Bakan Güler: Kahraman ordumuzun þanlý üniformasýný hiçbir hainin taþýmasýna asla müsaade etmeyeceðiz
ABONE OL

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe giriþiminin 8'inci yýl dönümü vesilesiyle Milli Savunma Bakanlýðý Atatürk Kültür Sitesinde "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Töreni" düzenlendi.

Törene, Genelkurmay Baþkaný Orgeneral Metin Gürak, kuvvet komutanlarý, Milli Savunma Bakan Yardýmcýlarý, Genelkurmay Ýkinci Baþkaný ile þehit ve gazi yakýnlarý katýldý.

Milli Savunma Bakaný Yaþar Güler de törene video mesaj gönderdi.

Saygý duruþunda bulunulmasý ve Ýstiklal Marþý'nýn okunmasýyla baþlayan programda, Armoni Mýzýkasý ve Mehteran Birlik komutanlýklarýnca anma konseri verildi.

Konserin ardýndan, Milli Savunma Bakaný Yaþar Güler'in video mesajý yayýmlandý.

Güler, mesajýnda 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nü kutlayarak, bu vesileyle 15 Temmuz gecesi darbecilere direnirken þehit olanlarý rahmetle yad etti, gazi olanlara ise saygý ve þükranlarýný sundu.

15 Temmuz'u hatýrlamanýn, geçmiþten ibret almak için son derece önemli ve gerekli olduðunu vurgulayan Bakan Güler, milli iradeye karþý bir grup alçaðýn ihanetiyle meydana gelen bu kalleþ teþebbüsün, milletin engin feraseti ve vatanýna, devletine baðlý þerefli Türk askerinin korku nedir bilmeyen duruþuyla bir destana dönüþtüðünü söyledi.

Darbe gecesi Türk milletinin, Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan'ýn çaðrýsý üzerine her yaþtan insanýyla bu alçaklara karþý durduðunu, devletinin bekasýna ve kendi geleceðine sahip çýktýðýný belirten Güler, "Ordu-millet dayanýþmasýnýn en güzide örneðinin sergilendiði bu kararlý ve dik duruþ sayesinde hain FETÖ'cülerin 40 yýlý aþkýn süredir planladýðý sinsi kalkýþma çok kýsa bir sürede bastýrýlmýþ, milletimizin baðýmsýzlýk ve özgürlüðüne verdiði önem, bir kez daha tüm dünyaya ilan edilmiþtir." diye konuþtu.

- "TÜRK SÝLAHLI KUVVETLERÝMÝZ EZBER BOZUCU BÝR BAÞARIYA ÝMZA ATMIÞTIR"

Bu milli ve güçlü duruþun, milletin caný pahasýna ortaya koyduðu cesaretin ve Türk ordusunun yüksek karakterinin en açýk göstergesi olduðuna dikkati çeken Güler, þöyle devam etti:

"Nitekim Türk Silahlý Kuvvetlerimiz, dün Çanakkale'de, Ýstiklal Harbi'nde, Kore'de ve Kýbrýs'ta, bugün de yurt içi ve sýnýr ötesinde terörle mücadelede gözünü kýrpmadan nasýl þehadete koþtuysa, 15 Temmuz'da da vatandaþlarýmýzla omuz omuza, içine sýzan hainlere diz çöktürmüþ, demokrasiye olan inancýný bir kez daha gözler önüne sererek ezber bozucu bir baþarýya imza atmýþtýr."

Hainlerden temizlenen Türk Silahlý Kuvvetlerinin eskisinden daha etkin, caydýrýcý ve saygýn bir þekilde görevlerini sürdürmekte olduðunu belirten Güler, bu kapsamda son bir asrýn en yoðun faaliyetlerinin büyük bir baþarýyla icra edildiðini ifade etti.

- "BAKANLIÐIMIZIN HAÝN FETÖ'YLE MÜCADELESÝ AZÝM VE KARARLILIKLA SÜRDÜRÜLECEKTÝR"

Güler, bu büyük baþarýdaki en büyük payýn vatanýný korumak için sarsýlmaz bir iradeyle hainlerin karþýsýnda duran Ömer Halisdemir'ler gibi nice þehit ve gazilere ait olduðunu dile getirdi.

Devletin de hukuk kurallarý çerçevesinde, þehit ve gazilerin kanlarýný yerde býrakmadýðýný, sevenlerinin gözyaþlarýnýn hesabýný sorduðunu ve sormaya devam edeceðini bildiren Güler, þunlarý söyledi:

"Bakanlýðýmýzýn hain FETÖ'yle mücadelesi, örgütle iltisaklý tek bir personel kalmayýncaya kadar azim ve kararlýlýkla sürdürülecektir. Kahraman ordumuzun þanlý üniformasýný hiçbir hainin taþýmasýna asla müsaade etmeyeceðiz. Sonuç olarak Cumhuriyetimizin ikinci asrýna baþladýðýmýz bu tarihi ve kutlu dönemde, 'Türkiye Yüzyýlý' hedeflerimiz doðrultusunda Anayasa'ya ve kanunlara baðlý olarak, milli, manevi ve mesleki deðerlerimiz çerçevesinde, Atatürk Ýlke ve Ýnkýlaplarý ile aklýn ve bilimin rehberliðinde, tüm paydaþlarla uyum, koordine ve istiþare içerisinde, bugüne kadar olduðu gibi bundan sonra da daha büyük, daha güçlü bir Türkiye ve Türk Silahlý Kuvvetleri için þevk ve gayretle çalýþmalarýmýza devam edeceðiz."

Güler, bu vesileyle Mete Han'dan Sultan Alparslan'a, Fatih Sultan Mehmet'ten Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e ve bugüne kadarki tüm devlet büyükleri ve komutanlarý saygýyla anarak, "15 Temmuz'da vataný, bayraðý ve ülkesinin geleceði uðruna canlarýný feda eden þehitlerimiz baþta olmak üzere tüm þehitlerimizi ve ebediyete irtihal eden kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle yad ediyor, gazilerimize, þehit ve gazilerimizin kýymetli ailelerine saygý ve þükranlarýmý sunuyorum." diye konuþtu.

Tören sonunda þehit ve gazi yakýnlarýyla toplu fotoðraf çektirildi.