Bakan Kacýr: Türkiye'yi kritik platformlarý milli olarak geliþtirebilen bir ülke haline getirdik
ABONE OL

Kacýr, Güney Ege Kalkýnma Ajansý desteðiyle hayata geçirilen Denizli Projeleri'nin Denizli Organize Sanayi Bölgesi'nde düzenlenen açýlýþ törenine katýldý.

Konuþmasýnda Güney Ege Kalkýnma Ajansý desteðiyle kentin nitelikli ve çok yönlü kalkýnmasýný saðlayacak 32 projenin hayata geçirileceðini aktaran Kacýr, projelerin hayýrlý olmasýný temenni etti.

Son 22 yýlda gerçekleþtirdiði kalkýnma hamleleriyle, üretimiyle, istihdamýyla, eser ve hizmetleriyle adeta tarih yazan bir Türkiye olduðunu aktaran Kacýr, milli geliri 238 milyar dolardan 1,1 trilyon dolara, istihdamý 19 milyondan 32 milyona, ihracatý 36 milyar dolardan 255 milyar dolara taþýdýklarýný belirtti.

Bakan Kacýr, þöyle konuþtu:

"Piyade tüfeðini dahi üretemeyen, savunma envanteri neredeyse tümüyle dýþa baðýmlý bir Türkiye'yi askeri insansýz hava aracý üretiminde lider, ihtiyaç duyduðu tüm kritik platformlarý yerli ve milli olarak geliþtirebilen bir ülke haline getirdik. Savunma sanayiinde yüzde 80'leri bulan dýþa baðýmlýlýðýmýzý yüzde 20'lere indirdik. 60 yýl öncesinin Devrim Otomobili hayalini, devrin otomobili TOGG üreterek gerçeðe dönüþtürdük. Siyasetin eksenini emek ve eser üzerinde yeniden kuran bir Türkiye var. Þimdi son 22 yýlda gerçekleþtirdiðimiz kazanýmlarý Türkiye Yüzyýlý ile taçlandýrýyoruz."

Son 22 yýlda Denizli'deki yatýrýmlar için 2 bin 226 yatýrým teþvik belgesi düzenlediklerini, 134,1 milyar lira sabit yatýrýmýn ve 40 bin 600'den fazla nitelikli istihdamýn önünü açtýklarýný söyleyen Kacýr, 594 milyon lira yatýrýmla 2 yeni organize sanayi bölgesi kurduklarýný hatýrlattý.

Kurduklarý 15 AR-GE, 12 tasarým merkezi ve 1 teknoparkla Denizlili sanayicilerin, giriþimcilerin katma deðerli üretim yolculuðunda yanýnda yer aldýklarýný vurgulayan Kacýr, Denizli'nin 2. teknoparkýný da Organize Sanayi Bölgesi'nde hayata geçireceklerini bildirdi.

TÜBÝTAK'ýn burs ve destek programlarý kapsamýnda 412 projeye ve 573 bilim insanýna 1,2 milyar lira kaynak saðladýklarýný ifade eden Kacýr, Denizli'ye Deneyap Teknoloji Atölyesi kazandýrdýklarýný aktardý.

Kacýr, Denizli'nin yerel 14 lezzetini coðrafi iþaretle tescilleyerek hem üreticileri hem tüketicileri hem de kültürü koruduklarýný, kalkýnma ajansýnýn mali ve teknik destek programlarý kapsamýnda 493 kalkýnma projesine 866 milyon lira destek verdiðini dile getirdi.

Açýlýþa Vali Ömer Faruk Coþkun, AK Parti Denizli Milletvekilleri Þahin Tin, Nilgün Ök ve Cahit Özkan, Denizli Büyükþehir Belediye Baþkaný Osman Zolan, AK Parti Denizli Ýl Baþkaný Yücel Güngör, öðrenciler ve davetliler katýldý.

Bakan Kacýr ve beraberindekiler, konuþmalarýn ardýndan Denizli Projeleri arasýnda yer alan Denizli Mesleki Eðitim ve Test Merkezi'ni gezerek incelemelerde bulundu.

Güney Ege Kalkýnma Ajansýnýn 84 milyon 258 bin lira desteðiyle kentte toplam 110 milyon 385 bin lira yatýrýmla farklý sektörlerdeki 32 projenin hayata geçirildiði belirtildi.

  • Sanayi ve Teknoloji Bakaný Mehmet Fatih Kacýr
  • Bakan Kacýr
  • Kalkýnma Ajansý Denizli Projeleri