Bahçeli'den teröristbaþý Öcalan çaðrýsý: Gelsin TBMM'de terörün tamamen bittiðini haykýrsýn
ABONE OL

MHP Genel Baþkaný Devlet Bahçeli, partisini grup toplantýsýnda yeni çözüm süreci tartýþmalarýna iliþkin önemli mesajlar verdi. MHP Lideri Bahçeli, teröristbaþý Abdullah Öcalan'ýn hakkýnda da dikkat çeken açýklamalarda bulundu. Bahçeli, "Teröristbaþý gelsin TBMM'de terörün tamamen bittiðini haykýrsýn" dedi.

"TERÖRÝST BAÞI TERÖRÜN BÝTTÝÐÝNÝ HAYKIRSIN"

Teröristbaþý Abdullah Öcalan'ýn Türkiye'ye getirildiði sýrada söylediði sözleri hatýrlatan MHP Lideri Bahçeli, "Türkiye'ye getirilirken he türlü hizmete hazýrým diyen terörist baþý buyursun terörün bittiðini ilan etsin. Bu çaðrýmý anlamayanlar, saptýrmaya çalýþanlar çoktur. Terörist elebaþý çýkýp tek taraflý silah býraktýðýný ilan etmeli. Terörist baþýnýn tecridi kaldýrýlýrsa gelsin TBMM'de DEM Parti Grup Toplantýsý'nda konuþsun. Terörün tamamen bittiðini ve örgütün laðvedildiðini haykýrsýn. Bu dirayet ve kararlýlýðý gösterirse, "Umut Hakký"nýn kullanýmýyla ilgili yasal düzenlemenin yapýlmasý ve bundan yararlanmasýnýn önü de ardýna kadar açýlsýn. Ne Kandil, ne de Edirne; adres Ýmralý'dan DEM'e uzansýn, bu aðýr ve tarihi terör sorunu ülke gündeminden tamamen çýkarýlsýn. Her adýmý atmaya kararlý, inançlýyýz. Yeni yüzyýl yeni hayat temelinde bagajlarý boþaltalým ve milli hedefleri birlikte yakalayalým." dedi.

"Elimizi taþýn altýna koymaya hazýrýz" diyen Bahçeli "Eðer terörsüz bir siyaset, ülke, gelecek hususunda herkes ittifak halindeyse elimizi taþýn altýna koymaya, gövdemizi koymaya varýz ve buradayýz. Kürt kardeþlerim gelin bir ve beraber olalým, bozgunculuk yapanlarý tarihin çöplüðüne gönderelim. Biz hep birlikte Türk milletiyiz. CHP Genel Baþkaný istediði kadar saða sola gitsin, bastýðý zemin kýrýk olduðundan yanlýþa düþmesi kaçýnýlmazdýr." ifadelerini kullandý.

UMUT HAKKI NEDÝR?

Umut hakký, aðýrlaþtýrýlmýþ müebbet hapis cezasýna çarptýrýlan bir mahkumun belirli bir süre sonra cezasýnýn yeniden gözden geçirilmesini ve rehabilitasyon sürecine tabi tutulma þansýný içerir.

Umut hakký, ceza hukukunda, hapis cezasýna mahkûm edilen bireylerin belirli süreler boyunca gösterdikleri iyi hal ve davranýþlarý göz önünde bulundurularak, kanunla belirlenmiþ þartlar dahilinde koþullu salýverilme olasýlýklarýnýn deðerlendirilmesini kapsar. Umut hakký, her mahkûm için geçerli deðildir. Bu hak, özellikle belirli koþullarý saðlayan mahkûmlar için geçerlidir.

MHP Lideri Bahçeli: FETÖ elebaþýnýn Türkiye'de gömüleceði bir toprak yok

MHP Lideri Bahçeli: DEM'e uzattýðým el, 'Gelin Türkiye partisi olun' teklifidir

24 TV ekranlarýnda çarpýcý deðerlendirme: Sýnýrlarýmýzýn çok yakýnýnda yangýn var