temelinde bir üstünlüðün kendilerinin nazarýnda yok hükmünde olduðuna dikkati çekti.

Kökeni, dili, dini, mezhebi ne olursa olsun, Türkiye Cumhuriyeti'ne vatandaþlýk baðýyla baðlý olan her insanýn, kendilerinin özbeöz kardeþi, milletin de asli unsuru olduðunu vurgulayan Bahçeli, Türkiye'nin bir Kürt sorunu olmadýðýný, çok tehlikeli bölücülük ve terör sorunu olduðunu belirtti.

Türk ile Kürt, Alevi ile Sünni arasýnda uçurumlar oluþturmak için demokrasi, özgürlük ve insan hakký kisvesine bürünerek hizmet edenlerin, alçaklarýn en alçaðý, hainlerin en haini olduðunu kaydeden Bahçeli, "Kültürü, dayanýþmasý, karþýlýklý anlayýþý göz önüne alýndýðýnda, Türkiye'deki Alevi-Sünni çatýþmasýný, Türk-Kürt ayrýþmasýný çözecek olan bu millet ve onun iradesidir. Bunun da sýrrý, kýz alýp kýz vermekte; yeni bir Türkiye inþa etmektedir. Devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüðüne hançer sallayanlar Türk'ün de, Kürt'ün de, Alevi'nin de, Sünni'nin de can düþmanýdýr. Ýþte bu aile kurumunu kura kura milleti millet yapan haslet, Türkiye'deki Kürt sorununu, ayrýmcýlýðý kökünden kazýyacaktýr. Bunu millet kendisi baþarmaktadýr. Anadolu'yu dolaþýn, öyle yuvalar vardýr ki, ana Kürt baba Türk, baba Kürt ana Türk, çocuklarýn hepsi Türk milletinin öz evlatlarý." ifadesini kullandý.

Bölücü terör sorununun yeni yüzyýlda kesinlikle biteceðinin altýný çizen Bahçeli, üç aþamalý yeni terörle mücadele stratejisinin neticesinde PKK/YPG/PYD terörünün mücavir topraklardan kazýnacaðýný, Cumhurbaþkaný Erdoðan'ýn Irak ziyaretinin de bu açýdan çok güçlü bir iradenin doðumunu müjdelediðini dile getirdi.

MHP lideri Bahçeli, hazýrlanmasýný temenni ettikleri 'bölücülükle mücadele ve stratejik eylem planý' ile ülke içindeki yýkým cephesinin çökertileceðini de belirterek, partisinin, terörü bir hak arama vasýtasý gören, bölücülüðü demokratik mücadele þeklinde gösteren bölücü mihraklara direneceðini ve Kürt kökenli kardeþlerini amasýz, fakatsýz, bin yýlýn hatýralarýyla kucaklayacaðýný söyledi.

- "TÜRKÝYE'DE YEREL HALK YOKTUR, TÜRK MÝLLETÝ VARDIR"

MHP Genel Baþkaný Bahçeli, Türkiye'de bazý sermaye gruplarýnýn, bir kýsým medya organýnýn ve akademik çevrenin dillendirdiði, çözülme ve daðýlmalarýný esas alan hain projeyi ilerletmek için teþvik edilen aldatma kampanyasýnda üç sahte kliþe sloganýn ön plana çýktýðýný ifade ederek, bunlarýn, küreselleþme dinamikleri, Avrupa Birliði sürecinin gerekleri, Türk toplumunun deðiþim ihtiyacý ve çaða ayak uydurma zorunluluðu olarak sunulan safsatalar olduðunu hatýrlattý. Bahçeli, "Son dönemde, MHP'yi ve Cumhur Ýttifaký'ný hedef alan þirret kampanyanýn arkasýnda da bu hain projenin taþeronlarý bulunmaktadýr." dedi.

Türkiye'de yerel halk deðil, Türk milletinin bulunduðunu vurgulayan Bahçeli, þöyle devam etti:

"23 Nisan mesajýmýn adresi de DEM'ciler, 'demlenmiþ' ve yerel halk tabirini referans almýþ CHP'li bazý belediye baþkanlarýdýr. Hiç kimse çalý dibi yoklamasýn, deve izi saymasýn, niyet okuyuculuðuna da teþebbüs etmesin; Hazine ve Maliye Bakanýmýzýn da her zaman arkasýndayýz. Türk vatandaþýndan kaldýðý otelde 120 avro milliyet farký alan sömürge kuklalarýyla görülecek iþimiz vardýr ve nefesimiz bunlarýn siyasetteki ayaklarýnýn ensesindedir. Çok sevdiðim ve saygý duyduðum bir ses ve söz ustasý olan Sayýn Ferdi Tayfur'un þarkýsýnýn arka fonda çaldýðý ve benim de yürüyüþ yaptýðým videonun yayýmlanmasýndan hemen sonra; zoraki anlamlar çýkaranlar, çarpýk deðerlendirmeler yapanlar, polemik üretenler þimdi kulaðýnýzý açýp beni dinleyiniz. Adýný bile hatýrlamadýðým bir küsurat partisinin sözde baþkaný Kobanili Ahmet, sen de özellikle dersini almalýsýn."

Sezai Karakoç'un "Anlamak masraflý iþtir, emek ister, gayret ister, samimiyet ister; yanlýþ anlamak kolaydýr oysa, biraz kötü niyet, biraz da cahillik yeter" sözlerini aktaran Bahçeli, "Bir þeyi söylemek istersem muhatabýna doðrudan söylerim. Dolambaçlý yollara sapmam, kýrk dereden su taþýmam. Sayýn Ferdi Tayfur'un seslendirdiði gibi, hainsin diyorsam, söyleten sensin, iþte bu mesaj Türkiye'nin ayaðýný kaydýrmaya yeltenen kim varsa direkt onlaradýr." diye konuþtu.

- "BU KÜTÜK KAFALI ÝDDÝA SAHÝPLERÝNÝN HEPSÝ BALTAYI TAÞA VURMUÞTUR"

MHP lideri Bahçeli, bazý gazete manþetlerini ve köþe yazýsý baþlýklarýný sýralayarak, sözlerini þöyle sürdürdü:

"Bu kütük kafalý iddia sahiplerinin hepsi baltayý taþa vurmuþtur. Cumhur Ýttifaký'nýn tasfiyesine ve sonlanmasýna ümit baðlayanlar size kötü bir haberim var; Cumhur Ýttifaký sonuna kadar vardýr, var olacaktýr ve ayakta kalacaktýr. Sayýn Cumhurbaþkanýmýz ile olan dostluk ve kardeþlik hukukumuzu anlayabilmeniz için balýðýn kavaða týrmanmasýný beklemekten baþka alternatifiniz kalmamýþtýr. Kobanili Ahmet, senin de klinik vaka olduðunu deðerlendiriyor, insan ve toplum saðlýðý adýna gözetim altýna alýnýp tedavi edilmeni özellikle tavsiye ediyorum. Endiþem odur ki bir zaman sonra hiçbir aþý sana fayda etmeyecektir."

Siyasette merkez olma iddiasýnda olup bu çerçevede görüþ beyan edenlere de seslendiðini kaydeden Bahçeli, MHP ve Cumhur Ýttifaký'nýn, toplumsal siyasetin merkezi olduðunu vurguladý. Bahçeli, "MHP ve Cumhur Ýttifaký, milletimizin tamamýný kucaklayan siyaseti ile devlet ve millet uyuþmasýný saðlamýþ, milli ile evrenseli, küresel ile yereli, birey ile toplumu uzlaþtýran tek siyaset seçeneði olarak öne çýkmýþtýr." açýklamasýnda bulundu.

Devlet Bahçeli, yeni anayasa hazýrlýk sürecinde taviz vermeyecekleri esaslarý da "Türkiye Cumhuriyeti Devleti tektir, ülkesi ve milletiyle birdir. Milli birlik ve bölünmez bütünlüðümüzün dayandýðý temeller tek devlet, tek millet, tek bayrak, tek vatan ve tek dil ülküsüdür." þeklinde sýraladý.

- "TÜRKÝYE, 10 YIL ÝÇÝNDE EKONOMÝK BÝR KUDRET OLARAK MUTLAKA HAK ETTÝÐÝ MEVKÝYE ULAÞACAKTIR"

MHP Genel Baþkaný Bahçeli, fiyat ve finansal istikrarla beraber vatandaþýn maðduru olduðu hayat pahalýlýðý ve enflasyon baskýsýnýn, doðru politikalarla, ortak sinerji ve potansiyel imkanlarla telafi edileceðini; fýrsatçýlarýn, karaborsacýlarýn, gün aþýrý zam yapan aç gözlülerin yakasýndan tutulacaðýný belirterek, "100 milyon nüfusu, 100 ili, 1000 ilçesiyle Türkiye önümüzdeki 10 yýl içinde ekonomik bir kudret olarak mutlaka hak ettiði mevkiye ulaþacaktýr." ifadesini kullandý.

1 Mayýs'ýn emniyet ve esenlik içinde geçmesi temennisinde bulunan Bahçeli, 1 Mayýs Emek ve Dayanýþma Günü'nü kutladý.

Devlet Bahçeli, ÝYÝ Parti'nin olaðanüstü kurultayýna yönelik de þunlarý kaydetti:

"Son günlerde bir siyasi partide olaðanüstü kongreler yapýlmýþ, bir yönetim deðiþikliði de söz konusu olmuþtur. Bu o siyasi partinin en tabii hakkýdýr. Buna ihtiyacýmýz da yoktur. Bunu herkes iyi bilmelidir. MHP, 'Herkes tebrik etti, siz niye tebrik etmiyorsunuz?' suçlamasýyla karþý karþýya býrakýlýyor ve camiamýz içerisinde yeni bir fitneyle iyiyi daha da iyileþtirmenin çabasý içerisine girmeye çalýþanlar var. Açýkça söylüyorum; 104 tane siyasi parti var, her biri kongresini yapar, her kongreyi tebrik eden, etmeyen olabilir. Bunlar da onlarýn en tabii hakkýdýr. Neden tebrik etmediðimi açýkça hepinizin huzurunda söylüyorum; ihaneti tebrik etmek bizim defterimizde yazmaz."