Bakan Ersoy: Milletimizin bu asil tavrý güçlenerek varlýðýný sürdürmeye devam edecek
ABONE OL

Bakan Ersoy, "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" dolayýsýyla yayýmladýðý mesajýnda, baðýmsýzlýðý karakteri haline getirmiþ olan Türk milletinin en önemli özelliklerinden birisinin, vatanýna ve özgürlüðüne olan baðlýlýðý olduðunu belirtti.

Tarihinden ve kültüründen ilham alan milletin tüm fertlerinin bu ruha sahip olmakla, en zor zamanlarda dahi ülkesine olan baðlýlýðýný göstermekten hiçbir zaman çekinmediðini vurgulayan Ersoy, 15 Temmuz 2016'da FETÖ'nün, milletin bu ruhunu yok etmek için gerçekleþtirdiði hain saldýrý karþýsýnda, milletin bir kez daha bu duruþunu gösterdiðini ifade etti.

Bakan Ersoy, mesajýnda þunlarý kaydetti:

"15 Temmuz gecesi ülkemize diz çöktürmek isteyen uluslararasý emperyalist güçlere karþý milli iradeye sahip çýkan milletimizin bu asil tavrý, tarihin her döneminde güçlenerek varlýðýný sürdürmeye devam edecektir. Dört bir cephede büyük mücadelelerle kurulan Cumhuriyetimizi, Türkiye Yüzyýlýnda daha da güçlendirmek adýna tüm benliðimizle çalýþmalarýmýzý sürdüreceðiz. Demokrasimize, milletimize ve þehitlerimize karþý sorumluluðumuz çerçevesinde 15 Temmuz'u unutmayacak ve unutturmayacaðýz. Bu vesileyle 15 Temmuz þehitlerimizi rahmetle ve saygýyla anarken, yakýnlarýna baþsaðlýðý diliyor, gazilerimize saðlýklý bir ömür temenni ediyorum."

  • Kültür ve Turizm Bakaný Mehmet Nuri Ersoy
  • Bakan Ersoy
  • 15 temmuz