Bakan Özhaseki: 4 bin 333 köy evi yapýyoruz
ABONE OL

Bakan Özhaseki, GAP Tarýmsal Araþtýrmalar Merkezi'nde düzenlenen Þanlýurfa Ýstiþare Toplantýsý'nda yaptýðý konuþmada, kentte bulunmaktan duyduðu memnuniyeti dile getirdi.

Türkiye topraklarýnda yaþayan herkesin etle týrnak gibi olduðunu anlatan Özhaseki, dýþ güçlerin sürekli toplumun bazý kesimlerini provoke etmeyi sürdürdüðünü ifade etti.

Kahramanmaraþ merkezli depremlerde 850 bin baðýmsýz bölümün yýkýldýðýný hatýrlatan Özhaseki, depremin etkilediði illerde hýzla yeni konutlarýn yapýmýna devam ettiklerini belirtti.

Depremin maddi ve manevi olarak Türkiye'ye ciddi zararlar verdiðini vurgulayan Özhaseki, þöyle devam etti:

"850 bin baðýmsýz birim ev ve iþ yeri yýkýldý. 850 bin herhalde ortalama Anadolu'da Malatya gibi, Adýyaman gibi, Hatay gibi 5 il demek. Tamamý yýkýldý demek bunun manasý. Dile kolay, maddi zarar 100 milyar dolarýn üzerinde. Binlerce ev yapýyoruz þimdi. Binden fazla þantiyemiz var. 4 bin 333 köyde köy evi yapýyoruz. Yaptýðýmýz konutlarý da daðýttýk, daðýtmaya da devam edeceðiz. Allah'a hamdolsun, bizler çalýþýyoruz, gayret ediyoruz. Muhalefete cevap veriyoruz ama onlarýn söylediklerine bakarsanýz adým bile atamamýþýz. Çok þükür ne yaptýðýmýzý da biliyoruz. Sorunlarýmýz var mý? Var. Elbette insanoðlunun yaþadýðý yerde sorun olmaz mý? Sýkýntý var mý? Sýkýntýlarýmýz da var ama bunlarý aþacak güç ve irade Cumhurbaþkanýmýzda ve yol arkadaþlarýnda var. Þöyle elinizi vicdanýnýza koyun. Þu coðrafyayý bir düþünün. Etrafýmýzda aðzýnýn tadýyla akþam gidip evinde çorbasý içilen bir tane memleket söyleyin bana. Suriye'den baþlayýn, Irak'tan devam edin. Ya patlamalar var, ya ölenler var, yaralý kalanlar var. Þükür Allah'a biz selametteyiz. Allah'a hamdolsun. Hep baþka sorunlarýmýz olacak bunlarý da çözeceðiz arkadaþlar."

TBMM Baþkanvekili Bekir Bozdað da Þanlýurfa'nýn dönüþümüne, sosyal konut yapýmýna ve þehirleþmesine yönelik sunduklarý hizmetten dolayý Bakan Özhaseki'ye teþekkür etti.

Þanlýurfa Valisi Hasan Þýldak, AK Parti Þanlýurfa milletvekilleri Emin Önen, Mehmet Ali Cevheri, Cevahir Asuman Yazmacý ve Ýbrahim Eyyüpoðlu da toplantýda hazýr bulundu.

  • Çevre Þehircilik ve Ýklim Deðiþikliði Bakaný Mehmet Özhaseki
  • Bakan Özhaseki
  • Þanlýurfa Ýstiþare Toplantýsý