Bakan Kacýr: Masumlarýn hýçkýrýklarý üzerine kimse bir medeniyet inþa edemez
ABONE OL

Sanayi ve Teknoloji Bakaný Mehmet Fatih Kacýr, çeþitli ziyaretler için Nevþehir'e geldi. AK Parti Nevþehir Ýl Baþkanlýðý'nda açýklamalarda bulunan Bakan Kacýr, "Son 22 yýlda, üretimle istihdamla Nevþehir'imizi buluþturacak 697 yatýrým için teþvik belgesi düzenledik. 33 milyar liralýk yatýrýmýn, 10 bin 200'den fazla istihdamýn önünü açtýk. KOSGEB destek programlarýmýzla küçük ve orta büyüklükteki iþletmelerimiz için can suyu olduk. 22 yýl öncesine kadar parmakla sayýlacak kadar az sayýda KOBÝ'miz Nevþehir'de KOSGEB desteklerinden yararlanmýþken son 22 yýlda 770 milyon liranýn üzerinde bir destekle, Nevþehir'imizde 8 bin 200 KOBÝ'yi bu desteklerden yararlanma imkanýna eriþtirdik. Nevþehir'imize kazandýrdýðýmýz 2 yeni organize sanayi bölgemizle bir teknoparkýmýzla ve bir Ar- Ge merkezimizle þehrimizin üretim ve teknoloji geliþtirme altyapýsýna adeta sýnýf atlattýk. KOP Bölge Kalkýnma idaremizle 2014'ten bu yana Nevþehir'imizde kamu kurumlarýmýzýn mahalli idarelerimizin, üniversitelerimizin 114 projesine 760 milyon lira destek sunduk. Ahiler Kalkýnma Ajansýmýz eliyle yine kamu kurumlarýmýzýn, mahalli idarelerimizin, özel sektörümüzün, üniversitelerimizin, STK'larýmýzýn 195 projesi için 501 milyon lira destek olduk. Eser ve hizmet siyasetiyle, 81 þehrimizin sahip olduðu potansiyeli kültürel birikimin ve nitelikli insan kaynaðýný harekete geçirmeyi sürdüreceðiz" ifadelerini kullandý.

'MASUMLARIN HIÇKIRIKLARI ÜZERÝNE KÝMSE BÝR MEDENÝYET ÝNÞA EDEMEZ'

Ýsrail'in Filistin'e yönelik saldýrýlarýna deðinen Bakan Kacýr, "Bugün 7 Ekim 2024. Ýsrail'in Gazze'de baþlattýðý mezalimin adeta canlý yayýnda bütün dünyaya izlettiði soykýrýmýn tam 365'inci günündeyiz. 40 binden fazla insan dünyanýn gözleri önünde katledildi. Kadýnlar, çocuklar, yaþlýlar, masumlar dünyanýn gözleri önünde katledildi. Hastaneler, okullar, camiler, kiliseler tonlarca bombayla yerle bir ediliyor. 2 milyondan fazla insan, yerinden yurdundan oluyor. Þimdi görüyoruz ki Ýsrail bu mezalimi coðrafyamýzýn baþka noktalarýna taþýma çabasý içinde. Kendilerine vadedildiðine inandýklarý ve bu sapkýn inanýþla kendilerine ait olmasý gerektiðini söyledikleri topraklarý, sahiplerinin elinden haksýzca almak için ellerindeki tüm teknolojik kuvveti masum insanlarýn üzerinde kullanýyorlar. Masumlarýn hýçkýrýklarý üzerine kimse bir medeniyet inþa edemez. Bu mezalimin hesabý belki yarýna kalýr ama asla yanlarýna kalmaz. Hem soykýrýmcý Ýsrail yönetimi hem bu yönetimi destekleyen tüm unsurlar, vakti saati geldiðinde tarih önünde, insanlýk önünde, adalet önünde muhakkak bu yaptýklarýnýn hesabýný verecekler. Bizler 'Türkiye Yüzyýlý'nýn tam baðýmsýz Türkiye'nin lideri Cumhurbaþkanýmýz Sayýn Recep Tayyip Erdoðan'ýn öncülüðünde insanlýk adýna durmamýz gereken yerde durmaya söylememiz gerekenleri söylemeye, haykýrmamýz gereken hakikati bütün insanlýða duyurmaya devam edeceðiz. Mazlumlarýn yanýnda olduk. Bundan böyle de mazluma el uzatmaya, masumlarýn yanýnda olmaya devam edeceðiz" diye konuþtu.

'BU UYGULAMAYI BUGÜN BAÞLATIYORUZ'

Bugün uygulamaya alýnan çalýþma ile ilgili bilgi veren Bakan Kacýr, "Þehirlerimizin geliþmesi için malumunuz organize sanayi bölgesi (OSB) inþa ediyoruz. Halihazýrda Türkiye'nin dört bir yanýnda OSB'mizin sayýsýný 22 yýl önceki 192 seviyesinden 362 seviyesine çýkardýk. Organize sanayi bölgelerimizdeki aktif üretim gerçekleþtiren tesis sayýsýný bu dönemde 11 binden 58 bine yükselttik. Organize sanayi bölgelerimizde istihdamý 415 binden 2 milyon 650 bine AK Parti iktidarlarý döneminde çýkardýk. Hedefimiz, planlý sanayileþmeyi 81 þehrimizde Türkiye'nin tüm noktalarýnda hýzla devam ettirmek. Bu anlayýþla özellikle organize sanayi bölgelerinin yönetim süreçlerinde daha etkin ve þeffaflýk odaklý mekanizmalarý geliþtirme gayreti içindeyiz. Geçtiðimiz ay organize sanayi bölgelerine iliþkin yönetmeliðimizde çok kapsamlý bir deðiþiklik yapmýþtýk. Bu uygulamalardan biri de her ayýn ilk pazartesi günü Türkiye'nin tüm organize sanayi bölgelerindeki yatýrým yerlerinin sanayicilerimize sunulmak üzere çevrimiçi ortamda tahsise açýlmasý. Bu uygulamayý ekim ayý itibariyle ve bugün baþlatýyoruz" dedi.

'22 MÝLYON METREKARE ARAZÝYÝ ERÝÞÝME AÇTIK'

Sözlerini sürdüren Bakan Kacýr, þöyle konuþtu:

"Bugün 133 organize sanayi bölgemizde 1484 yatýrým yerinin tamamý sanayicilerimiz için tahsise açýlýyor. Ayrýca 6 OSB'de de ön tahsis süreçleri eþ zamanlý olarak çevrim içi ortamda bugün itibarýyla baþlýyor. Böylelikle bugün 22 milyon metrekare araziyi yaklaþýk 1600 fabrikanýn kurulmasý için sanayicilerimizin edinimine, eriþimine açmýþ oluyoruz. Ýnþallah önümüzdeki aylarda bu uygulamayý devam ettirerek bir yandan sanayi bölgelerimizi büyütürken, arzý artýrýrken, bir yandan da sanayicimizin bu sanayi bölgelerinde ihtiyaç duyduklarý arsalara eriþimini kolaylaþtýrmayý sürdüreceðiz. Bu uygulamayla sanayi alanlarý arzýný hýzlandýrmanýn özellikle arz fiyatlarýnda istemediðimiz ölçüde yükseliþleri engelleyici bir sonuç doðurmasýný da bekliyoruz. Ben bu adýmýn da sanayicilerimize, yatýrýmcýlarýmýza, ülkemize hayýrlý uðurlu olmasýný diliyorum."

  • Sanayi ve Teknoloji Bakaný Mehmet Fatih Kacýr
  • Bakan Kacýr
  • israil
  • filistin
  • gazze