Bakan Memiþoðlu duyurdu: Yapýsal reformlar gündemde
ABONE OL

Memiþoðlu, sosyal medya hesabýndan yaptýðý paylaþýmda, saðlýk sistemini suistimal ederek vatandaþlarý ve en deðerli varlýklarý olan evlatlarýný tehdit edenlere göz açtýrmamak için süregelen denetimlerin her zamankinden daha sýký bir þekilde gece-gündüz yapýlmaya devam edileceðini vurguladý.

"SAÐLIK ÇALIÞANLARIMIZIN ÝTÝBARINI BÝR AVUÇ AÇGÖZLÜ ÇETEYE ÇÝÐNETMEYECEÐÝZ"

"Mevcut saðlýk hizmetlerimizi hiçbir aksama ve suistimale izin vermeden sürdürürken, Bakanlýðýmýzýn denetim ekipleri sadece yenidoðan branþý için deðil hastanelerdeki tüm branþlarýn denetlenebilmesi amacýyla tam kapasiteyle sahada olacaktýr." ifadesini kullanan Bakan Memiþoðlu, þunlarý kaydetti:

"Mevcut denetleme sisteminin güncellenmesi ve her branþtan konusunda uzman hekimler ve akademisyenlerden oluþan komisyonlar oluþturulacaktýr. Özel hastanelere iliþkin denetimler aralýksýz devam ederken özel saðlýk kurumlarýna iliþkin yapýsal reformlar da bakanlýðýmýzýn gündemindedir.

Bütün dünyanýn takdir ettiði saðlýk sistemimizi, kiþisel çýkarlarý ve maddi menfaatleri için lekelemeye çalýþanlara göz açtýrmayacaðýz. Afetlerde, salgýn hastalýklarda büyük fedakarlýklarla görev yapan saðlýk çalýþanlarýmýzýn itibarýný da bir avuç açgözlü çeteye çiðnetmeyeceðiz."