Bakan Fidan, Pakistanlý mevkidaþý Zardari ile görüþtü
ABONE OL

Dýþiþleri Bakaný Hakan Fidan, Pakistan Dýþiþleri Bakaný Bilaval Butto Zerdari ile telefonda Karadeniz Tahýl Giriþimi ile Kur'an-ý Kerim'e yönelik artan saldýrýlara karþý Ýslam Ýþbirliði Teþkilatýnýn (ÝÝT) harekete geçirilmesini görüþtü.

Dýþiþleri Bakanlýðýndan yapýlan bilgilendirmeye göre Fidan, Pakistanlý mevkidaþý Zerdari ile telefon görüþmesi gerçekleþtirdi.

Görüþmede, Karadeniz Tahýl Giriþimi ile son dönemde Kur'an-ý Kerim'e yönelik gerçekleþtirilen saldýrýlara karþý ÝÝT'nin harekete geçirilmesi ve alýnacak ortak tedbirler ele alýndý.

Pakistan Dýþiþleri Bakaný Zerdari de Twitter hesabýndan görüþmeye iliþkin yaptýðý paylaþýmda, Bakan Fidan ile Karadeniz bölgesindeki son geliþmeleri görüþtüklerini belirterek, "Türkiye'nin 2022'de Karadeniz Tahýl Koridoru Anlaþmasý'nýn imzalanmasýndaki rolünü takdir ettim ve Pakistan'ýn, anlaþmanýn yenilenmesi için devam eden uluslararasý çabalara tam desteðini ilettim." ifadelerini kullandý.

Dýþiþleri Bakaný Hakan Fidan, 20 Temmuz'da da Irak'ýn Stockholm Büyükelçiliði önünde Kur'an-ý Kerim'i hedef alan saldýrýlara iliþkin Irak, Suudi Arabistan, Mýsýrlý mevkidaþlarý ve Libya Ulusal Birlik Hükümeti Baþbakaný Abdulhamid Dibeybe ile telefonda ayrý ayrý görüþmüþtü.

Rusya'nýn Ukrayna'ya yönelik saldýrýsýnýn küresel gýda fiyatlarý üzerindeki etkisini azaltmak için Birleþmiþ Milletler, Rusya, Türkiye ve Ukrayna, 22 Temmuz 2022'de Ýstanbul'da düzenlenen törenle Karadeniz Tahýl Koridoru Anlaþmasý'ný imzalamýþtý.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, 17 Temmuz'da Karadeniz Tahýl Koridoru Anlaþmasý'na iliþkin yaptýðý açýklamada, "Tahýl Koridoru Anlaþmasý fiilen son buldu, durduruldu. Rusya, ilgili þartlar uygulanýr uygulanmaz derhal tahýl anlaþmasýna geri dönecek. Anlaþmanýn Rusya ile ilgili kýsmý yerine getirilmedi." ifadelerini kullanmýþtý.

  • Dýþiþleri Bakaný Hakan Fidan
  • Pakistan Dýþiþleri Bakaný Bilawal Bhutto Zardari
  • telefon görüþmesi