Bakan Iþýkhan'dan Özgür Özel'e tepki: Yaptýðý açýklamanýn sözü de özü de fecaat
ABONE OL

Bakan Iþýkhan, Diyarbakýr'daki temaslarý kapsamýnda merkez Yeniþehir ilçesindeki bir düðün salonunda düzenlenen AK Parti Yeniþehir 6. Olaðan Kongresi'ne katýldý.

Iþýkhan, burada yaptýðý konuþmada, kongrenin tüm il ve ilçe teþkilatý için hayýrlý olmasýný diledi.

Diyarbakýr'ýn medeniyetin, kardeþliðin ve birliðin en önemli sembollerinden biri olduðunu belirten Iþýkhan, kentin tarih boyunca medeniyetlerin beþiði olduðunu, Ýslam'ýn bayraktarlýðýný yaptýðýný, direniþ ve kardeþliðiyle destan yazdýðýný ifade etti.

Terör nedeniyle bu coðrafyanýn yýllarca gerçek potansiyelini ortaya çýkaramadýðýný belirten Iþýkhan, sözlerini þöyle sürdürdü:

"Ülkemizin geleceðine kasteden terörün, þehirlerimize zarar verdiði, þehirlerimizin itibarýný yerle bir ettiði o karanlýk günler artýk geride kaldý. Hamdolsun, Diyarbakýr'ýn Sur ve Yeniþehir gibi en güzel ilçeleri artýk turizmle, festivallerle, kültürel etkinliklerle ve üretimle anýlýyor. Diyarbakýr'a kazandýrdýðýmýz ve kazandýracaðýmýz her bir eser, milletimize karþý hissettiðimiz sorumluluk duygusunun, vefanýn bir sonucudur."

- "DÝYARBAKIR'IN DÖNÜÞÜMÜNÜ ANLAMAK ÝÇÝN ÖNCESÝNÝ DE BÝLMEK LAZIM"

Iþýkhan, CHP Genel Baþkaný Özgür Özel'in Doðu ve Güneydoðu'da bazý illere gerçekleþtireceði ziyaretlere de deðinerek, þunlarý söyledi:

"Geçtiðimiz gün bir Genel Baþkan 'Diyarbakýr'a, Batman'a, Mardin'e gideceðiz' diye Meclis'ten bir çýkýþ yaptý. Yaptýðý açýklamanýn sözü de özü de fecaat. Biz AK Parti olarak kurulduðumuz günden beri buradayýz, bu topraklardayýz. Oysa CHP yýllarca bu bölgeyi adeta yok saydý, görmezden geldi. Cumhuriyeti kurduðunu iddia eden bu partinin, Cumhuriyetin ikinci yüzyýlýnda bu topraklarý ziyaret etmek aklýna gelmiþ. Siyasi propaganda yapmak için gelecekler, sonra da gidecekler. Anlayacaðýnýz turistik bir seyahat yapacaklar. Diyarbakýr'ýn herhangi bir derdine derman olacaklar mý? Hayýr. Belediyelerde iþten atýlan, ekmeðinden edilen iþçileri mi konuþacaklar? Hayýr. Dün bu topraklarýn adýný bile anmayanlarýn, bugün buraya gelmeleri sadece bir siyasi manevra olmaktan öteye gitmez, gidemez. CHP'nin geçmiþinde ve siyaset anlayýþýnda Güneydoðu Anadolu'nun, Diyarbakýr'ýn, bu topraklarýn ne zaman bir öncelik taþýdýðý görülmüþtür? Hiçbir zaman. Yarýn buraya geldiklerinde Diyarbakýr'ýn yaþadýðý deðiþimi ve dönüþümü anlayabilecekler mi? Elbette hayýr. Diyarbakýr'ýn dönüþümünü anlamak için öncesini de bilmek lazým. Gelecekler, bilmeden, anlamadan, görmeden konuþup gidecekler."

Diyarbakýr'ý ve bölgeyi anlamanýn, buradaki sorunlarý çözmenin kolay olmadýðýný dile getiren Iþýkhan, bunu AK Parti'nin baþardýðýný belirtti.

Iþýkhan, "Terörle mücadelede attýðýmýz kararlý adýmlar, bölgeye getirdiðimiz yatýrýmlar ve istihdam projeleri, sadece Diyarbakýr'ýn deðil, tüm Güneydoðu Anadolu'nun geleceðini güvence altýna aldý. Cumhurbaþkanýmýz Sayýn Recep Tayyip Erdoðan liderliðinde yürütülen bu büyük mücadelede Diyarbakýr ile el ele, omuz omuza yürüdük." dedi.

Davalarýnýn memleket, birlik ve beraberlik davasý olduðunu belirten Iþýkhan, tüm teþkilat mensuplarý, vatandaþlar ve devlet kurumlarýyla Diyarbakýr'ýn gelecek güzel günleri için çalýþmaya ve çabalamaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.

AK Parti Diyarbakýr Milletvekili Mehmet Galip Ensarioðlu da Türkiye'nin son 22 yýlda büyük zorluklarýn üstesinden geldiðini belirtti.

AK Parti'nin halkýn partisi olduðunu, sadece seçimden seçime sahada olan bir parti olmadýklarýný kaydeden Ensarioðlu, "Hedefimiz sadece bugünü deðil, yarýný da inþa etmektir." ifadesini kullandý.

AK Parti MKYK Üyesi Ali Karakaþ da kongrenin hayýrlý olmasýný diledi.

AK Parti Diyarbakýr Ýl Baþkaný Mehmet Raþit Ocak ise yeni ilçe yönetimine baþarýlar dileyerek, hayýrlý iþler yapmalarýný temenni etti.

Tek adayla gidilen kongrede mevcut baþkan Ender Karahan, yeniden seçildi.

  • Çalýþma ve Sosyal Güvenlik Bakaný Vedat Iþýkhan
  • Bakan Iþýkhan
  • diyarbakýr