Bahçeli'den Heniyye suikastýyla ilgili ilk açýklama: Adý konulmamýþ bir savaþ hali tedavüldedir
ABONE OL

Sosyal medya hesabýndan açýklama yapan MHP Genel Baþkaný Devlet Bahçeli þu ifadeleri kullandý:

Bu sabah Hamas Siyasi Büro Þefi Ýsmail Haniye'nin Tahran'da ikamet ettiði meskun mahalde uðradýðý hunhar suikast neticesinde þehit olmasý Ortadoðu'yu saran kaosu çok daha derinleþtirecektir. Ýsrail'in Gazze'ye ve nihai aþamada Lübnan'a yönelik saldýrýlarýna eþzamanlý olarak Ýsmail Haniye'nin katledilmesi hiç þüphesiz vahim sonuçlar doðuracaktýr. Mezkur suikastin Ýsrail Baþbakaný'nýn ABD ziyareti sonrasýnda, üstelik Tahran'da gerçekleþmesi tesadüfi olmasa gerektir. Terör eylemini yapan kadar sipariþi ve ihaleyi veren, destek saðlayan, ortam açan elbette aðýr sorumluluk altýndadýr.

Haniye suikastinin çok boyutlu yansýmalarý ve operasyonel yankýlarý kaçýnýlmazdýr.

Kartlar açýk oynanmaktadýr. Adý konulmamýþ bir savaþ hali tedavüldedir.

Mazlum bir halkýn sistematik þekilde imhasýna sessiz ve seyirci kalan uluslararasý toplum derhal harekete geçmek, bir yanda önleyici, diðer yanda da cezalandýrýcý müdahalelerde bulunmak mecburiyetindedir.

Ortadoðu'daki çatýþma alanlarýnýn kademeler halinde geniþlemesi toplu ve yaygýn bir savaþýn adeta iþaret fiþeði mahiyetindedir. Tehlike çok ciddidir. Tehdit çok büyüktür. Daha üzücü olaný ise Ýsrail ile Filistin arasýnda barýþ umutlarýnýn gittikçe kösteklenmesi ve körelmesidir. Bu karanlýk tablonun baþta Ýsrail olmak kaydýyla hiçbir ülkeye faydasý dokunmayacaktýr. Artýk sorun iki devlet arasýnda yaþanan bir çatýþma olmaktan hýzla uzaklaþýrken, bunun yanýnda ve fevkinde hak ile batýlýn, mazlum ile zalimin, haç ile hilalin, þehit ile caninin, merhamet ile melanetin, vicdan ile vandallýðýn kutuplaþmasýna tam olarak evrilmiþtir.

Tarihin keskin virajlarýyla karþýlaþtýðýmýz bugünlerde, Ýslam ülkeleri mutlak surette bir deðerlendirme yapmak, ölüm sessizliðinden kurtulmak, üç maymunu oynayan atalet ve acziyetten derhal vazgeçmek durumundadýr. Aksi halde son piþmanlýðýn en küçük müessir sonucu olmayacaðý gibi insani ve Ýslami deðerler açýsýndan da sýralý iflaslar resen ifþa ve ilan edilmiþ sayýlacaktýr.

Hamas Siyasi Büro Þefi Sayýn Ýsmail Haniye'ye ve soykýrýmda hayatlarýný kaybeden diðer bütün Filistinli þehitlere Cenab-ý Allah'tan rahmetler niyaz ediyor, Filistin halkýyla baþ saðlýðý dileklerimi paylaþýyorum.