Bahçeli'den Mevlit Kandili mesajý
ABONE OL

Bahçeli, Mevlit Kandili dolayýsýyla sosyal medya hesabýndan mesaj yayýmladý.

Bu gecenin Hazreti Muhammed'in dünyaya teþrifinin 1453'üncü yýl dönümü olduðuna iþaret eden Bahçeli, "Ýstikameti kaybolmuþ, istikrarý mahvolmuþ, iradesi mefluç olmuþ insanlýk alemi kutlu doðum mucibince belini doðrultmuþ, nihayet güzel ahlakýn sýcaklýðý, merhamet ve muhabbet çaðrýsýnýn aydýnlýðý kademe kademe dünyayý tesiri altýna almýþtýr. Son zamanlarda yaþanan, hamiyet ve haysiyet sahibi her insanýmýzý derinden yaralayan müessif hadiselerin birbirine eklemlenerek cereyan etmesi, manevi arýnmaya, saflarýmýzý daha da sýký tutmaya çok ihtiyacýmýz olduðunun hiç þüphesiz kanýt ve karinesidir." deðerlendirmesinde bulundu.

Bireysel ve toplumsal þiddetin yükseliþ karþýsýnda herkesin sorumluluk duygusuyla harekete geçmesinin mutlak bir zorunluluk haline geldiðini vurgulayan Bahçeli, þunlarý kaydetti:

"Allah'tan korkan, kuldan utanan, birbirinin hakkýna saygý duyan, milli ve manevi ortak deðerler paydasýnda buluþan, sevgili Peygamberimizin ahlakýyla donanan, empati yapabilen, büyüðe hürmet, küçüðe sevgi gösteren müessir tavýr, tutum ve davranýþ kalýbýný genele teþmil etmek yegane görevimiz olmalýdýr. Kýz çocuklarýnýn diri diri gömüldüðü cahiliye döneminin kaos ve karanlýðýný, tevhid inancýnýn meþalesiyle berhava eden, aklýn ve adaletin bayraktarlýðýyla kalpleri fetheden Resulullah'ý hakkýyla tanýmak, hayatýmýza nakledip ruhumuza nakþetmek baþlýca ümit ve temennimdir.

Mevlit Kandili münasebetiyle, yöresi ve kökeni ne olursa olsun tüm vatandaþlarýmýza, aziz milletimize, Türk-Ýslam alemine kardeþçe, huzur içinde, bir ve beraberce bir ömür geçirmelerini niyaz ediyor, bahusus en iyi dileklerimi sunuyorum. Her manada derlenip toparlanmak için bu mümtaz gecenin bir fýrsat, bir nimet, bir dönüm noktasý olmasýný diliyor, Kandilimiz mübarek olsun diyorum. Cenab-ý Allah yar ve yardýmcýmýz olsun inþallah."