Bakan Kurum: Yýl sonuna kadar 200 bin konutu teslim etmeyi hedefliyoruz
ABONE OL

Bir dizi program için kente gelen Bakan Kurum, Atatürk Bulvarý'nda Emlak Konut tarafýndan yaptýrýlan konutlarýn inþaat alanýnda incelemelerde bulundu.

Kurum burada gazetecilere, afetzede vatandaþlara iþ yerlerini ve konutlarýný teslim etmenin sevincini yaþadýklarýný belirterek, depremden etkilenen iller için tasarladýklarý ve hayal ettikleri güne adým adým yaklaþtýklarýný dile getirdi.

Depremzedelere yuvalarýný teslim etmek için 153 bin emekçiyle gece gündüz çalýþtýklarýný ifade eden Kurum, þunlarý kaydetti:

"85 milyonluk büyük Türkiye ailesi depremin ilk anýndan itibaren 'asrýn dayanýþmasý' dediðimiz dayanýþma çerçevesinde 11 ilimiz için seferber oldular. Vatandaþlarýmýz için yapýlmasý gereken iþi masanýn bir tarafýndan tutmak suretiyle yapmaya gayret gösterdiler. Bu kapsamda tüm hayýrseverlerimize çok teþekkür ediyorum. Yine Baykar Yönetim Kurulu Baþkaný Selçuk Bayraktar'a, Haluk Bayraktar'a ayrýca teþekkür etmek istiyorum. Bilhassa bu vatana böyle evlatlar kazandýran daima hayrý ve hakký destekleyen merhum Özdemir Bayraktar aðabeyimizi þükranla yad ediyorum. Depremden etkilenen iller ilk günden bu yana devlet millet birlikteliðinin ortaya konulduðu iller. Bu bölgeyi her zaman yeni milli mücadele alaný olarak gördük. Bu inançla 11 ilimizde, ilçelerimizde, 452 bin konutun, iþ yerinin yapým sürecini baþlattýk."

Kent merkezindeki Meydan Projesi kapsamýnda esnafla sivil toplum örgütleriyle görüþtüklerini anlatan Kurum, bu kapsamda 11 ilde 332 bin yeni yuva ve iþ yerinin yapýmýna baþladýklarýný aktardý.

Kurum, son 3 ayda depremden etkilenen illerde 60 bin yeni konut ve iþ yerinin yapýmýný baþlattýklarýný belirterek, "11 ilde 101 bin 254 konutun kurasý çekilerek vatandaþlara teslim edildi. Hedefimiz yýl sonuna kadar 200 bin konutun teslimini gerçekleþtirmek olacak. 2025 yýlý sonuna geldiðimizde 11 illimizde 14 milyon insanýmýzýn tamamý huzurlu, güvenli, yeni hayatlarýna baþlayacak." ifadesini kullandý.

Þu ana kadar Adýyaman'da 14 bin 605 konut ve iþ yerininin teslim edildiðini, yýl sonuna kadar hedeflerinin 7 bin 300 konutun daha teslimini gerçekleþtirmek olduðunu aktaran Kurum, vatandaþýn yüzde 90'ýnýn Meydan Projesi'ni desteklediðine iþaret ederek, "Burada ekim ayý itibariyle Meydan Projesi'nin ilk etabýnýn ihalesini gerçekleþtireceðiz. Adýyaman'ýn geleceði, turizmi, ticareti, istihdamý adýna çok önemli bir adýmý hep birlikte atacaðýz." diye konuþtu.

Kurum, eski hükümet konaðý alanýný da cazibe merkezi haline getireceklerini ifade ederek, projenin bitmesiyle Atatürk Bulvarý'ndaki hareketliliðin eskisinden çok daha fazla olacaðýný aktardý.

Hiçbir devletin güç yetiremeyeceði iþleri baþaran güçlü bir yapýya sahip olduklarýný vurgulayan Kurum, 11 ilde 3 ayda 180 bin, bugüne gelindiðinde ise 332 bin konutun ihale edildiði hatýrlatarak, þu ifadeleri kullandý.

"Ekonomik þartlar ne olursa olsun Sayýn Cumhurbaþkanýmýzýn liderliðinde milletimize 23 yýldýr ne söz verdiysek, o sözleri tutmanýn bilinciyle deprem bölgesinde çalýþýyoruz. 6 Þubat sabahý nasýl el ele verdiysek, birbirimize nasýl sýký sarýldýysak bundan sonra da burada olmaya devam edeceðiz. Hiçbir zaman deprem bölgesine gelip 'selfie' çektirenlerden, boþ vaad verip ayrýlanlardan olmadýk. Hep geldik, vatandaþýmýzý, esnafýmýzý dinledik, milletimize söz verdik ve bu sözü tutmak için Sayýn Cumhurbaþkanýmýzýn önderliðinde gece gündüz tüm ekibimizle çalýþtýk. Ýlk gün de buradaydýk, bu konutlar teslim edilene kadar da burada olmaya devam edeceðiz."

Bakan Kurum'a Vali Osman Varol, AK Parti Adýyaman milletvekilleri Ýshak Þan, Mustafa Alkayýþ ile kurum müdürleri eþlik etti.

  • Çevre
  • Þehircilik ve Ýklim Deðiþikliði Bakaný Kurum
  • Bakan Kurum
  • toki