Bakan Bayraktar: Kahramanmaraþ'ýn çok ciddi bir potansiyeli var
ABONE OL

Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Kahramanmaraþ'a gelen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakaný Alparslan Bayraktar, ilk olarak Vali Mükerrem Ünlüer'i ziyaret etti. Valilik Þeref Defteri'ni imzalayan Bayraktar, daha sonra Ünlüer'den þehirde yürütülen çalýþmalar hakkýnda bilgi aldý. AK Parti Kahramanmaraþ milletvekillerinin de eþlik ettiði Bakan Bayraktar daha sonra Kahramanmaraþ Büyükþehir Belediyesi'ne geçerek Baþkan Fýrat Görgel'i ziyaret etti. Ziyarette Görgel, belediye olarak yapýlan ve planlanan çalýþmalar hakkýnda Bakan Bayraktar'a sunum yaptý. Bayraktar, belediyeden ayrýldýktan sonra AK Parti Ýl Baþkanlýðý'na geçti. Burada açýklamalarda bulunan Bayraktar, Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan'ýn deprem bölgelerine büyük önem verdiðini ve her Kabine Toplantýsý'nýn bu konunun gündeme geldiðini söyledi.

'YERÝNDE MÜÞAHEDE ETMEK ÝÇÝN BUGÜN BURADAYIZ'

Deprem bölgelerinin tekrar ayaða kaldýrýlmasý ve þehirlerdeki ticari ve sosyal hayatýn tekrar normale dönmesi noktasýnda büyük bir çaba sarf edildiðini kaydeden Bayraktar, "Dolayýsýyla bu anlamda bizim burada bulunmamýz, burada daha yoðunluklu çalýþmalarýn içerisinde olmamýz da önem arz ediyor. Bu nedenle buradayýz. Þehrin sorunlarýyla ilgili özellikle bizim alanýmýzda enerji ve tabii kaynaklar alanýndaki beklentiler, elektrik altyapýsý, doðal gaz altyapýsý, elektrik üretimi, bu alanlardaki konularda neler yapabilirizi hem il baþkanýmýzla, valimizle, milletvekillerimizle zaten Ankara'da çok yoðun ve çok organize bir þekilde görüþüyoruz. Yerinde müþahede etmek için bugün buradayýz. Hakikaten Kahramanmaraþ, Türkiye'nin enerji üretim üssü. Çünkü burada yaklaþýk 5 bin megavatlýk kurulu tesislerimiz var. Bunlarýn bir kýsmý lisanslý ama bir kýsmý iþte sanayicilerimizin kendi tüketimleri için kurduðu 600'ün üzerinde tesis var. Maraþ'ýn çok ciddi bir potansiyeli var. Hem hidrolik kaynaklar anlamýnda hem kömür anlamýnda tabii ki ciddi bir elektrik üretimini kömürden saðlýyoruz. Dolayýsýyla bütün bunlarý düþündüðümüz zaman Türkiye'nin enerjisine enerji katan bir þehir burasý. Ayný zamanda büyük bir istihdamý, üretimi, ihracat kabiliyeti olan ama inþallah bu özelliklerini dönüþtürerek daha güçlü hale getirebilecek, daha farklý kabiliyetleri de mutlaka kazanabilecek bir þehir. Böyle bir potansiyeli var" dedi.

'ÞEHRÝN MESELELERÝNÝ BÝLÝYORUZ'

Depremden birkaç gün sonra bir yabancý Dýþiþleri Bakaný ile Kahramanmaraþ'a geldiðini ve o günden bugüne þehirde çok ciddi bir ilerleme gördüðünü ifade eden Bayraktar, "Biz de burada biraz önce ifade ettiðim gibi þehrimizin sorunlarýnda bizim alanýmýza düþen veya bizim katký yapabileceðimiz alanlarda neler yapabilirizi uzun uzun konuþtuk, istiþare ettik. Buralarda yapacaðýmýz katkýlarý vermeye devam edeceðiz. Þehrin meselelerini biliyoruz. Þehir adeta yeniden yapýlýyor. Dolayýsýyla altyapýnýn, özellikle bizim alanýmýzdaki elektrik altyapýsýnýn, doðal gaz altyapýsýnýn da bu vesileyle yenilenmesi, yeniden bir tasarýmla ortaya çýkmasý önem arz ediyor. Bütün bunlarý da inþallah önümüzdeki süreçte sizler de yakinen hissedeceksiniz. Belki þehrin içerisinden geçen o yüksek gerilim hatlarýnýn deplase olduðuna þahit olacaksýnýz. Ýnþallah hep birlikte, el birliðiyle Maraþ'ýn bu büyük potansiyeliyle bu zorluklarýn üstesinden geleceðine inanýyorum" diye konuþtu.

  • enerji üssü
  • kararlý tesisler
  • sanayici potansiyeli