Bakan Güler Eskiþehir'de konuþtu: Hava Kuvvetlerimiz ülkemizin iftihar kaynaðý olmaktadýr
ABONE OL

Milli Savunma Bakaný Yaþar Güler ve Azerbaycan Savunma Bakaný Orgeneral Zakir Hasanov, Eskiþehir'deki 1'inci Ana Jet Üs Komutanlýðýnda düzenlenen 2023-2024 Uçuþ Eðitim Yýlý açýlýþ törenine katýldý. Törende Genelkurmay Baþkaný Orgeneral Metin Gürak, Kara Kuvvetleri Komutaný Orgeneral Selçuk Bayraktaroðlu ve Hava Kuvvetleri Komutaný Orgeneral Ziya Cemal Kadýoðlu ile Eskiþehir Valisi Hüseyin Aksoy da yer aldý. Törende her yýl olduðu gibi dualar okundu. Milli Savunma Bakaný Güler, pist baþýndan telsizle ilk uçuþun emrini vererek yeni uçuþ eðitim yýlýný baþlattý.

"AÐUSTOS AYI PARLAK BÝR TARÝHÝ GEÇMÝÞE SAHÝP ASÝL MÝLLETÝMÝZÝN ZAFERLER AYIDIR"

Bakan Güler, törende yaptýðý konuþmada pilotlara yeni rütbelerinde ve görevlerinde baþarýlar dileyerek, þunlarý kaydetti:

"Unutmayýnýz ki yeni rütbeler ve yeni görevlerle birlikte sorumluluklarýnýz da artmaktadýr. Sizlerin becerisi ve donanýmý, Türk Silahlý Kuvvetlerinin etkin ve güçlü konumunu daha da ileri seviyelere taþýyacaktýr. Bu anlayýþla sizlerin nerede olursanýz olun görevlerinizi en iyi þekilde yapacaðýnýza ve sizden sonra gelecek olanlara da bayraðý gururla teslim edeceðinize yürekten inanýyorum. Malumunuz aðustos ayý parlak bir tarihi geçmiþe sahip asil milletimizin zaferler ayýdýr. Malazgirt'ten Otlukbeli'ne, Mercidabýk'tan Mohaç'a nice þanlý zaferler hep bu ayda kazanýlmýþtýr. Tarihimizin dönüm noktalarýndan birini oluþturan bu zaferlerden biri de kahraman ordumuzun 26 Aðustos 1922 sabahý baþlattýðý Büyük Taarruz Harekatý'nda elde ettiði büyük baþarýdýr. Büyük Taarruz Harekatý çerçevesinde güzel Eskiþehir'imiz de 2 Eylül 1922 tarihinde düþman iþgalinden kurtarýlmýþtýr. Bu vesileyle vatanýmýzý iþgal giriþiminde bulunanlara karþý tüm yokluklara raðmen kazandýðýmýz Büyük Zaferimizin 101'inci yýl dönümünü ve Eskiþehir'imizin kurtuluþ gününü kutluyorum. Bizlere bu zaferi armaðan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaþlarýný, aziz þehitlerimizi, kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyorum."

"DOST VE MÜTTEFÝK ÜLKELERÝN DE PÝLOTLARINI YETÝÞTÝREBÝLEN SAYILI ÜLKE HAVA KUVVETLERÝNDEN BÝRÝ KONUMUNDADIR"

Bakan Güler, küresel ve bölgesel belirsizliklerin yaþandýðý, risk ve tehditlerin arttýðý kritik bir süreçten geçildiðini ifade ederek, "Bu hassas dönemde görev ve sorumluluklarý artan Türk Silahlý Kuvvetlerimiz de ülkemizin hak ve menfaatlerini korumak için azim ve kararlýlýkla görevlerini yerine getirmektedir. Bu çerçevede kahraman ordumuz yurt içinde ve sýnýr ötesinde icra edilen operasyonlar ile terörle mücadelede büyük baþarýlar elde etmekte, hudutlarýmýzýn emniyetini en yoðun ve etkili tedbirlerle saðlamakta, mavi ve gök vatanýmýzda hak ve menfaatlerimizin korunmasýna yönelik faaliyetlerini de baþarýyla sürdürmektedir. Ayný þekilde baþta Kýbrýs olmak üzere Azerbaycan'da, Libya'da, Kosova'da, Bosna Hersek'te, Katar'da, Somali'de ve daha birçok coðrafyada kardeþ, dost ve müttefik ülkelerin haklý davalarýna destek vermektedir. Türk Silahlý Kuvvetlerinin en etkin ve yoðun faaliyetlerini icra ettiði bu dönemde gökyüzündeki gücümüz olan Hava Kuvvetlerimiz de ayný etkinlik ve yoðunlukta faaliyetlerini sürdürmektedir. Gururla ifade etmeliyim ki Hava Kuvvetlerimiz, köklü tarihi, yetenekli personeli, üstün teknolojisi, elde ettiði büyük baþarýlarýyla ülkemizin iftihar kaynaðý olmaktadýr. Bugün dünyada kendi pilotlarýný, hatta dost ve müttefik ülkelerin de pilotlarýný yetiþtirebilen sayýlý ülke hava kuvvetlerinden biri konumundadýr" ifadelerini kullandý.

"BÝR YILDA YAPILAN SORTÝ SAYISINA 2 AY ÝÇÝNDE ULAÞARAK SAHÝP OLDUÐU ÝMKAN VE KABÝLÝYETLERÝ EN AÇIK ÞEKÝLDE GÖSTERMÝÞTÝR"

Türk Hava Kuvvetlerinin son yýllarda yerli ve milli silah ve mühimmatlarla gücüne güç kattýðýný belirten Bakan Güler, "15 Temmuz sonrasý oluþan personel açýðýna raðmen kahramanca fedakarca görev yapmýþ, yurt içi ve sýnýr ötesinde icra edilen terörle mücadele harekâtlarýndaki etkinliði, katkýsý ve baþarýsýyla gurur kaynaðýmýz olmuþtur. Mavi ve gök vatanýmýzdaki hak ve menfaatlerimizin korunmasýndan uluslararasý barýþý destekleme görevlerine ve tatbikatlara kadar tüm görevlerini baþarýyla icra ederek seçkin ve saygýn konumunu bir kez daha ortaya koymuþtur. Ayrýca ülkemizi yasa boðan 6 Þubat tarihli depremlerin ilk anýndan itibaren Hava Kuvvetlerimiz kurduðu hava köprüsü ile yaralarýn sarýlmasý ve hayatýn normale dönmesi için üstün gayret göstermiþ, en ücra köylere kadar vatandaþlarýmýza yardýmlarý ulaþtýrmýþtýr. Hava Kuvvetlerimiz bu süreçte bir yýlda yapýlan sorti sayýsýna 2 ay içinde ulaþarak sahip olduðu imkan ve kabiliyetleri en açýk þekilde göstermiþtir" dedi.

  • milli savunma bakaný
  • mavi bereli pilotlar
  • 2023-2024 eðitim yýlý
  • Yaþar Güler