Bakan Iþýkhan: Ýstiþareye önem veriyoruz
ABONE OL

Çalýþma ve Sosyal Güvenlik Bakaný Prof. Dr. Vedat Iþýkhan, Sivas Ticaret ve Sanayi Odasý'nda (STSO) düzenlenen istiþare toplantýsýna katýlarak, üretime ve istihdama katký sunan iþ insanlarýnýn talep ve önerilerini dinledi.

Sivas Ticaret ve Sanayi Odasý, geçtiðimiz günlerde Çalýþma ve Sosyal Güvenlik Bakaný Prof. Dr. Vedat Iþýkhan'ý üyeleri ile buluþturdu. Sivas Ticaret ve Sanayi Odasý çok amaçlý salonda düzenlenen programa; Sivas Valisi Yýlmaz Þimþek, STSO Yönetim Kurulu ve il protokolü katýldý.

"ANADOLU KADINI EKONOMÝNÝN MERKEZÝNDE"

Programýn açýþ konuþmasýný yapan STSO Yönetim Kurulu Baþkaný Zeki Özdemir, "Tarihimize baktýðýmýzda, Anadolu kadýnýnýn sosyal ve ekonomik hayatýn merkezinde olduðunu çok net bir þekilde görüyoruz. Anadolu Kadýnlarý Müdafaa-i Vatan Cemiyetinin Sivas'ta kurulmuþ olmasý da Sivas'ta kadýna verilen deðerin göstergesidir. Günümüzde ise kadýnlarý iþ hayatýnda görmek ve kadýn istihdamýný artýrmak için yaptýðýmýz gayretler bunun bir sonucu olarak ortaya çýkýyor. Milli Müdafaadan Milli Kalkýnmaya Türkiye Yüzyýlý'nýn Kadýnlarý Yüzyýlýn Kadýn Ýstihdamý Ýþ-Pozitif Tanýtým Programýnýn bir parçasýný burada açýklamýþ olmanýz bizleri memnun etti. Kadýnlarýmýzýn sadece tarlada, evde veya kadýnlara ön görülen iþlerde çalýþmalarýný kabul etmiyoruz. Bu amaçla 2014 yýlýnda Odamýz adýna tescillini aldýðýmýz, "Ticarette ve Sanayide Kadýn Eli Kalkýnmanýn Temeli" markamýz ile o günden bugüne kadýnlarýmýzýn iþ hayatýnýn içerisinde olmalarý için elimizden gelen tüm gayreti sarf ediyoruz. Sanayici üyelerimizle protokoller imzalanarak; savunma sanayi, elektronik teknolojisi ve otomotiv gibi yeni teknolojilere uygun ihtiyaç duyulan her alanda kadýnlara eðitimler verilerek bu alanlarda istihdam edilmeleri saðlanacaktýr" dedi.

"ÝSTÝÞAREYE ÖNEM VERÝYORUZ"

Çalýþma ve Sosyal Güvenlik Bakaný Vedat Iþýkhan ise, "Bu güzel atmosferi saðlayan Ticaret ve Sanayi Odamýza teþekkürlerimizi sunuyorum. Sivas'ýmýzýn ve ülkemizin kalkýnmasýna katkýda bulunan siz deðerli iþ insanlarýna ve sektör temsilcilerine de ayrýca þükranlarýmý sunuyorum. Çalýþma ve Sosyal Güvenlik Bakanlýðý olarak istihdamý geliþtirmek, çalýþma iþleyiþini düzenlemek ve sosyal güvenlik sistemimizi daha güçlü hale getirmek için çok önemli rol ve sorumluluklarýmýz var. Bu kapsamda çalýþma hayatý buluþmalarý sürecinde de illerimizi ziyaret ediyor siz kýymetli iþ insanlarýmýzla bir araya gelip yaþadýklarý sorunlarýn neler olduðu belirlenmesi konusunda da bu tür istiþarelere ve buluþmalara oldukça önem verdiðimizi de ifade etmek istiyorum. Sivas tarihi ve diðer özellikleriyle önemli bir þehrimiz ama ayný zamanda ticaret ve sanayide ülkemizin lokomotif þehirlerinden bir tanesi. Bu yüzden Ankara'dan gelirken Sosyal Güvenlik Baþkan Vekilimiz ile gelip, geleceðe yönelik hem durum tespiti yapmak hem de karþýlaþtýðýnýz sorunlarý dinlemek ve bu sorunlara burada cevap verebilirsek vermek olmadýðý takdirde yazýlý olarak bize iletmeniz halinde sorularýnýza cevap vermeyi arzu ediyorum" dedi.

Çalýþma ve Sosyal Güvenlik Bakaný Prof. Dr. Vedat Iþýkhan oda üyelerinden gelen sorularý cevapladý.

  • Sivas Ticaret
  • Sanayi Odasý
  • Çalýþma Bakaný