Bahçeli'den manipülasyonlara sert tepki: TSK'yý hasmane tartýþmalarýn içine çekmek hatadýr
ABONE OL

MHP Genel Baþkaný Bahçeli, Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) Kara Harp Okulundaki yemin görüntülerine iliþkin yaptýðý yazýlý açýklamada, Türkiye'nin müessir ve mütemadi gücü olan milli birlik ve dayanýþma ruhuyla iç barýþ ve huzur ortamý üzerinde hain planlarý olanlarýn, son zamanlarda gemi azýya aldýklarýnýn görüldüðünü belirtti.

Ýþbirlikçi ve istismar siyasetine bel baðlayan güdümlü figüranlarýn, milli güvenliði ve milli varlýðý tehdit eden eylem ve söylemlerinde týrmanma gözlendiðini ifade eden Bahçeli, þunlarý kaydetti:

"Türk milletinin sabrýný sýnayan, tahammül eþiklerini zorlayan, sinir uçlarýný tahrip ve tahriþ eden zararlý ve zillet bir kampanya devamlý canlý tutulmaktadýr. Dýþ baðlantýlý bir operasyon mekaniði aleni þekilde devrededir. Bu kapsamda tezahür eden sancýlý geliþmelerin seyir ve serencamý esef verici olduðu kadar tehlikeli boyutlardadýr. Özellikle ve önemle ifade etmek lazýmdýr ki sosyal medyadan körüklenen yalan haberler, kamplaþma ve kutuplaþmayý yaygýnlaþtýran yýkýcý hevesler, fitne cephesini tahkim eden melanet hedefler, devlet ile millet arasýna nifak saçmak için fýrsat kollayan provokatif hamleler zincirleme reaksiyon halindedir. Demokratik tartýþma adabýndan mahrum, saðduyu ve soðukkanlý analizden mazur art niyetli bir güruh, milli ve manevi hassasiyetlerimizi kundaklamak için geceli gündüzlü faaliyet içindedir."

"ASLA BAÞARILI OLAMAYACAKLAR, ASLA SONUÇ ALAMAYACAKLAR"

Devlet Bahçeli, demokrasi dýþý bunalým ve çalkantýlara özlem duyan devlet ve millet muhaliflerinin, Türkiye'yi müteselsilen her türlü iç ve dýþ kaynaklý mütehakkim dayatmalara müsait hale getirmek hususunda yoðun çaba sarf ettiðini belirtti.

"Gerçekçi ve geniþ açýlý bir kavrayýþla söylemek gerekirse, Türkiyemize ölümü gösterip sýtmaya razý olmasý yönünde zalim bir baský söz konusu olup bunun yanýnda, þiddet dozajý giderek yaygýnlaþan bir provokasyon ve propaganda kuþatmasý tüm çirkefliðiyle karþýmýzdadýr." deðerlendirmesinde bulunan Bahçeli, þöyle devam etti:

"Nitekim takip ve temin edilmek istenen alçak gayenin ilk aþamasýnda, yönetilemeyen, krizden krize sürüklenen, herkesin birbirine husumet beslediði bir ülke tablosunun kuvveden fiile çýkmasýdýr. Ýkinci aþamasýnda, milli mukavemetin kýrýlarak terörle mücadelenin sekteye uðramasý, ekonomik ve diplomatik temelde boyun eðilmesi, etnik ve mezhep ayrýþmasýnýn tetiklenmesidir. Üçüncü aþamasýnda ise sözde erken seçim zorlamasýyla Türk ve Türkiye Yüzyýlý vizyonunun iþlerliðini ve iþlevselliðini sabote etmek, hatta antidemokratik arayýþlara tahkimat saðlamaktýr. Türk ve Ýslam düþmanlarýný siyaset alanýna sýzdýrýp ardýndan kurnazca sýrtýný sývazlayan zararlý ve zehirli dahili ve harici odaklar, sistemli þekilde her yolu deneyerek demokrasinin, milli hakimiyet ve hukuk üstünlüðünün aðýr yol kazasýna uðramasýna son hýzla hizmet etmektedir. Tarih ve millet huzurunda söyleyeceðim þudur: Asla baþarýlý olamayacaklar, asla sonuç alamayacaklardýr."

"TÜRK ORDUSU KANUN ORDUSUDUR"

Mazide sayýsýz defalarca tecrübe edildiði gibi Türk milletinin, irade þerefi ve varoluþ namusuna yine kahramanca sahip çýkacaðýný belirten Bahçeli, "Bilhassa Türk Silahlý Kuvvetlerini maksatlý biçimde hastalýklý ve hasmane tartýþmalarýn içine çekme gayreti vahim bir hatadýr ve bundan kazanç umanlar sukutu hayale uðrayacaklardýr." deðerlendirmesini yaptý.

Devlet Bahçeli, açýklamasýný þöyle sürdürdü:

"Terörle mücadelede destanlar yazan, iç ve dýþ savunmamýzý fedakarca yapan, þehit ve gazileriyle MÖ 209'dan bu yana geçen 2233 yýldýr düþmanlarý titretip milletimizi gururlandýran Türk Silahlý Kuvvetlerimiz ilelebet övünç madalyamýzdýr. Türk ordusu kanun ordusudur ve Türk milletinin baðrýndan çýkmýþtýr. Darbe dönemleri geride kalmýþ, o karanlýk devirlere süngü çekilmiþtir. Bu þaþmaz ve þüphe götürmez hakikati herkes kabul etmek mecburiyetindedir. 30 Aðustos 2024 Cuma günü Milli Savunma Üniversitesi Kara Harp Okulu Diploma Alma ve Sancak Devir Teslim Töreni'nde, 72'si 14 farklý ülkeden gelen misafir öðrenciler olmak üzere 989 harbiyeli mezun olmuþtur. 190 yýllýk bir geleneði kucaklayýp bugünlere ulaþan Harbiye Mektebi'nden yetiþen her millet evladý göz nurumuz, istikbal ve istiklalimizin güvencesidir. Türk Silahlý Kuvvetlerine katýlan her subayýmýzýn ince elekten geçirilip kýta görevlerine baþladýklarý bilinen bir husustur. Üstelik mezun olan her subayýmýzýn Cumhurbaþkanýmýzýn ve Türk Silahlý Kuvvetleri komuta heyetinin önünde, Türk Silahlý Kuvvetleri Ýç Hizmetler Kanunu'nun 37'nci maddesinde ifade ve ihata edilen yemini yüksek sesle icra ettikleri herkesin malumudur."

"YEMÝNÝN GAYESÝ NEDÝR?"

"Ne var ki, bu seneki mezuniyet töreninin resmi safhasý tamamlandýktan, Cumhurbaþkanýmýz ile birlikte askeri ve sivil erkanýn ayrýlýþýndan hemen sonra sayýlarý 300'ü geçen teðmenin kýlýçlarýný çekip bir baþka yemini seslendirdikleri, nihayetinde bunun etrafýnda günlerdir mahsurlu ve bayaðý polemiklerin üretildiði de açýk bir gerçektir." ifadelerini kullanan Devlet Bahçeli, þöyle devam etti:

"Ýlk baþta sorulmasý gereken soru þudur: Siyaset ve toplum gündemine oturan, medyada her gün otopsi raporu yazýlan vaki yeminin gayesi nedir? Buna kim ya da kimler karar vermiþtir? Kanunla belirlenmiþ yemini müteakiben mezun subaylarýn bir bölümünün dile getirdikleri yemine ihtiyaç duyulmasýnýn mana ve maksadý nasýl yorumlanmalýdýr? Yeminler arasýndaki bir bölünmenin gelecekte Türk Silahlý Kuvvetleri içinde veya vatan savunmasýnda ayrýlýk ve aykýrýlýk doðurmayacaðýnýn teminatý bugünden nasýl verilecektir? Hiç kimse Türkiye Cumhuriyeti'nin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün aziz anýlarýný ve kutlu eserlerini istismar etmeye, bu çerçevede kutuplaþma dalgasý oluþturmaya kalkýþmamalýdýr. Gazi Mustafa Kemal Atatürk Türk milletinin ortak deðeridir, ilk Cumhurbaþkanýmýzdýr, Milli Mücadele'nin yol baþçýsýdýr. Kanuni yemin dýþýndaki yeminin üzeri Aziz Atatürk'le örtülmemeli ve gizlenmemelidir."

"ÝLKE VE KURALLARI BELLÝDÝR, KAYIT ALTINDADIR"

Bahçeli, Türk milletinin her evladýnýn vataný ve baðýmsýzlýðý için canýný seve seve vermeye hazýr ve kararlý olduðunu vurguladý.

"Hukuk ve demokrasinin hakim ve havi olduðu ülkelerde neyin nasýl olacaðýnýn ilke ve kurallarý bellidir, üstelik kayýt altýndadýr." ifadesini kullanan Bahçeli, "Bunun dýþýnda maceracý yaklaþýmlarýn, duygu tonu aðýr basan adýmlarýn millet nezdinde rahatsýzlýklar yaratacaðý, spekülasyonlara yol açacaðý, kuþkularý kamçýlayacaðý her türlü izahtan varestedir." deðerlendirmesinde bulunarak, þunlarý kaydetti:

"CHP'nin ve diðer yedeklerinin yemin meselesini istismara yeltenmesi, sokak röportajlarýnda millete hakaret eden edep yoksunlarýný baþ tacý etmesi elbette ahlaki ve demokratik bir ayýptýr. 30 Aðustos'u gölgeleyen, ülkemizi meþgul eden, hasýmlarý ümitlendiren, istismar lobisini heyecanlandýran ikinci yemin hadisesinin her bakýmdan netliðe kavuþmasý zorunludur. Milliyetçi Hareket Partisi bu meselenin yakýndan takipçisi olacaktýr."

MHP Lideri Bahçeli'yi ziyaret eden TBMM Baþkaný Kurtulmuþ, 1 Ekim'i iþaret etti

MHP lideri Bahçeli: DEM'lenen CHP'nin siyasi pozu ve pozisyonu yüksek düzeyli tehdittir

"Cumhur Ýttifaký'nda çatlak" iddiasýna tepki: Hayal kýrýklýðýna uðramaya mahkumlar