Bakan Memiþoðlu kapasite hakkýnda bilgi verdi: Oran yüzde 80'lerin üzerine çýktý
ABONE OL

Sivas'ta bir otelde düzenlenen "Türkiye Buluþmalarý" programýnda konuþan Memiþoðlu, Selçuklu'nun ilim merkezi Sivas'ta bulunmaktan onur ve gurur duyduðunu belirtti.

Sivas'ýn Türk ve Ýslam medeniyetinin merkezi olduðunu vurgulayan Memiþoðlu, "Bu þehir, Selçuklu'nun baþþehri, Osmanlý'nýn eyalet þehri hep iyilik tarafýnda olmuþ, kurtuluþ mücadelesinde, medeniyetlerin yeniden ayaða kalkmasýnda öncü olmuþ." diye konuþtu.

Bakan Memiþoðlu, Filistin'de 45 bin kiþinin dünyanýn gözü önünde katledildiðine, çoðu ülkenin ise bunu seyrettiðine deðinerek, þunlarý kaydetti:

"Biz kötüye, kötü birisine neden kötülük yaptýðýný söylemekten çok, esasýnda iyilik tarafý ne yaptý onu tartýþmamýz gerekir. Bizler eðer üretmezsek, daha çok çalýþmazsak, birliktelik sergileyip, kötü medeniyetten daha güçlü olmazsak maalesef bugün gördüðümüz sahneleri dünya üzerinde hep görürüz. Onun için buradaki her bir ferdin, Sayýn Cumhurbaþkaný'mýzýn liderliðinde medeniyetimizi yeniden diriltip, kuvvetli hale getirme çabasýnda sorumluluk sahibi olduðunu bilmesini isterim. Bizler bu iyiliði daha güçlü hale getirmemiz lazým ki kötülük istediðini yapamasýn."

- "45 BÝN CANIN KATLEDÝLMESÝNE DAYANAMIYORUM"

Bir genel cerrah olarak bir canýn kurtarýlmasý için gece gündüz çalýþtýklarýný söyleyen Memiþoðlu, "45 bin canýn katledilmesine dayanamýyorum. Dile kolay geliyor 45 bin. Esasýnda bu soykýrým." ifadelerini kullandý.

Memiþoðlu, üretmek ve çalýþmak gerektiðine dikkati çekerek, "Her bir vatandaþýn bu medeniyete katacaðý þeyi hesaplamasý lazým. Sayýn Cumhurbaþkaný'mýzýn 'Dünya 5'ten büyüktür' sözü bugün Birleþmiþ Milletler'de her liderin söyleyemeyeceði bir sözdür. O, bizim için esasýnda sadece bir lider deðil, medeniyetimizin yeniden ayaða kalkmasý için bir semboldür. Hepimizin, farklý fikirden de olsa farklý zikirden de olsa bunu böyle görüp, ayaða kalkmamýz için birlikte hareket etmesi gerekir." deðerlendirmesinde bulundu.

- "TÜRKÝYE ESASINDA ÇOK ÝYÝ SAÐLIK HÝZMETÝ SUNUYOR"

Saðlýk alanýndaki yatýrýmlara deðinen Memiþoðlu, Türkiye'nin dünyada en iyi saðlýk hizmeti sunan ülkelerden biri olduðunun altýný çizerek, "Kovid-19 ve depremde gördük ki hem insan gücü hem de altyapý olarak Türkiye esasýnda çok iyi saðlýk hizmeti sunuyor. Bu saðlýk hizmetini sunarken de Sayýn Cumhurbaþkaný'mýzýn müthiþ dirayeti ve desteðiyle inanýlmaz iþler yapýldý." dedi.

Hastanelerdeki yatak kapasitesi hakkýnda da bilgiler veren Memiþoðlu, þunlarý söyledi:

"Türkiye'de bütün hastanelerdeki tek kiþilik ve çift kiþilik yatak dediðimiz, özellikli ve iyi yatak oda oraný yüzde 80'lerin üzerine çýktý. 2002'de sadece senede 2 kez saðlýk hizmeti alan tek bir vatandaþýmýz, bugün senede 11,7 kez saðlýk hizmetine ulaþabilir haldedir. Bunlarýn hepsi ücretsiz ve sosyal güvence kapsamýndadýr. Bugün en büyük teknolojisinden en yeni ameliyat tekniðine kadar hepsini üretebilen, yapabilen bir saðlýk sistemimiz ve insan gücümüz var. Biz bu saðlýk hizmetlerini daha geliþtirmek için elimizden geleni yapýyoruz."

Memiþoðlu, saðlýkta yaþanan sorunlarýn hepsini en kýsa sürede çözeceklerini, doðru yerde, doðru zamanda etkin tedaviyi ve öncelikli olarak hastalanmadan saðlýðý koruyacak sistemleri geliþtirmeyi hedeflediklerini kaydetti.

AK Parti TBMM Grup Baþkaný Abdullah Güler ise AK Parti'nin 8. olaðan kongre takviminin 4 Eylül'de Türkiye genelinde baþladýðýný anýmsatarak, il kongrelerinin ardýndan büyük kongreyi gerçekleþtireceklerini ifade etti.

60'a yakýn ilde "Türkiye Buluþmalarý" programý gerçekleþtirdiklerini aktaran Güler, "Bu ay sonuna kadar bu programlar Türkiye genelinde devam edecek. 81 vilayetimiz ve 922 ilçemiz, her bir milletvekilimiz ve MKYK üyemiz, genel baþkan yardýmcýmýz ve bakanlarýmýzýn katýlýmýyla ziyaret edilmiþ olacak." þeklinde konuþtu.

Programa, milletvekilleri, sivil toplum kuruluþu temsilcileri ve vatandaþlar katýldý.

  • Saðlýk Bakaný
  • Yatak Özellikleri
  • Hastane Oraný