Bakan Bolat: Bugün bambaþka bir Türkiye var
ABONE OL

Bolat, Konya'nýn Ereðli ilçesinde düzenlenen Tarihi Kent Meydaný Cephe Ýyileþtirme ve Millet Bahçesi Açýlýþ Töreni'nde, memleketinde hemþehrileriyle bir araya geldiði için mutlu olduðunu ifade etti.

31 Mart'ta çok önemli bir seçimin yapýlacaðýný belirten Bolat, "Bazýlarý bu seçimlerde, 'Bir ders verelim. Ýþte þöyle yapalým, istediðim olmadý.' gibi düþüncelerle bakabiliyor. Ama asil milletimiz, 21 yýldýr dünya lideri olan deðerli Cumhurbaþkaný'mýz Sayýn Recep Tayyip Erdoðan'a ve arkadaþlarýna destek verdi. Cumhurbaþkaný'mýz ve arkadaþlarý da elhamdülillah sizleri mahcup etmedi. Zaten çalýþmasaydýlar, hizmet etmeseydiler ilk seçimde gönderilirdi. AK Parti'den önceki dönemlere bakýn. Hükümetler 5-6 aylýk, bir yýlý dolduran çok azdý." diye konuþtu.

- "Bugün bambaþka bir Türkiye var"

Bolat, milletin, çalýþana, güven verene, halka hizmet edene, ülkeyi kalkýndýrana, geliþtirene ve güçlendirene destek olduðunu vurgulayarak, "Milletimiz 17 seçim de olsa destek oluyor. Ýnþallah 18'inci seçimde de destek olacaklar. Buna yürekten inanýyoruz. 21 yýlda Türkiye ekonomisi 5 katýna çýkarýldý. 230 milyar dolarlýk milli gelir, 1 trilyon 119 milyar dolara çýkarýldý. Bunun etkilerini hayatýmýzda görüyoruz. 20 yýl önceki hayatýmýzý, yaþam standartlarýmýzý, hayat kalitemizi ve refah seviyemizi bir düþünelim. Bugün bambaþka bir Türkiye var." dedi.

- "Ýhracat yapmak için 200 ülkeden sorumluyuz"

Birleþik Krallýk'ta yerleþik Türk iþ insanlarý ve sivil toplum kuruluþlarýnýn temsilcileriyle bir araya geldiðini söyleyen Bolat, þöyle devam etti:

"Dün gece Ýngiltere'de, önceki gün de Almanya'daydým. Resmi ve iþ dünyasýyla temaslarýmýz vardý. Gayretimiz Türkiye'mize daha fazla ihracat yaptýrmak. Niye? Çünkü ihracat yapmak için üretim lazým. Üretim için yatýrým, iþ ve istihdam lazým. Onun için ne kadar çok ihracatýmýzý artýrýrsak diye uðraþýyoruz. Ýhracat yapmak için 200 ülkeden sorumluyuz ama memleketimizi asla ihmal etmiyoruz. 81 vilayet bizim için kutsaldýr. Hepsine hizmet etmek bizim sevdamýzdýr. Ereðli'de de Konya'da da çok güzel geliþmeler oldu. Ereðli'yi çocukluk, gençlik yýllarýnda gelip gittiðim zaman hatýrlarým. Bugün bambaþka bir Ereðli var. Daha þehre varmadan sanayiler, yatýrýmlar, yenilenen evler, deðiþtirilen araçlar, belediyecilik hizmetleri, yollar, parklar ve iþte millet bahçesi. Ereðli'de 200 bin metrekarelik millet bahçesi. Hayýrlý uðurlu olsun. Orada yürüyüþ yapacaksýnýz."

- "Ýstikrarý kaybetmememiz gerekiyor"

Hükümetin esnafa 20 yýlda çok önemli finansman desteði saðladýðýný belirten Bolat, þunlarý kaydetti:

"Her zaman için esnafýn yanýnda yer aldýk. Basit usule tabi vergi mükellefi olan 850 bin esnaf, rahatlasýnlar diye vergi mükellefi olmaktan çýkarýldý. Zaman zaman sicil affý yapýldý. POS makinelerinin komisyon oranlarýný, kamu bankalarýna bundan bir ay önce düþürttük. Yüzde 40'tan fazla düþürdüler. Daha nice güzel hizmetler gelecek. AK Parti'den önce doðru dürüst bir sosyal destek var mýydý? Engelliler, onlara bakanlar, yaþlýlar, 65 yaþ üstü ve çocuðu askere giden, çocuðu eðitim yardýmý isteyen, fakirlik durumu olursa doðal gaz desteði alan ve birçok kalemde, tam yarým trilyon, 500 milyar bu yýlki bütçeden halkýmýza destek veriliyor. Bu hizmetlerin devam etmesi için merkezde de yerelde de güçlü olmamýz gerekiyor. Ýstikrarý kaybetmememiz gerekiyor."

Bolat, konuþmasýnýn ardýndan beraberindekilerle açýlýþý yaptý.

Bakan Bolat, Halkapýnar ilçesinde de esnaf ziyaretinde bulundu, vatandaþlarla sohbet etti.

  • Ticaret Bakaný Ömer Bolat
  • Bakan Bolat
  • konya