Bakan Özhaseki: Bunlarýn numara olduðunu biz çok iyi görüyoruz
ABONE OL

Özhaseki, AK Parti Eskiþehir Ýl Baþkanlýðýný ziyaretinde yaptýðý konuþmada, AK Parti iktidarýyla tüm ülkede hizmet döneminin baþladýðýný söyledi.

Hizmet, dürüstlük, gayret ve millete adanmýþ bir ömür olmadan baþarýnýn gelmeyeceðini belirten Özhaseki, "Bugün geldiðimizde noktada da bizim alnýmýz ak, baþýmýz dik bir vaziyette de çok þükür herkesin önüne çýkabiliyoruz. Yaptýklarýmýzý anlatabiliyoruz." diye konuþtu.

22 yýllýk AK Parti iktidarýnýn rüþdünü ispatladýðýný dile getiren Özhaseki, sözlerini þöyle sürdürdü:

"Üzerinde yaþadýðýmýz bu güzel Anadolu coðrafyasý dünyanýn en eski yerleþim yeri olarak bilinir. Kadim þehirlerimiz var. Cennet gibi bir vatana sahibiz ama iki de dezavantajýmýz var. Birincisi, yerin altýndaki fitne odaklarý bitmek bilmez. Dýþarýdan tahrik ederler, bunlara destek verenler aynýdýr, istekleri de aynýdýr. PKK'dan IÞÝD'e, FETÖ'sünden DHKP-C'sine uzun bir yelpazede bir sürü bela, örgüt bu milleti bölmek için her þeyi yaparlar. Zayýflatmak için her þeyi yaparlar. 'Kardeþ kaný dökülsün' diye her þeyi yaparlar. Dikkat edin bunlarý destekleyenler hep aynýdýr, hiç deðiþmez."

Bu coðrafyanýn ikinci dezavantajýnýn deprem kuþaðýnda yer almasý olduðunu anlatan Özhaseki, kentsel dönüþümün bakanlýk, belediye ve vatandaþ olmak üzere üç önemli ayaðýnýn olduðunu ifade etti.

Özhaseki, kentsel dönüþümle ilgili bakanlýða gelenlere kapýlarýnýn sonuna kadar açýk olduðunu vurgulayarak, "Burada bir tek AK Parti'li belediyeler gayret ediyor. Ben þu ana kadar kentsel dönüþümü kendisine, iþ edinen bir CHP'li belediye baþkaný görmedim. Öðrenmiþler papaðan gibi bir kelam, artýk midemiz dönüyor bunu duymaktan: 'Bizler kentsel dönüþüme karþý deðiliz, rantsal dönüþüme karþýyýz.' Kardeþim ne olur rantsal dönüþüm yapmayýn. Ayýp bir þeydir rantsal dönüþüm zaten. Ne demek? Çirkinleþmeyin. Kentsel dönüþüm yapýn. Hadi Allah rýzasý için bir tane kentsel dönüþüm yapýn. Yok. Neden? Zor bir iþ." deðerlendirmesini yaptý.

- "Ajanslara algý operasyonu için verilen para, kentsel dönüþüm için ayrýlan paranýn iki katý"

CHP'li baþkanlarýn yönettiði belediyelerin sürekli dava açýp iþleri engellediðini söyleyen Özhaseki, þöyle devam etti:

"Bütün dünyayý herkes geziyor, naçizane ben de az çok gezmiþ görmüþ bir kardeþinizim. Hayýrlý bir iþ olduðunda, milli bir mesele olduðunda oradaki partilerin hep bir araya geldiklerine ben þahidim. Fakat bizdeki muhalefet ne hikmetse milli meselelerde bile karþý çýkýyor. Hayýrlý bir iþ olduðunda yine karþý çýkýyor. Yine dava açýyor. Sonra da bir algý operasyonu çekiyorlar. Son dönemde böyle bir moda baþladý. Benim anlayamayacaðým bir þey yok. 20 küsur sene belediye baþkanlýðý yaptým. Bu iþin de bir usulü vardýr. Fakat son dönemde Cumhuriyet Halk Partililerin yapmýþ olduðu bir belediyecilik, yapmadýðý halde yapýyormuþ gibi göstermek. Çalýþmadýðý halde çalýþýyormuþ kendini göstermek. Tatilde gezerken iþ baþýndaymýþ gibi sunmak. Gözü baþka yerlerde ama iþine hakimmiþ gibi göstermek. Ben böyle bir þey anlayamýyorum. Ýstanbul'da ajanslara algý operasyonu için verilen para, kentsel dönüþüm için ayrýlan para neredeyse iki misli. El insaf."

Özhaseki, AK Parti'nin eser siyaseti yaptýðýný dile getirerek, "Ýnþallah Eskiþehir halkýnýn tabii ki iradesi arkadaþlarýmýzdan yana olduðunda da elimizdeki bütün imkanýmýzla buraya gelip sonuna kadar gayret edeceðiz. O en ufacýk depremde yýkýlabilecek kötü konutlarý bir an önce TOKÝ'nin saðlam konutlarýyla dirençli hale getirip kendilerine teslim edeceðiz inþallah." ifadesini kullandý.

- "Dünyanýn neresinde asgari ücretin 4'te biriyle, 5'te biriyle ev sahibi olunan ülke var"

TOKÝ'nin depreme dayanýklý saðlam konutlar inþa ettiðini vurgulayan Özhaseki, þöyle konuþtu:

"Ara ara, saðda solda 'TOKÝ maðdurlarý' falan diye platform oluþturup bir þeyler söyleyenler oluyor. Bunlarýn da çok zorlama, muhalefetin tahrikleriyle kendi yandaþlarýný ortaya dökerek seçim öncesinde mide bulandýrmak için ortalýðý biraz da toz dumana karýþtýrmak için yaptýklarý bir numara olduðunu biz çok iyi görüyoruz. Kimleri nasýl çaðýrdýklarýný, oraya getirdikleri insanlara neleri teklif ettiklerini, söylediklerini çok iyi biliyoruz ama bunlarý geçtik, böyle bir maðduriyet var mý yok mu buna bakmak lazým."

KDV'nin sosyal konutlar için 149 metrekarenin altýnda yüzde 1 iken sonradan yüzde 10'a kadar dilimin yükseldiðini anlatan Özhaseki, bunu kabine toplantýsýnda gündeme getirdiðini belirtti.

Maliye ekibinin çalýþmasýný sürdürdüðü bilgisini veren Özhaseki, bu konuyla ilgili müjdeli bir haber çýkacaðýný ümit ettiðini söyledi.

Mehmet Özhaseki, TOKÝ'nin þu anda ülke genelinde yapýmýna devam ettirdiði 175 bin civarý konut olduðuna dikkati çekerek, sözlerini þöyle tamamladý:

"Bunlarýn 165 bini, vatandaþlarýmýz ev sahibi olurken 2 bin küsur liradan 4 bin liraya kadar taksit ödüyorlar. Yani neredeyse yüzde 95'i 2 bin 300 lira ile 4 bin lira arasýnda taksit ödeyerek ev sahibi oluyorlar. Herkes elini vicdanýna koysun. Dünyanýn neresinde asgari ücretin 4'te biriyle, 5'te biriyle ev sahibi olunan ülke var. Geriye kalan 10-12 bin dilimde ise son dönemde baþlayan, biraz metrekareleri büyük olan 8 bin liraya kadar olan bir bölüm var. Bir de 12 bin liraya kadar bölüm olan var. Yani 10-12 bin tane konutun da taksitleri bir grubun 8 bin liraya kadar, 6 bin, 7 bin, 8 bin lira gibi. Biraz daha büyük metrajlý olanlar da 12 bin liraya kadar. Bunlar da en son dönemdeki baþlayanlar ve yapýlanlar. Türkiye'deki asgari ücretin yarýsý gibi bazen 4'te 1'i gibi bazen 4'te 3'ü gibi bir rakamla çok þükür binlerce insan ev sahibi olabiliyor. Biz bunlarý devam ettireceðiz. Daha çok yapacaðýz, daha çok vereceðiz. Daha düþük fiyatlarla, daha uzun vadelerle, kiranýn bile yarýsý gibi fiyatla inþallah ev sahibi yapmaya gayret edeceðiz."

Ziyarette, AK Parti Ýl Baþkaný Gürhan Albayrak ve AK Parti Eskiþehir Büyükþehir Belediye Baþkan adayý Nebi Hatipoðlu da birer konuþma yaptý.

Valiliði de ziyaret ederek, Valilik Þeref Defteri'ni imzalayan Bakan Mehmet Özhaseki'ye, AK Parti Eskiþehir Milletvekilleri Fatih Dönmez ve Ayþen Gürcan, MKYK Üyesi Ali Demirel, Eskiþehir Ýl Baþkaný Gürhan Albayrak ve Eskiþehir Büyükþehir Belediye Baþkan adayý Nebi Hatipoðlu eþlik etti.

  • Çevre Þehircilik ve Ýklim Deðiþikliði Bakaný Mehmet Özhaseki
  • Bakan Özhaseki
  • eskiþehir